Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 07.05.2024 - 04:57:56   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vydejte se na cestu poznání s Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 14.08.2023


Vydejte se na cestu poznání s Prima ZOOM ve 33. týdnu. Dokumentární skvosty pro vás: čekají nás Výpravy do vesmíru; užijete si Divoké Řecko: Pohledem bohů; zaujmou vás Nacisté na drogách; okouzlí zajímavý přírodovědný dokument Vlci: Touha po svobodě a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

14. 8., 23.00 hod. – Výpravy do vesmíru (Do neznáma)

Dobývání vesmíru nebylo nikdy jednoduché. A nikdy nebude. Zatímco se lidstvo připravuje posunout hranice a vyrazit ještě dál od Země, ohlédněte se spolu s námi za přelomovými momenty, díky nimž můžou proběhnout budoucí výpravy do vesmíru. V tomto historickém seriálu se blíže seznámíme s roverem Curiosity, který je špičkovou ukázkou moderní techniky 21. století, jež by nikdy nemohla vzniknout bez toho, co zjistili a zažili astronauti ve vesmíru i několik desetiletí předtím, než Curiosity začal brázdit rudou planetu. Podíváme se, jak se NASA snaží přehodnotit výpravy do vesmíru, aby mohla vyslat člověka na asteroid nebo až na Mars. Zajistíme, jak pokračují přípravy na stavbu orbitální vesmírné stanice u Měsíce, díky které by se létání do vesmíru mohlo stát poměrně běžnou záležitostí. A ještě mnohem více… Nezůstávejte zbytečně při zemi, nenechte si ujít fascinující Výpravy do vesmíru!


15. 8., 20.00 hod. – Studená válka: Technologický závod (Hybatel zkázy)

Období studené války bylo především závodem o technologickou nadvládu. Nesmiřitelný souboj dvou velkých mocností zavedl svět na pokraj absolutní zkázy. Ale kromě neustálé hrozby hromadného vyhlazení jsme se díky ní dočkali také mnoha neuvěřitelných vědeckých objevů a vynálezů. Historická dokumentární mini série Studená válka: Technologický závod se ohlíží za tím, jak rozvoj nukleárního věku a jeho strašlivého ničivého potenciálu změnil a ovlivnil celý svět. Dozvíte se, jak obrovský nárůst financování armád vedl ke vzniku a rozšíření moderních vědeckých disciplín. A jak předznamenal novou zlatou éru vědeckých poznatků. Jak počátky naší dnešní digitální doby sahají až k úžasným inovacím informačních technologií studené války. Jak zbraně vyvinuté oběma mocnostmi k tomu, aby si zajistily ničivou nadvládu, nakonec vedly dosažení jednoho z nejvýznamnějších a nejdůležitějších cílů v historii lidstva: letů do vesmíru.


15. 8., 21.00 hod. – Austrálie v barvě II (Rodina)

Když se původně černobílé záznamy z australských filmových archivů zářivě vybarví, najednou ožívají v dosud nevídané podobě. Sledujte poutavé ohlédnutí za historií Austrálie v pokračování zajímavého dokumentárního seriálu.


16. 8., 20.00 hod. – Divoké Řecko: Pohledem bohů

Řecko je zemí divokých rozporů. Najdeme tady volně žijící zvířata, která už z většiny ostatních koutů Evropy dávno vymizela. Vysoko na obloze létají pelikáni a přímo pod nimi se medvědice a její mláďata těší z paprsku jarního slunce na úpatí pohoří Pindos. Na 300 metrů vysokých skalních stěnách světově proslulého klášteru Meteora se ukrývá poslední řecký pár supů mrchožravých. Hluboko pod nimi bojuje strašilka na život a na smrt proti beznohé ještěrce. To všechno se odehrává ve stínu majestátní hory Olymp, která je nejvyšším vrcholem celého Řecka a zároveň kolébkou nejen evropských civilizací, ale i mnoha přírodních druhů kdysi zachráněných před dobou ledovou.


17. 8., 21.00 hod. – Nacisté na drogách

V roce 1938 byla v nacistickém Německu vytvořena droga nazvaná pervitin. Stimulující pilulka na bázi metamfetaminu byla k dostání v každé lékárně a prodávala se volně, bez lékařského předpisu. Byla to ta samá droga, kterou během druhé světové války distribuovali německým vojákům. Adolf Hitler nebyl žádnou výjimkou, drogové koktejly mu připravoval jeho osobní lékař Theodor Morell. Tento historický film odhaluje užívání drog za druhé světové války a zabývá se potenciálními účinky, které mohly mít na Hitlera, jeho vojáky i válku jako takovou.


17. 8., 22.00 hod. – Opeření přátelé

Utajená dramata, propracované strategie přežití a silné osobnosti. To všechno najdeme mezi ptáky v idylickém prostředí typické evropské zahrady. V průběhu všech čtyř ročních období pěvci soutěží a zápasí o zdroje potravy a přitom se snaží za všech okolností dávat pozor, jestli po nich nejdou jejich nebezpeční úhlavní nepřátelé: kočka, která se nenápadně plíží po hromadě suti, nebo krahujec, který hladově vykukuje zpoza plotu. A pak jsou tady ještě hadi. Stačí jen chvilka nepozornosti a rychle se zmocní nehlídaných ptačích vajec. Červenky, kvíčaly, sýkory modřinky, kosi, vlaštovky, čížci a špačci jsou hlavními hvězdami tohoto okouzlujícího přírodovědného filmu, který zaručeně změní váš pohled na jen zdánlivě dobře známé prostředí „obyčejné” zahrady za domem.


18. 8., 20.00 hod. – Peklo i ráj: Divoké ruské moře (1. část)

Šest tisíc kilometrů od Moskvy, v ruské části Dálného východu, leží jedno z nejbohatších a zároveň nejnehostinnějších míst světa. Během zimy je místní moře pokryto ledem. V létě ho naopak bičují pravidelné divoké tajfuny, kvůli kterým je voda mrazivě studená. Celou oblast běžně postihují zemětřesení a tsunami. A každou chvíli tady může dojít k výbuchu některé z mnoha sopek. Je to peklo. Ale je to i ráj divokých zvířat. Člověkem nedotčené kamenitá pobřeží, tisíce nezkrocených řek a nekonečných původních lesů jsou domovem milionů volně žijících zvířat. Vydejte se na návštěvu pozoruhodného místa, o kterém slyšelo jen málo obyvatel Západu. Odhalte divoké Ochotské moře.


19. 8., 20.00 hod. – Vlci: Touha po svobodě

Všichni ví, že vlk je divoká šelma. V mnohých z nás vyvolává strach. A přesto se spisovatel Rudyard Kipling rozhodl umístit mladého hlavního hrdinu románu Kniha džunglí přímo doprostřed vlčí smečky. Není to zajímavé? Jak obyčejný vlk opravdu smýšlí o své smečce? Vybere si žít v její společnosti, nebo zatouží po svobodě a raději se rozhodne zůstat osamělý, závislý jedině sám na sobě? Přírodovědný film Vlci: Touha po svobodě nabízí jedinečnou příležitost odhalit skutečné vztahy ve vlčí smečce. Sledujte příběhy dvojice milujících vlků i život samotáře. Uvidíte, že nakonec zjistíte to, co Mauglí věděl už dávno.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 13. 8. 2023





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.08.2023 • Ronaldo, Benzema a další - Saudi Pro League míří na Sport1 a Sport2
11.08.2023 • V srpnu začínají evropské fotbalové ligy, Telly připravila pro všechny sportovní fanoušky soutěž
10.08.2023 • Jaké novinky chystá CANAL+ Sport pro příští sezonu Premier League?
07.08.2023 • Dokumentární klasika i úplné novinky všech žánrů nabízí Prima ZOOM
05.08.2023 • 8hodinovka na okruhu Suzuka: Yamaha s Karlem Hanikou chce stupně vítězů
04.08.2023 • Skipper, sestra Barbie na cestě k nalezení ztracené sebedůvěry

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist