Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 08:55:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Športoví fanúšikovia sa majú na čo tešiť. Strhujúci príbeh slovenskej futbalovej ligy od 2. júna exkluzívne na Voyo

  Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 02.06.2023


Streamovacia platforma Voyo prinesie už od 2. júna 2023 futbalovým fanúšikom exkluzívne jedinečný športový dokument s názvom 30: Príbeh ligy. Únia ligových klubov nový dokumentárny film vyrobila pri príležitosti tridsiateho výročia samostatnej slovenskej futbalovej ligy, tvorcovia v ňom mapujú uplynulé tri dekády nášho ligového futbalu. Film ponúkne divákom zážitky a spomienky vyše tridsiatky futbalových legiend a osobností, ktoré od roku 1993 tvorili a formovali slovenský futbal.


V záberoch sa nájde snáď každý klub, ktorý hral najvyššiu súťaž, diváci uvidia známe štadióny, oslavy majstrovských titulov, počiatky choreografií, rivalít či tradícií. Hoci je história ligy dôležitou súčasťou dokumentu, nechýba v ňom ani súčasnosť. Kamery divákov zavedú do zákulisia klubového i ligového diania a nechýba ani pohľad na to, ako sa liga za tridsať rokov zmenila.

„Veľmi sa teším, že po prvých častiach výnimočnej doku-série Do neba a do pekla: Spartak Trnava ponúkneme divákom na Voyo ďalšiu lahôdku nielen pre futbalových fanúšikov. Vďaka novému pôvodnému dokumentu si pripomenieme jedinečné osobnosti a okamihy, ktoré formovali tvár najvyššej slovenskej futbalovej ligy. Verím, že si pri ňom diváci zaspomínajú a užijú si ho,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

„Chceli sme fanúšikom v rámci tridsiateho výročia našej ligy priniesť niečo, čo po nás ostane. Tým je dokument, ktorý sa pozrie na náš futbal inými očami. Našou ligou počas tridsiatich rokov prešli tisícky hráčov, funkcionárov, fanúšikov. Práve v našej lige sa rodili hviezdy svetového futbalu ako Škriniar, Lobotka, Škrtel či Dúbravka. Naším zadaním bolo pripraviť dokument plný emócií, príbehov, dokument pre ľudí a dokument o tých, ktorí našu ligu formovali. Musím sa poďakovať nášmu súčasnému generálnemu partnerovi spoločnosti Fortuna za to, že sme aj vďaka nim mohli tento dokument vyrobiť,“ vysvetlil prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák.

Filmári nakrúcali po celom Slovensku niekoľko mesiacov, prehľadávali tisícky hodín archívov, rešeršovali osobnosti, kluby, momenty. „Výpisy majstrov a výpočty rekordérov sú fanúšikom už dobre známe – našou ambíciou teda bolo ukázať tri dekády slovenského futbalu novým spôsobom. Čo najviac autenticky preniesť do filmu atmosféru deväťdesiatych rokov, prach štadiónov, preplnené tribúny a celú krásu rodiacej sa futbalovej kultúry. Chceli sme sa dostať hrdinom našej ligy viac pod kožu, odhaliť nečakané emócie, humor, ktorý mali futbalisti medzi sebou. Vyrozprávať príbeh našej ligy očami tých, ktorí ju žili a tvorili, osobností, legiend, fanúšikov, aj nečakaných, no rovnako zanietených postáv za oponou. Slovenský futbal skrýva stovky tisíc inšpiratívnych osudov – sme vďační, že sme mohli nahliadnuť do pár desiatok z nich a preniesť ich do filmu,” priblížil režisér dokumentu Marek Prochác.

V dokumente sa objaví množstvo futbalu oddaných osobností, ktoré dodnes žijú najpopulárnejším športom na planéte, aj veľké hviezdy, ktoré po kariére presedlali na komentátorskú dráhu, funkcionárstvo či trénerstvo. Film ponúkne aj emotívne príbehy fanúšikov.

Dokumentárny film o láske k slovenskému futbalu, o všetkých odtieňoch emócií, ktoré našej krajine priniesol a prináša dodnes – 30: Príbeh ligy už od piatka 2. júna 2023 exkluzívne na Voyo.


O dokumentárnom filme 30: Príbeh ligy:

Rok 1993. Zablatené trávniky, staré tribúny s miestami na státie. Časy, kedy vietor vháňal do tváre futbalistom do vlasov jadierka, kedy boli dresy o niekoľko čísel väčšie ako ich nositelia. Hráči bývali v útrobách tribún štadiónov. Redaktori utekali s kamerami za futbalistami v sekunde ich striedania. Tituly sa oslavovali po členky v šampanskom a na Harleyoch po mestách, s trofejami nad hlavou. Formovali sa rivality, charaktery, upevňovala sa oddanosť k svojmu klubu.

Pripravte sa na tridsať rokov prvenstiev, ťažkých prehier, nezabudnuteľných momentov a spomienok. Od kráľa strelcov Róberta Semeníka, obávaného bombardéra s pár kilami navyše Pavla Diňu, búrliváka Laca Molnára, nezabudnuteľného Jána Kozáka, cez legendy formátu Martina Škrtela, dynastiu Weissovcov, Juraja Kucku, až po mladé talenty, pripravené dobyť svet. Príbehy najoddanejších – tých, ktorí pre svoj tím mrzli v mínusoch, precestovali svet, dokonca sa nechali vyhodiť z práce. Osudy zamestnancov, ktorí desiatky rokov vstávali pre milované klubové farby, starali sa o komfort hráčov či s hrdosťou kosili trávnik na svojom štadióne. Najpopulárnejší šport na planéte očami Slovákov, ktorí ho formovali, legiend, ktoré ho vytvorili a fanúšikov, ktorí ho držali nad vodou a nenechali klesnúť.

Futbal je zakódovaný v našej DNA. Je námetom pre pesničky, hymny, filmy. Je viac, ako len jedenásť ľudí naháňajúcich sa za loptou a pár gólov. Je súčasťou našej identity, je naším zrkadlom.

Za tri dekády prešla slovenská liga obrovskou zmenou, no emócie a láska k športu ostali nemenné. Stále je to futbal, ktorý nás vie nahnevať, pre ktorý vieme tresnúť dverami, rozhádať sa s priateľmi, pre ktorý sa vieme modliť, smiať, plakať od šťastia. To je futbal, to je vášeň, to je naša liga. A toto je jej filmový príbeh.


30: Príbeh ligy

Producenti: Marek Prochác a Andrea Václavínek
Réžia: Marek Prochác
Scenár: Andrea Václavínek
Kamera: Matej Prochác
Účinkujú: Szilárd Németh, Vladimír Kinder, Róbert Semeník, Marek Ujlaky st., Marek Ujlaky ml., Ladislav Molnár, Pavol Diňa, Ján Kozák, Dušan Tittel, Vladimír Weiss, Vladimír Weiss ml., Róbert Vittek, Marek Sapara, Martin Škrtel, Róbert Polievka, Juraj Kucka, Igor Žofčák, Michal Faško, Šimon Faško, Zsolt Kalmár, Adrián Kaprálik, Adrián Guľa, Karol Belaník, Ivan Kozák, František Laurinec, Ján Kováčik, Miroslav Michalech, Marcel Merčiak a ďalší.


Voyo je streamovacia služba, ktorú na Slovensku prevádzkuje skupina Markíza. Koncom roka 2020 prešla kompletným vizuálnym aj obsahovým reštartom. Odvtedy zaznamenáva výrazný nárast počtu predplatiteľov, vo februári 2023 ich na Slovensku a v Česku bolo dokopy už viac než 500 000. Voyo zároveň patrí ku kľúčovým projektom digitálnej transformácie mediálnej skupiny CME na všetkých trhoch, kde pôsobí. Okrem obľúbených televíznych programov v predstihu ponúka používateľom prístup ku knižnici plnej filmov a seriálov z lokálnej i zahraničnej produkcie, populárnym športovým prenosom, či ďalšiemu prémiovému obsahu. Neustále prináša nové vylepšenia a funkcionality, pričom každý rok plánuje rozvíjať aj tvorbu exkluzívnych titulov.


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 31. 5. 2023


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.05.2023 • Telly uzavírá strategické partnerství s Nordic Telecom
16.05.2023 • Streamovací služby se v Česku i na Slovensku těší podobné oblibě
09.05.2023 • T-Mobile TV slaví 7 let a mění se na MAGENTA TV.
06.05.2023 • Neapol slaví historický titul po 33 letech! Speciální vysílání Nova Sport 4 už tuto neděli
31.03.2023 • MALL.TV se k 1. dubnu mění na Fameplay
16.03.2023 • Telly spouští jarní kampaň, na první tři měsíce nabízí největší balíček jen za 250 korun

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist