Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 13:45:20   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Trochu drzý, vtipný a provokatívny - nový Voyo Originál Sex O’Clock štartuje už tento piatok

  Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 09.03.2023



Novinka predstavuje komediálnym spôsobom odvážne témy, ktoré na Slovensku doposiaľ nenašli seriálové spracovanie. Príbeh dospievajúceho Adama, ktorý spolu s kamarátmi začína riešiť prvé intímne otázky.


Nový desaťdielny komediálny seriál Sex O'Clock, ktorý vznikol pod značkou Voyo Originál, prichádza exkluzívne do ponuky streamovacej služby Voyo. Diváci sa na ďalšiu atraktívnu novinku môžu tešiť už od piatka 10. marca 2023. Následne bude pravidelne každý týždeň v piatok pribúdať jedna premiérová časť.

„Sex O’Clock je v poradí už deviatym titulom natočeným pod značkou Voyo Originál, ktoré si môžu exkluzívne vychutnávať iba predplatitelia Voyo. Tentoraz prinášame komediálny seriál, ktorý otvára odvážne témy a tie veľmi autenticky stvárňujú skvelí slovenskí a českí herci. Veľmi ma teší, že táto novinka dáva priestor zažiariť aj mladým hereckým talentom,“ hovorí Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a českej skupiny Nova.

Hlavný hrdina Adam (Maxmilián Kocek) až doteraz riešil predovšetkým to, kedy už konečne príde o panictvo a ako dopadne jeho tanečná kariéra. Jeho otec Michal (Jan Révai) však zásadným životným odhalením obráti celej rodine život naruby, pričom odštartuje sériu nečakaných udalostí, s ktorými si musí poradiť Adamova matka Judita (Petra Bučková), ako aj jeho sestra Ema (Sára Korbelová) a babička Greta (Jana Švandová).

„Na seriáli s tematikou dospievania som intenzívne pracovala posledných päť rokov. S posvätením pána riaditeľa som znova chodila na svoje bývalé gymnázium, pozorovala dianie na hodinách, skúmala všetky možné outfity. Touto exkurziou som pochopila, že naši šestnásťroční priatelia riešia bez pocitu trápnosti svojich trans kamarátov a kamarátky, úprimne ich trápi planéta a či je konkrétny jedinec hetero alebo homosexuál je každému úprimne jedno. V skutočnosti ale riešia to, čo my kedysi, a to hanbu a tiež to, ako ich vníma a hlavne hodnotí okolie. Ich rodičia sú naoko otvorení, reálne však nervózni z toho, čo sa ich deťom preháňa hlavou a či ako rodičia môžu v dnešnej nevyhranenej dobe vôbec uspieť,“ hovorí Karolina Zalabáková, ktorá spolu s Matějom Randárom stojí aj za scenárom, a dodáva: „S naším seriálom im chceme dať s vtipom a zdravým cynizmom najavo, že každý „shitstorm“ raz prehrmí, a že sex a všetko okolo neho je síce niekedy veľmi komplikované, ale je tu okrem iného preto, aby nám robil radosť.“

Scenárista Matěj Randár ju dopĺňa: „Postavy nášho seriálu sa nachádzajú v období súťaženia. A to súťaženia o to, kto bude skôr dospelý. Ale na konci dňa si všetci do jedného ľahnú do svojich detských izieb a myslia na ten veľký zlom, ktorý v ich životoch nastane, až budú mať prvýkrát sex, až budú mať dievča alebo chlapca a hlavne, keď si budú istí sami sebou.“

V úlohe pätnásťročného Adama pred kamerou debutuje talentovaný Maxmilián Kocek. Ten o seriáli hovorí: „Sex O'Clock je o vzťahoch medzi deťmi a rodičmi, vlastne celkovo o vzťahoch a tiež o láske, sexualite, problémoch a o ťažkých rozhodnutiach.“ Sára Korbelová, jeho seriálová sestra Ema, ho dopĺňa: „Hoci na scenári tvorcovia pracovali už niekoľko rokov, rovnako nás nechali sa podieľať na tvorbe postáv, trebárs aj niečo zmeniť, pridať. Takže sme ich hneď od začiatku poznali veľmi dôverne a s tým sa lepšie pracuje. Tiež sme mali pred nakrúcaním víkendový workshop s kurzom intimity, ktorý nás dobre pripravil na natáčanie intímnych scén.“

„Prežijeme životné situácie, ktoré boli tabu alebo stále sú. A pritom ich zažíva každá rodina. Za postavy Sex O'Clock je nám niekedy trápne, ale netrpíme, smejeme sa s nimi. Neposmievame sa im, pretože to sami dôverne poznáme,“ myslí si predstaviteľka mamičky Judity Petra Bučková. Jej seriálový manžel Michal, v podaní Jana Révaia dopĺňa: „Už od prvej chvíle vidíme, že v rodine nie je všetko v poriadku! Predsa každá rodina zápasí s nejakými problémami. Ale táto rodina vyobrazuje problémy všetkých generácií. Či sú to tínedžeri, rodičia, milenci alebo starí rodičia. Povedzme, že naša seriálová rodinka je štandardne neštandardná.“

Ústredné mladé herecké duo doplní mladá slovenská herečka Karolin Omastová, ktorá stvárni postavu Adamovej novej tanečnej partnerky Kristíny. Tá sa práve prisťahovala zo Slovenska a nedá sa povedať, že by sa jej v novom meste páčilo. V úlohe Kristíninej matky sa predstaví slovenská herečka Zuzana Kanócz. „Tituly rozoberajúce túto tematiku sú odlišné od klasiky, na ktorú sme na Slovensku zvyknutí. Keď som videla scenár, bola som milo prekvapená do akých detailov je tam sveta tínedžerov rozpracovaný. Mojou úlohou bude stvárniť matku Kristíny, ktorá objavuje svet chlapcov a spolu so sťahovaním prežíva nie úplne ľahké obdobie,“ povedala Zuzana Kanócz.

V seriáli sa objavia aj ďalší slovenskí herci a herečky, ako Csongor Kassai či Lucia Siposová, ktorých doplnia: Tomas Sean Pšenička, Kryštof Švehlík, Leona Skleničková, Iva Kruntorádová, Jana Švandová, Vašek Vašák, Kristýna Leichtová, Vivien Machková, Eva Podzimková, Michal Borovský, Viktor Dvořák, Zdeněk Julina, Iva Pazderková, Vojtěch Vodochodský či Josef Carda.

Natáčanie Sex O‘Clock bolo podobne, ako ďalšie projekty pod značkou Voyo Originál, realizované v súlade s princípmi tzv. zeleného natáčania a udržateľnej produkcie, teda s maximálnym ohľadom na životné prostredie. Seriál sa natáčal takmer päťdesiat dní, predovšetkým v českom meste Zlín.

TV upútavka: https://youtu.be/HKvOAB7NzzQ


Sex O’Clock

réžia: Jan Bártek, Karolina Zalabáková
showrunner: Karolina Zalabáková
scenár: Matěj Randár, Karolina Zalabáková
kreatívna producentka Voyo: Marta Fenclová
producent Cinebonbon: Lukáš Gargulák
výkonný producent Voyo: Tomáš Luňáček
vedúca produkcie: Lucie Chalánková
kamera: Václav Fronk
svetlá: Martin Rek
zvuk: Jan Kalužný
kostýmová výtvarníčka: Katarína Chválová
architektka: Bernadett Királyová
výprava: Roman Mazal
hudba: Jiří Burian
tanečná choreografia: Marek Zelinka
hrajú: Jan Révai, Maxmilián Kocek, Karolin Omastová, Petra Bučková, Sára Korbelová, Tomas Sean Pšenička, Kryštof Švehlík, Csongor Kassai, Leona Skleničková, Iva Kruntorádová, Jana Švandová, Vašek Vašák, Zuzana Kanócz, Lucia Siposová, Kristýna Leichtová, Vivien Machková, Eva Podzimková, Jakub Žáček, Regina Řandová, Michal Borovský, Viktor Dvořák, Zdeněk Julina, Iva Pazderková, Vojtěch Vodochodský, Josef Carda, Pavel Zatloukal, Martin Siničák a ďalší


Voyo je streamovacia služba, ktorú na Slovensku prevádzkuje skupina Markíza. Koncom roka 2020 prešla kompletným vizuálnym aj obsahovým reštartom. Odvtedy zaznamenáva výrazný nárast počtu predplatiteľov, vo februári 2023 ich na Slovensku a v Česku bolo dokopy už viac než 500 000. Voyo zároveň patrí ku kľúčovým projektom digitálnej transformácie mediálnej skupiny CME na všetkých trhoch, kde pôsobí. Okrem obľúbených televíznych programov v predstihu, ponúka používateľom prístup ku knižnici plnej filmov a seriálov z lokálnej i zahraničnej produkcie, populárnym športovým prenosom, či ďalšiemu prémiovému obsahu. Neustále prináša nové vylepšenia a funkcionality, pričom každý rok plánuje rozvíjať aj tvorbu exkluzívnych titulov.


Lukáš Kočišek, PR manažér, MARKÍZA - SLOVAKIA, 8. 3. 2023






  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.03.2023 • Show Jana Krause – 15. 3. 2023
09.03.2023 • Prima ZOOM slaví 10. narozeniny a spouští novou image kampaň
09.03.2023 • Česko Slovensko má talent 2023 chystá castingy v českých městech
08.03.2023 • Ze švadleny majitelkou nejslavnějšího módního salónu první republiky - byla návrhářka Hana Podolská českou Coco Chanel?
07.03.2023 • Kdo se vyšvihne na špici tuzemské gastroscény? Pohlreichův souboj restaurací začíná ve středu 8. března
04.03.2023 • Show Jana Krause – 8. 3. 2023

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist