Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 06:36:40   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

FIA GT3 v Dubaji s českou účastí živě na SPORT 5

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 27.11.2008


O prvním prosincovém víkendu se kolotoč FIA GT3 přesune do Dubaje na svou poslední letošní štaci a o co nejlepší umístění se zde utkají také české posádky, mezi nimi i Adam Lacko a Štěpán Vojtěch s Corvette Z06R. SPORT 5 jako jediná česká satelitní a kabelová televize zaměřená výhradně na motorismus vysílá závod FIA GT3 z Dubaje v přímém přenosu.


Šampionát FIA GT3 zavítá do Dubaje podruhé ve své historii, aby se na zdejším 5394 metrů dlouhém okruhu odehrály poslední souboje sezóny 2008. Průběžné pořadí seriálu zatím s velmi solidním osmibodovým náskokem vedou Arnaud Peyroles a James Ruffier (Corvette Z06R; Martini Callaway Racing), teoretická šance na titul však zůstává i dvojicím Ian Kahn a Thomas Mutsch, resp. Thomas Accary – Pierre-Brice Mena (Aston Martin DBRS9; Hexis Racing), stejně jako Bradleymu Ellisovi (Ford GT; Matech GT Racing). Po předchozích úspěších dosažených ve druhé půli letošní sezóny budou o další pěkná umístění v Dubaji bojovat i české posádky Corvette Z06R z dílen roudnického MM Racingu Adam Lacko – Štěpán Vojtěch a Martin Matzke – Jiří Skula. Závěrečné podniky FIA GT3 vysílá SPORT 5 živě v pátek 5. prosince a v sobotu 6. prosince ve 13:25 hodin.

V 49. týdnu SPORT 5 pokračuje v pohledech do historie slavné čtyřiadvacetihodinovky Nürburgringu, a tak si ve čtvrtek 4. prosince, v pátek 5. prosince a v sobotu 6. prosince vždy v podvečer přiblížíme ročníky 2005 – 2007. Ročník 2005 znamenal slavnou derniéru pro tovární BMW M3 GTR, kterou zajistili Pedro Lamy, Boris Said, Duncan Huisman a Andy Priaulx pod hlavičkou BMW Motorsportu. V roce 2006 v závodě absentovaly tovární týmy, a tak se mohly uplatnit stáje disponující byť jen částečnou tovární podporou. Úspěšnou sérii v tomto roce zahájil prvním vítězstvím ve čtyřiadvacetihodinovce tým Manthey Racing nasazující Porsche 996 GT3; druhým triumfem pak potvrdil tým svůj úspěch i o rok později.

V sobotu 6. prosince dopoledne si diváci SPORT 5 mohou vychutnat nezapomenutelné finále sezóny WRC 1998. Po předposledním závodě v Austrálii se do vedení mistrovství světa rally dostal s dvoubodovým náskokem na druhého Carlose Sainze dvojnásobný světový šampión Tommi Mäkinen a o novém mistru světa měla rozhodnout poslední soutěž sezóny, Britská rally. Ta pro Mäkinena kvůli chybě pořadatelů skončila již první den a Sainzovi stačilo Waleskou rally dokončit na čtvrtém místě. To si Sainz také bezpečně udržoval, ale potkala jej obrovská smůla, když na poslední rychlostní zkoušce, 300 metrů před cílem, selhal motor jeho Toyoty Corolly WRC. Carlos Sainz tak Britskou rally nedokončil a mistrem světa se potřetí v řadě stal Tommi Mäkinen.

Jako každý čtvrtek i 4. prosince vpodvečer v 18:10 hodin má své místo v programu SPORT 5 diskusní pořad O čem se mluví. Jeho hostem bude Detlef Potsch, bodypainter, jehož díla na nahých ženských tělech mohou vidět účastníci řady českých motoristických akcí.


Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Trade and Technology (CS Link v České republice a Skylink na Slovensku) a karty Gital.

SPORT 5 je zařazen i do nabídky Sport O2 TV.

SPORT 5 je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.


Obr.: FIA GT3, Brno, Adam Lacko - Štěpán Vojtěch, foto: BPA/Petr Frýba

PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, BPA sport marketing a.s.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.11.2008 • TV Barrandov sází na Saudka, Bubílkovou a české filmy. [ 5 ]
25.11.2008 • Film+ odstartuje o Vánocích českou filmovou vlnu
23.11.2008 • Prosincová fotbalová nadílka na Nova sport
21.11.2008 • Thor 0,8° západně: „BBC HD” ve Skandinávii od 3. prosince [ 9 ]
21.11.2008 • NHL na NOVA Sport v prosinci 2008 [ 6 ]
19.11.2008 • Historické sestřihy 24h Nürburgringu 1999 - 2004 ve vysílání SPORT 5

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist