Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 14:09:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

SES obdrží miliónovou půjčku od EIB na financování nových satelitů

  Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 13.01.2023


Ve středu 11. 1. 2022 oznámili Evropská investiční banka (EIB) a lucemburský satelitní provozovatel SES na tiskové konferenci v sídle společnosti lucemburském Betzdorfu podrobnosti o své finanční smlouvě na 300 miliónů eur. Sedmiletá půjčka finanční instituce Evropské unie podpoří investice do vývoje, pořízení a vypuštění tří již oznámených satelitů, které umožní moderní vysílací a širokopásmové služby pro západní Evropu, Afriku a Blízký východ.


Jedná se o dosud největší půjčku EIB pro společnost v Lucembursku. Lucemburský satelitní provozovatel informoval, že SES si v rámci projektu podporovaného EIB objedná tři satelity pro televizní vysílání a síťové služby u firmy Thales Alenia Space.

S družicemi ASTRA 1P, ASTRA 1Q, které budou umístěné na důležité orbitální pozici 19,2° východně a satelitem SES-26 na orbitální pozici 57° východně, může společnost SES posílit své prvotřídní vysílání se satelity v Evropě a Africe a dostát dynamickým požadavkům na propojení společností a států ve středu Evropy, v Africe a na Blízkém východě. Dva ze tří jsou flexibilní a plně softwarově definované satelity příští generace, takže služby se dají přenastavit a ihned přizpůsobit na oběžné dráze požadavkům klientů společnosti SES. Vypuštění tří satelitů, které budou provozovány ze sídla společnosti SES v Lucembursku, je plánováno na rok 2024.

Viceprezident EIB Kris Peeters řekl: „Vesmírné technologie, data a služby si dnes už nelze odmyslet ze života Evropanů. Proto jsem velmi šťastný ze smlouvy se společností SES, která přímo podporuje vesmírnou politiku EU. Prožíváme velký krok na cestě k úspěšnému startu nové satelitní generace, který může poskytnout privátnímu a veřejnému sektoru v západní Evropě a dále (mimo ni), pokrokové vysílací a širokopásmové služby. Lety do vesmíru rozhodující mírou popohání kupředu inovace v Evropě, a my chceme podporovat podnikání v kosmickém sektoru. Je to dosud nejvyšší půjčka EIB lucemburské společnosti. Rozsah ukazuje, jaký strategický význam má kosmický sektor pro EIB a Evropskou unii.“

Sandeep Jalan, finanční ředitel společnosti SES řekl: „Velmi nás těší tato půjčka Evropské investiční banky, která diverzifikuje naše zdroje prostředků za atraktivních podmínek. Díky smlouvě můžeme splnit náš slib a vysílat kvalitativně cenný obsah (pořady) pro 118 miliónů domácností s televizorem ve Francii, v Německu a v západní Evropě. Tyto satelity příští generace jsou vhodné i pro ambiciózní plány společností a států v Evropě a dále (mimo ni), protože podporují krok v nové éře služeb síťového připojení.“

Finanční příspěvek je v souladu s EU a EIB, ještě silněji podporovat evropské společnosti pro lety do vesmíru. Odpovídá to tzv. gigabitové společnosti, o kterou usiluje Evropská komise, ve které do roku 2025 všechny evropské privátní domácnosti mají disponovat internetovým připojením s alespoň 100 megabitů za sekundu.


S využitím zdroje: Infosat.de, 12. 1. 2023, volně upraveno a zkráceno, foto satCentrum: SES Betzdorf


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.12.2022 • Vánoční pozdravy NDR opět na KV, v DAB+, na satelitu a na internetu námořníkům po celém světě
25.11.2022 • Úspěšné vynesení Eutelsat 10B: satelit přináší nové služby leteckého a námořního propojení
04.11.2022 • Úspěšný start satelitu Eutelsat Hot Bird 13G
16.10.2022 • Úspěšný start satelitu Eutelsat Hot Bird 13F
13.10.2022 • Satelit Hot Bird 13F připraven k vynesení na oběžnou dráhu
11.10.2022 • Satelity Galaxy 33 a Galaxy 34 úspěšně vyneseny na oběžnou dráhu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist