Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 17:31:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Historické sestřihy WRC 1998 a záznamy DTM (ITC) 1996 na SPORT 5

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 12.11.2008


SPORT 5, první česká satelitní a digitální televize zaměřená výhradně na motoristický sport a motorismus, ve svém vysílání dále rozšiřuje spektrum pořadů z historie automobilového sportu. SPORT 5 tak zcela nově přinese historické sestřihy závodů mistrovství světa v rally (WRC) ze sezóny 1998. V historii DTM se v programu SPORT 5 přehoupneme do sezóny 1996, kdy původní seriál DTM ustoupil nedávno zrozenému ITC, který pokračoval ve své světové expanzi.


První půlka sezóny mistrovství světa v rally 1998 se odehrávala pod taktovkou Carlose Sainze, kterému zdatně sekundoval Colin McRae, a naopak smolně začínala pro již trojnásobného mistra světa Tommiho Mäkinena, jenž za zmíněnou dvojicí výrazně zaostával. V poslední třetině sezóny však Colin McRae z boje o titul vypadl, zatímco Tommi Mäkinen se díky třem po sobě jdoucím vítězstvím stal Sainzovým konkurentem v boji o titul. Rozhodnout měla až poslední soutěž sezóny 1998, Britská rally. Po první rychlostní zkoušce, kdy Mäkinen urazil kolo a ze závodu odstoupil, se zdálo, že je Sainz blízko svému třetímu titulu. Ovšem na posledním měřeném úseku jej potkala obrovská smůla, když jeho vůz zastavil 300 metrů před cílem. Napínavá sezóna 1998 tak končila obrovským smutkem Carlose Sainze, zatímco Tommi Mäkinen se radoval ze čtvrtého titulu mistra světa v řadě.


Závody World Rally Championship sezóny 1998 sledujte na SPORT 5 každý všední den v podvečer se začátkem mezi 17. a 19. hodinou.


Zatímco v sezóně 1995 existoval šampionát ITC (International Touring Car Championship) paralelně vedle DTM, o rok později ITC již DTM kompletně nahradilo. Seriál ITC v sezóně 1996 tvořilo šest podniků v Německu a dalších šest v Evropě (v Portugalsku, ve Velké Británii, Francii a v Itálii) i zámoří (v Japonsku). V této již skutečně mezinárodní sérii vybojoval titul Manuel Reuter s Opelem Calibra V6, ovšem ani zisk nejcennější trofeje německou automobilku nepřesvědčil k dalšímu setrvání v šampionátu. Náklady na účast ve třídě 1 totiž rychle rostly a právě to přimělo Opel a Alfu Romeo k odchodu z ITC na konci sezóny 1996. To znamenalo dočasný konec DTM; k jeho znovuzrození došlo až v roce 2000.


Závody International Touring Car Championship sezóny 1996 sledujte na SPORT 5 každý všední den od 8:00 a 9:10 hodin s reprízou v odpoledních hodinách a v sobotu od 8:10 a 9:05 hodin rovněž s odpolední reprízou.


Závod v argentinském San Luis uzavře v neděli 23. listopadu šampionát FIA GT, který před posledním podnikem suverénně vede dvojice Andrea Bertolini a Michael Bartels na Maserati Vitaphone Racing Teamu. Naději na vítězství v šampionátu si však nadále uchovává také duo Fabrizio Gollin a Mike Hezemans s Corvette Z06 v barvách Phoenix Carsport Racing. Přímé přenosy z kvalifikace i samotného desátého závodu FIA GT sledujte na SPORT 5 v sobotu 22. listopadu od 13:10 hodin, resp. v neděli 23. listopadu od 9:00 hodin.


V programu SPORT 5 na týden od 17. do 23. listopadu samozřejmě nechybí pravidelné magazíny. V úterý 18. listopadu od 18:10 hodin sledujte Motorvision, v němž porovnáme kabriolety Audi A3 a BMW 1 a podíváme se na zoubek Mazdy CX7, sportovního a mrštného SUV, stejně jako sportovně laděného Volkswagenu Scirocco. Představíme si rovněž Volvo Hot Rod Jakob z pera designéra Leifa Tufvessona, který svým retro-modelem vzdal poctu starým volvům, když atraktivně namixoval starý look s novými materiály a posledními technologiemi. Ve čtvrtek 20. listopadu od 19:40 hodin sledujte na SPORT 5 magazín AutoMag.

Diskusní pořad televize SPORT 5 O čem se mluví bude ve čtvrtek 20. listopadu věnován bezpečnosti automobilů, o níž budou s moderátorem Petrem Horákem hovořit hosté novinář Petr Hanke a Petr Žemlička z automobilky Lexus.


Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC ¾ a přístup k němu je možný přes karty Trade and Technology v České republice a Sky Link na Slovensku. SPORT 5 je také přístupný abonentům UPC na kabelových sítích v ČR, v sítích Moravianet operátora SELF servis Brno, dále v sítích operátorů MATTES AD ve Frýdku-Místku, HDD Praha, Kabel servis Praha, J.Ouda v Klášterci nad Ohří, PODA Ostrava, STARNET České Budějovice a Planet A Praha.


PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, BPA sport marketing a.s.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.11.2008 • Turnaj mistrů na stanici NOVA Sport
08.11.2008 • Nové relácie na Musiq1 [ 7 ]
06.11.2008 • Třetí muž juniorského MS rally, Martin Prokop, hostem O čem se mluví na SPORT 5
04.11.2008 • SLAVIA PRAHA vs. ASTON VILLA na stanici NOVA Sport
03.11.2008 • Listopadová fotbalová nabídka na Nova sport [ 1 ]
02.11.2008 • Prožijte americké volby na RFI

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist