Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 00:10:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Červnové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO Czech , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 30.05.2010


Cinemax uvede v červnu řadu zajímavých filmových titulů, například thriller Perníkový dědek, švédskou komedii připomínající úspěšné snímky Do naha! a Dohola Krasoplavci, slavné americké drama s Robertem Redfordem Elektrický jezdec, krimi První velká vlaková loupež, oceněné drama o komunitě Maďarů v Rumunsku Katalin Varga, romantickou komedii Gigantický, nezávislý film Není to tak snadné, politické drama Finální hra, a film o vztahu otce s jedenáctiletým synem Vím, že víš...


Perníkový dědek

Hlavní postavou thrilleru v režii rutinovaného Roberta Altmana je prosperující advokát (Kenneth Branagh), který má slabost pro hezké slečny. Zdánlivě banální avantýra se servírkou Mallory rozpoutá sérii tajuplných událostí. Klíčové role v nich hrají dívčin pomatený otec (Robert Duvall), parta jeho zpustlých kumpánů a hrůzný sen o perníkovém dědkovi. Zlověstná hra, v níž se činorodý právník stává zmanipulovanou obětí, kulminuje v okamžiku, kdy jsou uneseny jeho děti. Mysterium, obestřené temnotou a deštěm, vzniklo podle předlohy Johna Grishama.

Premiéra: pátek, 4. června ve 20:00 hod.


Katalin Varga

Titulní hrdinka dramatu režiséra Petera Stricklanda patří do komunity Maďarů, jež žijí v Rumunsku. Katalin Varga čelí bolestnému dilematu, souvisejícímu s dávnou minulostí. Po jedenácti letech partnerského soužití vyjde najevo, že její manžel není otcem jejich syna Orbána. Krutě ponížená žena, zavržená celou vesnicí, se rozhodne najít muže, který ji kdysi brutálně znásilnil... Autorův debut, realizovaný v rumunsko-britsko maďarské koprodukci, byl oceněn Stříbrným lvem na Berlinale a Evropskou filmovou cenou za největší objev roku 2009.

Premiéra: sobota, 5. června ve 20:00 hod.


Elektrický jezdec

Robert Redford si ve slavném americkém dramatu z roku 1979 zahrál rozháraného jezdce rodea, který v blyštivém kostýmu vystupuje v bombastické show. Když jednoho dne zjistí, že jeho kůň byl nadopován, odhodlá se k razantní změně své zmarněné existence a s ohroženým zvířetem ujede do neznáma. Po stopách uprchlého muže se vydá ambiciózní televizní reportérka (Jane Fondová). Firma, jež Sonnyho zaměstnávala, však rozpoutá skandální protikampaň... Podobenství o odstrašujícím rubu pop-kultury režíroval Sydney Pollack.

Premiéra: pondělí, 7. června ve 20:00 hod.


Vím, že víš

Britské drama režiséra Justina Kerrigana, situované do osmdesátých let minulého století, líčí kontroverzní vztah otce s jeho jedenáctiletým synem. Původní idylka se začne měnit po jejich prázdninovém pobytu v Amsterdamu. Otec a syn (hrají je Robert Carlyle a Arron Fuller) se přestěhují do neútulného staromládeneckého bytu. Charlie se začne scházet s podivnými lidmi v čele s neznámým panem Fischerem. Citlivý kluk u něj objeví zbraň a pojme podezření, že se zapletl do nebezpečné hry tajných služeb. Pravda je ale zcela jiná...

Premiéra: sobota, 12. června ve 20:00 hod.


Krasoplavci

Hlavní postavou švédské komedie je nezaměstnaný Fredrik, který rád hraje florbal. Jednoho dne se díky kuriózní sázce dostane k novému sportu, kterým je synchronizované plavání. Hrdina v něm projeví nevšední talent a k nové vášni se rozhodne přilákat bývalé spoluhráče. V jeho hlavě se navíc zrodí troufalý nápad: s novým týmem hodlá zvítězit na nadcházejícím mezinárodním šampionátu... Hlavní roli úsměvného příběhu, jenž připomíná britské hity Do naha! a Dohola, ztvárnil pupulární švédský herec Jonas Inde.

Premiéra: neděle, 13. června ve 20:00 hod.


První velká vlaková loupež

Rekonstrukce proslulého zločinu z roku 1855, při němž bylo ukradeno 25 tisíc liber ve zlatě. Přepadení vlaku, který převážel žold pro britské vojáky na Krymu, provede tlupa dobrodruhů v čele s noblesním Edwardem Piercem (Sean Connery). Bandité se nejdřív zmocní čtyř klíčů, kterými jsou uzamčeny převážené trezory. Ze svědectví jednoho z kompliců se o chystané akci dozví policie a podnikne razantní protiopatření. Lupiči se však přesto vloudí do odjíždějící soupravy... Režii britské kriminální komedie měl Michael Crichton.

Premiéra: pátek, 18. června ve 20:00 hod.


Gigantický

Americká romantická komedie, kterou jako svůj debut natočil režisér Matt Aselton, vypráví o osmadvacetiletém Brianovi. Upozaděný mladík, který má dva úspěšné sourozence, se živí jako prodavač kvalitních matrací. Rozporuplný hrdina (hraje ho Paul Dano, známý z kroniky Až na krev), kterého nebaví jeho práce, se upne na myšlenku adoptovat čínské dítě. Jednoho dne se však v jeho obchodě objeví atraktivní Harriet (Zooey Deschanelová), do níž se Brian okamžitě zamiluje. Neodradí ho ani dívčiny odmítavé názory na plánovanou adopci cizokrajného mimina.

Premiéra: sobota, 19. června ve 20:00 hod.


Finální hra

Britské politické drama, nominované na Zlatý glóbus, se vrací do poloviny osmdesátých let minulého století, kdy v Jihoafrické republice přetrvával takzvaný apartheid. V oněch neklidných dobách se v honosné venkovské vile na jihovýchodě Anglie tajně schází skupinka lidí, jež chce vyřešit nejistou budoucnost JAR. Figurují v ní dosavadní vládci z afrikánské Národní strany i údajní zločinci z Afrického národního kongresu... Režii měl Pete Travis, hlavní role zosobnili William Hurt a Chiwetel Ejiofor.

Premiéra: sobota, 26. června ve 20:00 hod.


Není to tak snadné

Mladý spisovatel Davy, který dokončil svůj první román, hledá vhodného nakladatele. Idealistický literát se vydá na propagační cestu, při níž chce pořádat autorské čtení. Během putování, poznamenaného neurovnanými vztahy s mladším bratrem, dojde ke kuriózní konverzaci prostřednictvím mobilu. Neznámá Nicole mu nabídne sex po telefonu, což pro unaveného mladíka znamená nečekanou vzpruhu... Americké nezávislé drama, inspirované reálnými zážitky novináře Daveyho Rothbarta, režíroval Kyle Patrick Alvarez.

Premiéra: neděle, 27. června ve 20:00 hod.


Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, Skylink, UPC Direct, DIGI TV a Magio TV na satelitech Astra 1G na orbitální pozici 23,5 st. východně, Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a UPC Direct na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožková, PR & Marketing HBO Czech Republic, 29. 5. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.06.2010 • Film+ patří mezi nejsledovanější placené kanály
31.05.2010 • Česká televize bude vysílat fotbalový šampionát v HD a s prostorovým zvukem
28.05.2010 • Mistrovský box exkluzivně na Sport 2
27.05.2010 • Čeští tvůrci na National Geographic Channel
27.05.2010 • AXN v červnu 2010
26.05.2010 • Programové tipy HBO a HBO HD na červen

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist