Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 08.05.2024 - 10:14:41   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

TV Joj dnes oslavuje 8 rokov

  Autor: PR Press TV JOJ , e-mail: info@joj.sk Přidané: 02.03.2010


TV JOJ začala vysielať 2. marca 2002 a ako úplne prvý program odvysielala hlavné spravodajstvo Noviny a priamy prenos súťaže krásy Miss Universe. Úvodná kampaň k vysielaniu sa niesla pod sloganom „Nuda na Slovensku končí!“. Rozbeh najmladšej slovenskej plnoformátovej televízie sprevádzali tesne pred štartom obštrukcie konkurencie spojené napríklad so snahou získať jej najvýkonnejší vysielač, či spomaliť zavádzanie elektronického merania sledovanosti.


Napriek tomu sa TV JOJ veľmi rýchlo zapísala do povedomia divákov. Zaujalo najmä originálne a skutočne celoslovenské spravodajstvo, ktoré sa postupne etablovalo na televíznom trhu a Noviny TV JOJ už dlhodobo patria k najsledovanejším pilierom televízie. Postupne pribudli ďalšie spravodajské formáty ako Noviny plus, Prvé noviny, Promi Noviny či Krimi noviny, ktoré sa za dva roky svojej existencie na trhu postupne vyprofilovali na spravodajský formát, ktorý dokáže prinášať nadpriemer sledovanosti aj v konkurenčne najťažšom vysielacom čase o 19. hodine. TV JOJ ponúka najširšiu ponuku spravodajských formátov na domácom trhu, doplnenú o publicistiku Črepiny plus, či najnovší prírastok Exkluzív.

Výrazný mediálny ohlas a úspech zaznamenala TV JOJ aj ponukou jedinečných projektov ako bola napríklad šou IQ test národa 2003, či slovenské premiéry formátov typu reality šou - Dievča za milión, Miliónový tanec, VyVolení či Hviezdy na ľade. V súčasnosti TV JOJ pripravuje ďalšiu novinku - veľkú tanečnú show Showdance, ktorá sa na obrazovky dostane už koncom marca.

TV JOJ bola taktiež slovenským priekopníkom nových foriem prezentácie programov, keď vyrobila hneď niekoľko vlastných upútavok na zahraničné filmy, v ktorých napríklad Titanic narazil do bratislavského Nového mosta, či James Bond nechal do vzduchu vyhodiť Bratislavský hrad. Medzi najsilnejšie kampane sa zaradilo promo vlastných seriálov so sloganom „Najviac slovenských seriálov je na JOJke!“. Grafika TV JOJ patrí k najlepším nielen na slovenskom trhu, to isté platí o self promo, upútavkach, či rôznych promo kampaniach. TV JOJ je skutočne viditeľne iná televízia!

Slovenský divák získal príchodom TV JOJ možnosť plnohodnotného výberu programov spomedzi dvoch komerčných televízií. Veď napríklad seriály Nezvestní, Prison Break, séria kriminálok C.S.I., Kosti, Dexter a mnoho ďalších skvelých titulov by možno diváci na Slovensku ani nevideli. To isté platí o desiatkach kinohitov, ktoré JOJ odvysielala s výrazným a originálnym promom.

Zásadný zlom na televíznom trhu nastal s príchodom pôvodných seriálových projektov. Doteraz najúspešnejší denný seriál Panelák odštartoval pred dvoma rokmi. Ešte predtým diváci mohli sledovať „mafiánske“ Mafstory, postupne pribúdali ďalšie seriály – Profesionáli, Kutyil s.r.o., denná show Súdna sieň, prvý denný kriminálny seriál Prvé oddelenie, séria príbehov nakrútených podľa skutočných udalostí Ako som prežil, najdrahší seriál v slovenskej histórii Keby bolo keby, dramatický seriál z väzenského prostredia Odsúdené a medzi najnovšie projekty patria Aféry, inšpirované prípadmi zo Súdnej siene. Takmer všetky seriály boli a stále sú úspešné, ich nové série sa vysielajú doteraz. A ďalšie novinky televízia pripravuje. TV JOJ sa stala jednoznačným lídrom v pôvodnej seriálovej tvorbe na Slovensku.

5. októbra 2008 začal vysielať druhý kanál televízie s označením JOJ PLUS. Pre televíznych divákov priniesol známe a úspešné tituly, ktoré diváci poznali, ale nemali možnosť dlhšiu dobu vidieť. Od ostatných sa televízia odlíšila napríklad aj návratom hlásateliek. Aj JOJ PLUS si postupne vybudovala divácku priazeň a stala sa najúspešnejšou z tzv. „malých“ televízií na domácom trhu. Od 1.marca 2010 dostala JOJ PLUS novú grafickú výbavu.

Obľúbené spravodajstvo, atraktívne akvizičné tituly a množstvo obľúbených seriálov, výborný programing, kreatíva, promo, talentovaní tvorcovia a dôkladná príprava projektov. Aj vďaka tomu TV JOJ dosiahla v minulom roku svoje historické maximum – ešte nikdy predtým nedosahovala taký výrazný podiel na televíznom trhu. Stala sa jednoznačnou trhovou dvojkou a spolu s JOJ PLUS tak v primárnej cieľovej skupine 12 – 54 kontroluje celodenne takmer 25 % a v prime-time takmer 28 % trhu.

TV JOJ zaznamenáva najvýraznejší medziročný rast sledovanosti a postupne sa jej podarilo priblížiť k lídrovi na trhu a dokonca ho v niektorých dňoch či blokoch aj prekonávať. Ambíciou televízie je tento trend udržať aj v práve začínajúcom deviatom roku vysielania.


Jozef Gogola, Vedúci PR TV JOJ, 2. 3. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.03.2010 • Cyprus Travel Guide TV z družice Hot Bird 8
02.03.2010 • Persian Film z družice Hot Birdu 6
01.03.2010 • VH1 Classic ve Velké Británii mění název na MTV Classic
24.02.2010 • MediaShop v analogu i v digitálu na družici Astra
23.02.2010 • Discovery HD Showcase se starým logem Discovery HD [ 3 ]
23.02.2010 • Pershij Avtomobilnij volně z družice Sirius 4,8° východně

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist