Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 16:25:38   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Prima ZOOM slaví 10. narozeniny a spouští novou image kampaň

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 09.03.2023


Tematický kanál Prima ZOOM, který patří mezi nejoblíbenější televizní kanály u nás, již deset let baví všechny, co mají rádi dokumentární filmy i seriály ze světa i z domova. Ve čtrnácti tematických blocích divákům pravidelně nabízí nejlepší dokumenty od světových produkčních společností v čele s BBC, National Geographic, Discovery nebo ZDF, ale i oblíbenou českou tvorbu. Tato stanice dosáhla celodenní share 1,52 % v období 1. ledna 2022 až 28. února 2023 v CS 15+.


Od března Prima ZOOM divákům přinese přehlednější programové schéma i jeden z nejoblíbenějších seriálů – Utajené příběhy českých dějin V. Odstartují novinkové série Vetřelci dávnověku XIII a Letecké katastrofy: Nové důkazy, Velké útěky s Morganem Freemanem a český seriál Polární putování s Petrem Horkým – o jeho dobrodružství v Antarktidě. Takové jubileum si také zaslouží zbrusu novou image kampaň, jejímž hlavním claimem je „Nejpestřejší podívaná už 10 let“.

A jak shrnuje deset let dokumentárního kanálu hlavní dramaturg Prima ZOOM Pavel Němec? „Jako by to bylo včera, kdy jsme kreslili a mnohokrát překreslovali zárodečné verze vysílacího schématu. Listovali jsme těžkými katalogy, otevírali zahraniční zásilky plné DVD, vybírali pořady – a oznamovali, že na jaře 2013 spustíme celoplošný dokumentární kanál. Bude pro něj na českém televizním trhu místo? Jistí jsme si být nemohli. Dnes, kdy se počet odvysílaných premiérových hodin dávno přehoupl do řádu desetitisíců, už můžeme vděčně konstatovat, že se kanál Prima ZOOM stal pevnou součástí české mediální krajiny. A zůstává jí, ačkoli se tato krajina dramaticky mění. Naši diváci vědí, že je u nás vždy čeká jedinečný mix poznání a podívané. Chodí za osvědčenými a takřka nesmrtelnými tématy, jakými jsou africká příroda či druhá světová válka, ale jsou ochotni vydávat se s námi i po neprobádaných cestách; to byl kupříkladu případ série Norské domy snů, která se z programového experimentu stala vyhledávanou značkou. Na letošní narozeninové jaro jsme pro ně připravili mj. vynikající finský cyklus Války za polárním kruhem, českou premiéru Zvířecích dynastií II z dílny BBC, strhující Letecké katastrofy: Nové důkazy, obdivuhodné Vzkříšení katedrály Notre-Dame či premiérovou řadu Dálnice vedoucí peklem. To ovšem zdaleka není všechno. Pestrou nabídku neustále doplňujeme, obměňujeme a vylaďujeme – s týmž zápalem, který provázel vznik kanálu. Tak, aby jméno Prima ZOOM mělo stejně dobrý zvuk i za dalších deset let.“


Nová kampaň posiluje lovebrand Prima ZOOM

Kampaň Prima ZOOM „Nejpestřejší podívaná už 10 let“ se primárně zaměřuje na ukázání široké žánrové nabídky. Ve druhé řadě se snaží posílit povědomí o programových změnách, které více vyhovují potřebám diváků. Tematicky půjde o posílení bloků Extrémy a odpolední program, který ve všední dny nabídne více adrenalinové, dobrodružné a chlapské zábavy. Hlavní peak kampaně je cílen na měsíc březen, ale bude se prolínat celým rokem desátého výročí. Image kampaň se objeví ve všech afinitních médiích – jak online, s důrazem na sociální média, tak v rádiu, tištěných médiích či na prémiových outdoorových plochách po celé České republice. V rámci televizní kampaně se objeví tři verze image spotu – hlavní image spot oslavující deset let Prima ZOOM a odrážející tematickou rozmanitost a další dva „extrémy“ a „chlapské odpoledne“, reflektující programové změny + dvacet ID. Chybět nebude ani PR komunikace premiérových pořadů.

„Image kampaň ,Nejpestřejší podívaná už 10 letʽ jsme postavili na jednoduché myšlence, že Prima ZOOM přináší již od počátku nejširší nabídku dokumentární tvorby na našem trhu. Ve druhé fázi kampaně plánujeme podpořit programové změny na tomto kanálu, které reflektují preference našich diváků. Obsahově nezapomínáme ani na českou tvorbu, například na seriál Polární putování s Petrem Horkým,“ uvádí Aleš Pýcha, marketingový ředitel skupiny Prima.

Programově dochází ke zpřehlednění premiérových bloků o přírodě. Kvůli rostoucímu zájmu diváků Prima ZOOM posiluje žánr Extrémy na dvakrát týdně – úterý a středa 22–24 hod., kde lze najít např. seriály Letecké katastrofy, Vězněm v cizině, Dálnice vedoucí peklem apod. Zjednodušené schéma denních a nočních repríz – v černých blocích divák najde spíše dokumenty pro muže a v modrých širokou škálu vizuálně krásných a zajímavých snímků pro ženy, ale i celou rodinu.


2/3 diváků Prima ZOOM jsou muži

Nejsledovanějšími premiérovými bloky v uplynulém období (1. ledna 2022 – 28. února 2023) se staly: úterý, čtvrtek a neděle 20–22, které tematicky reprezentují Historii, Války, Přírodu a Dobrodružství. Nejvyšší share 2,02 % dosahuje středeční blok 22–24 Extrémy. Nejlepší desítce dominují snímky o historii, přírodě, cestování a stálice – lifestylový seriál na pozadí krásné přírody Norské domy snů. Nejúspěšnějším měsícem byl únor 2023 (celodenní share 1,72 % v CS 15+). Kanál lehce posílil ve prospěch mužů (66 %) a posílil také profil diváka, který patří do prémiové socioekonomické skupiny A nebo B (25 % diváků).

Na nové platformě prima+ divák najde drtivou většinu všech odvysílaných dokumentů a také spoustu novinek z tohoto žánru. Nejsledovanější dokumenty online odráží realitu dlouhodobě nejoblíbenějších televizních sérií, kterými jsou Utajené příběhy českých dějin, Norské domy snů a Vetřelci dávnověku.

Velké oblibě se nadále těší také web https://zoom.iprima.cz/, jehož návštěvnost kontinuálně roste. Internetový portál plnohodnotně doplňuje dokumentární kanál množstvím zajímavých redakčních článků a videoobsahem. Nejúspěšnějším měsícem se stal letošní únor, kdy jej navštívilo rekordních 1 667 162 reálných uživatelů (PC + mobil + tablet). Průměrně web Prima ZOOM za uvedené období (1. 1. 2022 – 28. 2. 2023) navštívilo rovněž rekordních 1 179 890 RU měsíčně. Článkům dominoval zájem o dramatická témata podle PV (page views – počet zobrazených stránek). Facebook Prima ZOOM navíc sleduje přes 825 000 fanoušků.

Brand Prima ZOOM doplňuje stejnojmenný časopis zaostřený na poznání, který jako exkluzivní čtvrtletník vychází od května 2018. Jeho šéfredaktorkou je uznávaná novinářka, fotografka a válečná reportérka Lenka Klicperová. Kromě tematických článků, které odrážejí pestrou programovou nabídku TV kanálu, přináší vždy unikátní rozhovor s významnou českou osobností. V loňském roce se na obálce prestižního magazínu nejen o přírodě, historii a vědě objevili zpěváci Marie Rottrová, Dan Bárta, Vojtěch Dyk a jaderná inženýrka Dana Drábová. V letošním prvním, březnovém vydání se můžete těšit na prémiový rozhovor s hercem Markem Němcem. Titul vydává skupina Prima podobně jako ostatní časopisy pod hlavičkou agentury SOLOOTIONS.


Zdroj: ATO-Nielsen, CS 15+, ke dni 1. 3. 2023, PEM D a NetMonitor - SPIR - Gemius


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 9. 3. 2023





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.03.2023 • Války a vetřelci na Prima ZOOM
11.03.2023 • Show Jana Krause – 15. 3. 2023
09.03.2023 • Česko Slovensko má talent 2023 chystá castingy v českých městech
09.03.2023 • Trochu drzý, vtipný a provokatívny - nový Voyo Originál Sex O’Clock štartuje už tento piatok
08.03.2023 • Ze švadleny majitelkou nejslavnějšího módního salónu první republiky - byla návrhářka Hana Podolská českou Coco Chanel?
07.03.2023 • Kdo se vyšvihne na špici tuzemské gastroscény? Pohlreichův souboj restaurací začíná ve středu 8. března

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist