Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 00:43:41   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

UPC odpovídá - 10.část

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 31.10.2002


Na prahu dalšího měsíce jsou tu opět odpovědi na vaše dotazy. Dnes si přečtete o problémech se zařazením slovenských televizí, ale i RTV Galaxie do nabídky, jestli bude Private Gold vysílán 24 hodin a zda se chystá plošná výměna abonentských karet UPC Direct.

Technická kvalita signálu Galaxie sport je velmi špatná – dojde ke zlepšení?
Na základě vašich četných stížností jsme se obrátili na vedení společnosti Galaxie sport. To celou situaci prošetřilo a rozhodlo, že program Galaxie sport přechází od 31.října 2002 na satelit Eutelsat W2. Tento krok by měl zajistit vyšší kvalitu sestupného signálu jak na kabelové televizi, tak na UPC Direct. Přechod proběhl od 06.00 do 07.00 hod. a signál programu Galaxie sport byl po nezbytnou dobu (cca několik desítek minut) vypnut.

Jako učitel francouzštiny často pracuji s programovou nabídkou TV5. Tato televizní stanice má spolupracovat s organizátory Týdne celoevropského filmu a chystá něco pro učitele. Lze získat bližší informace?
TV5 se stala oficiálním partnerem Týdne evropského filmu Cinédays, který proběhne od 15. do 24. listopadu pod patronací Pedra Almodovara. V rámci tohoto týdne uvidíte na TV5 velké evropské filmy, jako např. Kika od již zmíněného Pedra Almodovara, Číslo 17 od Alfreda Hitchcocka, Rocco a jeho bratři od Luchina Viscontiho, Plechový bubínek Volkera Schlöndorffa, či Lili Marlen R.W. Fassbindera a další. Týden evropského filmu bude probíhat i ve více než 1000 sálech sítì Europa Cinemas (u nás např. pražské kino Aero). Spolu s nimi pořádá TV5 na svých internetových stránkách www.tv5.org/cinedays soutěž, ve které můžete vyhrát 20 DVD přehrávačů. Vyučujícím francouzštiny po celém světě TV5 bude rozesílat vypracované možnosti pedagogického využití jednotlivých filmù ve třídách. A konečně do pořadu Host TV5 pozve organizátory Týdne evropského filmu.

Jak je to s možností vysílání ČT, Novy a Primy na UPC Direct?
Jednáme s TV Prima. Opakovaně se obracíme na ČT, protože se domníváme, že jako televize veřejné služby by měla být co nejdostupnější svým koncesionářům a opakovaně se setkáváme s nepochopením. Nova ústy svého ředitele v minulosti několikráte avizovala, že počítá s jiným řešením.

Zařadíte někdy do kabelů nebo na UPC Direct Slovenskou televizi?
Slovenská televize je v naší kabelové nabídce - stejně jako TV Markíza - tam, kde to umožňuje tzv. přesah signálu. K zařazení do plné nabídky kabelového a satelitního vysílání potřebujeme jejich souhlas. Ten však komplikuje odlišné slovenské zákonodárství, které nechci z pochopitelných důvodů interpretovat. V tomto ohledu pravděpodobně vyřeší celý program až přijetí obou zemí do EU.

Vrátí se někdy do vaší kabelové a satelitní nabídky program Supermax?
Nemyslím. O tom by musela rozhodnout programová oddělení v mezinárodních ústředích obou společností. Nezaznamenal jsem v tomto směru žádný pohyb.

Objeví se na HBO další díly či opakování seriálu South Park?
Filmový kanál HBO již k South Parku nemá vysílací práva a ani v nejbližší době nauvažuje o znovu zakoupení licence k tomuto seriálu. HBO se – počínaje seriálem Bratrstvem neohrožených soustřeďuje v rámci seriálů především na originální tvorbu. V tuto chvíli nabízí dva seriály z originální produkce a to Utrpení ženatého muže a Odpočívej v pokoji.

Zařadíte do své kabelové a satelitní nabídky televizní program BBC Prime?
V tomto roce jednoznačně dáváme přednost zařazování českých programů. Podle našich průzkumů zájem diváků o BBC Prime není až tak veliký. Tím ovšem nechci říci, že obrátí-li se na nás BBC Prime se zajímavou cenovou nabídkou, nebudeme jednat.

Slyšel jsem o připravovaném prodloužení vysílací doby Private Gold. Je to pravda?
Private Gold, program pro dospělé, vysílá UPC 24 hodin denně již na Slovensku a v Maďarsku. Dokáže totiž zabezpečit základní požadavek – znemožnit příjem nepovolaným členům domácnosti, především dětem. Systém tzv. dětské pojistky se zatím stoprocentně osvědčil a myslím si, že UPC Direct s rozšířením doby vysílání brzy přijde, možná již do konce roku.

Učím se anglicky prostřednictvím programu TCM. Zvuk u starších filmů ovšem není často zřetelný. Nedala by se hlasitost zesílit nebo jinak vyladit?
Ne. Jde o starší, technicky nedokonalé filmy. Ovšem mohly by vám pomoci skryté titulky v angličtině (teletext strana 784). Pro výuku jazyka je to dobrá pomůcka.

Vysílá některý program na UPC v Dolby Digital? Počítá se s tímto ozvučením na HBO?
Žádný z placených televizních programů, které UPC ať už na satelitu nebo po kabelové síti šíří, v Dolby Digital nevysílá. Není ovšem vyloučeno, že tak vysílá některý z tzv. volných kanálů v nabídce UPC Direct. Zda ano, to se mi přes veškerou snahu kolegů z obslužného centra nepodařilo zjistit.

Bude RTV Galaxie v nabídce kabelové televize nebo UPC Direct?
O zařazení RTV Galaxie jednáme. Bude-li ovšem naším prostřednictvím šířena, pak pouze v Praze jako regionální stanice. K tomu, aby mohla být zařazena do UPC Direct, by musela splnit řadu dalších podmínek – především vysílat přes satelit. Termín případného zařazení RTV Galaxie si netroufám odhadnout.

Neuvažujete o plošné výměně karet na UPC Direct? Zabránili byste tak nelegálnímu příjmu HBO a Private Gold a ochránili byste tak poctivé předplatitele…
Je to zajímavý nápad a děkuji za něj. Nemohu ovšem říci zda a kdy ho využijeme, už proto, abych příjemce nelegálního signálu předem nevaroval. Věřte, že pro ochranu platících diváků děláme maximum. Naše nedávné kroky to ostatně potvrzují. A další, věřím, že stejně účinné, budou během nepříliš vzdálené doby následovat.

Nevyplatilo by se vám být levnější a tak získat větší počet zákazníků?
Nevyplatilo. Ceny, které odpovídají nákladům - tedy cenové narovnání - jsme zavedli teprve počátkem roku 2001. Od té doby jsme nezdražovali a jen autorské poplatky vzrostly od té doby více než o 30 %. Jakékoliv snížení poplatků na kabelových sítích a na UPC Direct by nás uvrhlo do těžkých problémů. Ostatně, co se týče ceny za základní nabídku v kabelových sítích, nejsme nejdražší….

Co uvede HBO během vánočních svátků?
Nabídka má být velmi pestrá.Podle informace HBO se budou mimo jiné vysílat komedie Smlouva s ďáblem (24/12), záznam koncertu skupiny Lucie (24/12), Dokonalá bouře (25/12), Podfu(c)k (25/12), Charlieho andílci (26/12), Road Trip (24/12), Já, mé druhé já a Irena (26/12). A pro ty menší – X-men (25/12), 102 dalmatinů (26/12), Prezidentův syn (26/12)

Jaké filmy v originálním znění nabídne HBO během listopadu a prosince?
4/11 Vyvolený
11/11 Čokoláda
18/11 Osudové setkání
25/11 Po čem ženy touží
6/12 Já, mé druhé já a Irena
13/12 Evoluce
20/12 Dr. T a jeho ženy
27/12 Vertical limit

Co znamená pořad Staying Alive avizovaný na MTV?
Každý první den v prosinci se MTV věnuje osvětě, jak bojovat s AIDS. Celý víkend je věnovaný projektu Staying Alive, který má představit lidi, jimž tato diagnóza změnila život.

Jak to letos bude s ženským alpským lyžováním na Eurosportu?
Přijdete si na své – v listopadu se počítá s přenosem Ženského světového poháru, který se pojede v Aspenu. Je to jen jedno ze 16 míst, kam se s Eurosportem podíváte. Eurosport nabídne také sjezdy, super G, slalomy a obří slalomy.

Nevíte s čím novým přijde Reality TV?
V listopadu se tento televizní kanál chystá ještě více přiblížit realitě. S tím souvisí i změna loga, grafiky a další vylepšení. Programová náplň si však stále zachová svůj základ - reality show – například uvidíte další pokračování Nejhorších řidičů světa, stejně jako nové díly seriálů Jak předejít havárii nebo oblíbených Podvodníků.


František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.


Tolik dnešní, již desátá část odpovědí tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., které exkluzivně poskytuje čtenářům serveru satCentrum a týdeníku Satelit-Parabola. Napadají vás další otázky? Zeptat se můžete třeba hned teď, v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky panu Malinovi samozřejmě předáme.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 52   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.11.2002 • Stanice O v paketu UPC Direct
27.10.2002 • Karta SLOVAK LINK v praxi - 2.časť [ 32 ]
25.10.2002 • Galaxie sport přechází na satelit Eutelsat W2 [ 10 ]
19.10.2002 • Karta SLOVAK LINK v praxi [ 45 ]
19.10.2002 • Nabídka UPC Direct pro majitele analogových satelitních přijímačů [ 4 ]
17.10.2002 • UPC odpovídá - 9.část [ 37 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 3

  Můj příspěvek 

17.11.2002 16:06 • anonym
Jak je to s příjmem Fox News v UPC Direct??Je volný či zakodovaný??

PS: Objednával sem si pouze kartu - pův.jsem si to objednal přes Internet-bylo mi ale řečeno,že přes Inet se dá objednat POUZE objednat celý komplet,vč. přijímače,taxem tu objednávku zrušil přes infolinku a objednal si kartu u dealera a byl jsem ujištěn,že AKTIVAČNÍ poplatek bude za 1,- (korunu),ale na FAKTUŘE bylo uvedeno AKTIVACE za 500,- (takže proč NEJDE přes Internet OBJEDNAT i POUZE KARTA,aby to bylo za tu slíbenou korunu??Nebo že by UPC nemělo zájem,aby to šlo a inkasovali by tu 500,- i přes tu ”klamavou ” reklamu??Dík za vysvětlení!
 
 
  Můj příspěvek 

17.11.2002 15:57 • Jan M.
Se snížením ceny v UPC Direct souhlasím (a kdo neE,ze? ;)) ale to se stejně asi nesplní... Zkuste to předat manažerům k projednání-když můžete mít různé propagační akce za nižší ceny,tak proč by to nešlo stále,nemyslíte??Vždyť pokud by cena za zakl.nabídku Rodina + HBO byla stále jako po slevě 616,- Kč/měsíc (nebo pokud by ta cena byla max.těch 699,- co zde navrhuje jiný přispěvovatel,tak ZARUČENĚ si předplácí UPC Direct VĚTŠÍ množství klientů než v současné době.Děkuji za odpověď!A plánujete do UPC Direct také některý anglicky mluvený programy (např. BBC prime,nebo nějaký jiný z nabídky Sky Digital??Děkuji...
 
 
  Kvalita signalu a progr.nab. 

15.11.2002 19:00 • MK
Dobry den pane Malino, jestlize ctete toto forum, tak bych mel par dotazu. Jsem predplatitel nabidky klasik od UPC v Praze. Nejcasteji sleduji ceske stanice vysilajici dokumenty jako Spektrum, nebo Discovery a nemecke filmové televizni stanice jako PRO7. Chtěl bych se Vás zeptat:

1) Zaradite do programove nabidky Galaxii Praha ?

2) Proc chcete nahrazovat zrovna nemecke tv stanice jinymi ? Podle meho subjektivniho nazoru patri PRO7 a SAT1 k jednim z nejlepsich tv stanic ve Vasi nabidce, coz se ovsem neda rici o svycarskem 3SAT. Uroven FOXKIDS se neda srovnat se SuperMaxem a EuroNews, to preci vysila take CT2 ! Takze se Vas ptam,

ktere stanice budete vyrazovat na ukor jinych.

3) Ke kvalite signalu mohu rici jen to, ze jsem si musel zakoupit zesilovac. Avsak by me zajimalo, proc nektere stanice, ktere vysilaji ve stereu(duo) Vy(UPC) prenasite pouze mono (napr.Markíza,Eurosport) ?



Pokud to budete cist, tak prosim o odpoved a predem dekuji. MK
 
 
  Můj příspěvek 

14.11.2002 18:33 • anonym
Dobry den pane Malino, bylo by možné přidat do nabídky více anglických (amerických) stanic? Plánují se nějaké? Které ze současných stanic vysílají v duálním zvuku s možností přepnutí originální zvukové verze. Děkuji
 
 
  Můj příspěvek 

14.11.2002 16:07 • anonym
až na to že ted to je 900 - seš zmatenej viď
 
 
  Můj příspěvek 

14.11.2002 12:59 • anonym
Je to blbost. Reálná cena je tak 999,- Kč
 
 
  Můj příspěvek 

14.11.2002 10:51 • anonym
Co myslíte o návrhu,aby cena zakladního balíku+HBO byla maximálně Kč 699,- (myslím,že by bylo taky víc diváků a v konečný fázi by to bylo přínos pro UPC,co na to manageři z UPC?Děkuji...
 
 
  Môj príspevok 

11.11.2002 21:22 • anonym
Máš špatný sraní??
 
 
  Můj příspěvek 

11.11.2002 14:35 • anonym
Jsou na Private Gold take gay filmy??
 
 
  Můj příspěvek 

11.11.2002 10:26 • anonym
Souhlas se zařazením NEJEN českých (SuperMax!),slovenských (TV Markíza,Music Channel) ale i ANGLICKY mluvených programů (BBC Prime,ShowTime,... a ZKUSTE ze společností SKY projednat zařazení Sky ONE!Samozřejmě s tou kvalitou obrazu neco udělejte - alespoň u HBO a Galaxie-SPORT!A souhlasím s MAX.cenou za nabídku UPC Direct MAXIMALNE Kč 699,- (Rodina+HBO) To by byl mnohem VĚTŠÍ zájem!!A samozřejmě plošná výměna karet!Předejte tyto návrhy k dalšímu projednávání - doufám,že již konečně pochopíte,že divák a jeho zájmy jsou NA PRVNíM MíSTĚ!!!
 
 
  @ pavel g. 

11.11.2002 10:06 • anonym
si normálny????
 
 
  dotaz 

09.11.2002 16:27 • pavel g.
programy espn a espn2 chtěl bych znát váš názor na zařazení těchto programů do upc direct
 
 
  Zone Vision 

08.11.2002 15:40 • Michal F.
Pane Malino, vím že Vaší současnou strategií je zařazování spíše českých programů, ale i přesto bych rád znal Vás názor na zařazení zahraničních programů jako Showtime, Europa Europa nebo LeCinema od společnosti ZoneVision. Díky za Vaši upřímnou odpověď.
 
 
  Můj příspěvek 

08.11.2002 09:26 • Kamil
Abych byl upřímný, tak si myslím, že za letošek udělala UPC pro poctivě platícího díváka spoustu dobrých věcí např. v podobě nově zařazených kanálů a za to jim patří poděkování. Na druhou stranu si ale myslím, že by nebylo od věci zamyslet se ještě nad takovým tématem jako je kvalita signálu u jednotlivých programů nebo efektivita práce Vašeho infocentra.
 
 
  Můj příspěvek 

08.11.2002 09:15 • anonym
Někdy mi vážně příjde, že kdybyste neměli UPC, tak byste si neměli na co permanentně stěžovat a ptát se na samé nesmysly.
 
 
  Můj příspěvek 

07.11.2002 23:05 • J. Němec
dobrý den,

p. Malino prosím o odpověď kolik má UPC Direct v současnosti předplatitelů



Děkuji
 
 
  UPC KABEL - Praha 

07.11.2002 09:21 • MLOK
Dobry den,pristup UPC je porad stejny,nezajem o zakaznika...Info centrum temer nikdy me dotazy nedokazalo zodpovedet a dozvedet se o necem co se teprve chysta je temer nemozne.Co treba slavny Info kanal,co tam psat zmeny v prog.nabidce atd???Bohuzel,opet jen sporadicky. Proto diky,za tyto clanky,konecne odpovedi na urovni.

Zajimalo by me,jak je to s sirenim radia v kabelu. Nechapu,kdo posloucha na 104,2 rozhlas ze Slovenska v anglictine. Nektere stanici vypadavaji (Delta,Relax). Nektere uz nejakou chvilku vubec nehraji (Lim. Joe - 104,6). Ale treba prazsky Olympic v nabidce proste neni.Bohuzel si nepamatuji,ze by se nekdo ptal,jake stanice rozhlasove ale i televizni zakaznici pozaduji. Jo, kdysi bylo v kabelu Sky Radio, Virgin 1215 nebo Star*Sat...bohuzel kvalita mizi se stoupajici cenou.

Co se tyce TV stanic,ve stereu mi jde jen nekolik,ale treba kolega bydlici v jine casti Prahy ma ve stereu temer vse,ptam se, proc??? Jsem jednoznacne pro BBC Prime a dalsi zajimave programy. Jsem i pro ONYX, hudebni skladba je idealni. Ale nechci ORT,3SAT,EURONEWS! Necht uvolni misto jinym programum.O kvalite prijmu (alespon pres kabel) u premiovych kanalu,myslim tim HBO a Private Gold,pres GI Box je velmi spatna... Myslim,ze je nad cim se zamyslet a co vylepsovat.


 
 
  3.12. 

06.11.2002 18:27 • Roman
Co přesně se bude dít v noci na 3.12. ? Co se bude modernizovat?
 
 
  Môj príspevok 

06.11.2002 14:27 • anonym
@ JK a jsi si tak jistý že nezmění......
 
 
  Můj příspěvek 

06.11.2002 13:01 • JK
@ anonym: TES majitele nezměnil, to Intercable
 
 
Celkový počet komentářů: 52 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«123»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist