Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 06:59:05   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

AstroTV ve vysokém rozlišení z družice Astra 1N

  Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 19.11.2022


V úterý 15. 11. 2022 zahájila německá spirituální stanice AstroTV zahájila nekódované vysílání ve vysokém rozlišení (HD) v paketu rakouské společnosti ORS na satelitu Astra 1N na orbitální pozici 19,2° východně. Privátní stanice prostřednictvím satelitního a kabelového vysílání nepřetržitě pokrývá asi 17 miliónů domácností v Rakousku, Německu a Švýcarsku. V Rakousku zajišťuje distribuci AstroTV HD společnost ORS.


AstroTV HD vysílá na bývalé pozici stanice V1 OOE, kterou lze od 8. 11. 2022 přijímat na novém transponderu. Jak stanice na informační liště oznamuje, dosavadní šíření AstroTV ve standardním rozlišení ze satelitu Astra 1M na stejné orbitální pozici bude asi brzy ukončeno. Pro další příjem programu v HD na nové frekvenci je třeba nové naladění satelitního receiveru s podporou HDTV. Případně stanici najdeme na původní pozici kanálu TV1-OOE. Po výběru stanice dálkovým ovladačem by se u moderních přístrojů identifikace programu měla automaticky změnit z TV1-OOE na AstroTV.

„Satelit je i nadále absolutním lídrem v televizním příjmu v Rakousku. V této zemi satelitní televize pokrývá téměř 2 miliónů domácností s televizorem pestrým programovým obsahem. Z toho asi 1,7 miliónů domácností si může užívat svůj program ve vysokém rozlišení. S AstroTV nyní prezentujeme našim televizním divákům novou stanici v dokonalé kvalitě obrazu a zvuku a tím zajišťujeme ještě větší rozmanitost programu“, řekl mluvčí společnosti ORS Michael Weber k zahájení vysílání AstroTV ze satelitu.

AstroTV je první německá a jediná spirituální živá stanice. Rozsah programu je od spirituálního životního poradenství přes živé koučování až k astrologickému poradenství. Programové schema doplňují pořady o domácím nakupování s produkty pro tělo, mysl, duši a magazín s rozhovory o životním stylu Leichter Leben (Snadnější život) s prominenty, umělci a hosty ze zábavy, kultury a ekonomiky. Stanice se zaměřuje hlavně na ženy ve věku od 30 do 59 let a příjem je možný ze satelitu, v kabelových sítích a v platformě IPTV. S dalšími pořady, jako je denní horoskop, jóga a meditace, pozitivní zprávy (Good news) aj. je stanice na tepu doby.

„Velmi nás těší, že AstroTV nově pokrývá signálem naše diváky v Rakousku a že jim můžeme poskytnout náš program ve vynikající HD kvalitě do jejich obývacích pokojů. Zejména pro naše narůstající teleshoppingové formáty to znamená výrazně lepší televizní zážitek“, řekla Christina Arnold, ředitelka televize AstroTV.


Nové parametry příjmu AstroTV HD: Astra 1N, transponder: č. 115, provider: ORF Digital, kmitočet: 12,663 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC: 5/6, norma: DVB-S/QPSK; MPEG-4/HD, volné (FTA) vysílání.

Dosavadní parametry příjmu AstroTV SD: Astra 1M, transponder: č. 104, provider: SES, kmitočet: 12,480 GHz, vertikální polarlzace, Symbol Rate: 27500 kSymb/s, FEC: 3/4, norma: DVB-S/QPSK; MPEG-2/SD.


S využitím zdroje: Infosat.de, 15. 11. 2022, volně upraveno a doplněno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.11.2022 • Ruská stanice OstWest nahradila gastronomický kanál BonGusto na družici Eutelsat 9A
09.11.2022 • ARD-Test-R z nového transponderu družice Astra 1L
31.10.2022 • Skylink: Tři programy v listopadu pro všechny diváky
08.10.2022 • Televízia JOJ Šport oslavuje 1. narodeniny
03.10.2022 • Skylink: Přeladění Prima Krimi a říjnové volné vysílání
28.09.2022 • Změna ceníku satelitních služeb Skylink

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist