Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 15:34:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Neoficiální příjem | Články
 

Sky Digital rieši problémy s nelegálnym sledovaním

  Autor: Redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 26.09.2002


Britská Sky začína od budúceho mesiaca vymieňať prístupové karty za nové. Výmena sa robí jednak z dôvodu zvýšenia bezpečnosti a jednak z dôvodu nutnosti kvôli pripravovaným službám. Toľko z oficiálneho vyjadrenia BSkyB. Nerobí sa však výmena náhodou kvôli tomu že bol paket Sky Digital hacknutý? Nie celkom ...

Pravda je taká, že v dnešnej verzii je jedna chybička, vďaka ktorej sa dajú sledovať PPV (pay per view) kanály bezplatne. Nie, nebol zverejnený algoritmus VideoGuardu a ani návod ako si načierno cez počítač pridávať zápisy na kartu. Bol iba odhalený istý stav chovania sa karty v spárovanom (married) a v nespárovanom (unmarried) prijímači. Pre objasnenie termínu spárovania uvádzame, že karta je prijatá iba prijímačom, ktorého sériové číslo má v sebe napálené. To sa do karty zapíše počas počiatočnej aktivácie karty a karta je tak plne funkčnou iba v jednom jedinom prijímači, teda v tom, s ktorým je v stave married. Ostatné prijímače kartu odmietnu a nerozkódujú sa ani FTV (free to view) stanice (BBC1, BBC2, Channel4, atď.).

”Zázračná” krabička umožňujúca príjem PPV kanálov zdarma.
Na internete sa už dlhšiu dobu objavujú ponuky na ”špeciálnu” krabičku za cenu 10 libier, do ktorej sa pripojí digitálny prijímač telefónnym káblom namiesto pripojenia do skutočnej telefónnej prípojky. Predávajúci to odôvodňujú tvrdením, že krabička emuluje centrálu Sky. Totiž, keď si užívateľ vyberie PPV film ktorý chce sledovať, prijímač sa po telefónnej linke pripája k SKY centrále aby mohol byť upravený kredit (zníženie o cenu PPV vysielania napr. filmu) z prístupovej karty. Majiteľ si získanú krabičku pripojí k prijímaču objedná si niektorý film a ... film mu je sprístupnený. Krabička evidentne plní sľubovaný účel. Zdanie však klame, pretože prijímač by sa rovnako zachoval aj v prípade keby tam tá čarovná krabička nebola vôbec pripojená. Prijímač zdetekuje na telefónnej linke ”no signal” a v snahe splniť všetko pre zákazníka usúdi, že sa jedná o dočasný výpadok a stiahnutie kreditu vykoná iba v pamäti prijímača a užívateľovi objednaný program sprístupnil. Takýmto spôsobom prijímač sprístupní užívateľovi niekoľko filmov maximálne do kreditu uvedeného na prístupovej karte. Samozrejme pri najbližšom napojení prijímača na skutočnú telefónnu linku bude tento kredit zaznačený aj v centrále a cez satelit sa upraví záznam o kredite na prístupovej karte. Takže v konečnom dôsledku zadarmo nie je nič.

Z uvedeného odstavca vyplýva, že kredit sa uchováva jednak na prístupovej karte a jednak v prijímači. No a to skutočné sledovanie PPV kanálov zdarma využíva chybu nachádzajúcu sa práve v tomto poznatku. Ako presne, to nie je účelom tohto článku. Nové karty už budú mať modifikované zaznačovanie kreditu pre PPV kanály a o to najnovšou výmenou kariet ide.

Výmena potrvá niekoľko týždňov, pričom BSkyB má v pláne vybaviť približne 125 tis. kariet denne tak aby boli všetkým abonentom karty vymenené najneskôr do konca kalendárneho roka 2002. Ďalšie podrobnosti je možné získať v najnovšom čísle Sky magazínu. Dobrou správou je, že nové karty budú fungovať aj na starších modeloch akými sú prijímače Pace 2200, Amstrad DRX100 atď.

Digitálny paket Sky Digital je dostupný z pozície Astra 2 (28,2 st. východne) a tvorí ho niekoľko stoviek tv, rozhlasových a PPV staníc. Ponuka paketu je naozaj nadštandardná a na európskom kontinente podobnú nenájdeme. Jeho príjem je však legálne možný iba vo Veľkej Británii a v Írsku, pričom časť staníc vzhľadom na vyžarovací zväzok družíc na tejto pozícii pokrýva iba spomenuté územie. Na kódovací systém VideoGuard dodnes neexistujú CI moduly a abonent SKY tak musí ”strpieť” prijímač dodávaný spoločnosťou SKY. Avšak zabudovaný harddisk s možnosťou nahrávania vysielania s dĺžkou trvania až do 25 hodín ako aj interaktívny servis Sky Active prináša abonentom viac než len sledovanie televízneho a rozhlasového vysielania.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.09.2002 • Conax 2 prichádza aby ubrzdil pirátov [ 1 ]
16.09.2002 • Odmena za odhalenie pirátov, alebo
"kak bystro zarabotat dengi"
[ 13 ]
02.09.2002 • Stop pirátom a nelegálnemu príjmu II. [ 4 ]
26.08.2002 • UPC sa konečne rozhýbala, len či nie je neskoro [ 27 ]
16.08.2002 • Stop pirátom a nelegálnemu príjmu [ 40 ]
13.03.2002 • Poker s pay-TV pokračuje

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist