Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 06.05.2024 - 14:59:48   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Srpnové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: PR Press HBO/Redakce satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 25.07.2010


Filmový kanál Cinemax uvede v srpnu retrospektivu několika děl režiséra Michaela Hanekeho - jeho volnou trilogii, tvořenou filmy Sedmý kontinent, Bennyho video a 71 fragmentů a psychologický thriller Funny Games. Dále Cinemax odvysílá drama Giovannin otec, Bronson a Ženská za volantem, ságy Americký gangster a Navždy a daleko, gangsterku RocknRolla, kriminálku Půlnoc v zahradě dobra a zla, a také komedie Až tak moc tě nežere a Dům košaté lásky...


Zvláštní tipy:

Retrospektiva několika raných děl režiséra Michaela Hanekeho (nar. 1942) představí jeho volnou trilogii, tvořenou filmy Sedmý kontinent, Bennyho video a 71 fragmentů chronologie náhody. Autor, narozený v Mnichově a působící v Rakousku a ve Francii, v nich zkoumá kořeny novodobého násilí i sklony moderního lidstva k sebedestrukci. Této problematice se věnoval i ve filmu Funny Games, jehož remake Funny Games USA natočil v amerických reáliích. Hanekeho dalším proslulým dílem je drama Pianistka (2001), realizované podle předlohy Elfriede Jelinekové. Jeho nejnovější snímek Bílá stuha (2009) byl loni oceněn Zlatou palmou v Cannes.


Funny Games

Šokující psychologický thriller z roku 1997 rekonstruuje kauzu nesmyslného násilí, kterého se na bezúhonné rodině dopustí dva příjemně vyhlížející mladíci. Peter a Paul, kteří mají na rukou bílé rukavičky, si od svých sousedů z letního sídla přijdou vypůjčit vajíčka. Jejich počáteční zdvořilost se však vzápětí zvrtne v zákeřný a metodicky prováděný teror. Uhlazení sociopati své oběti sadisticky ponižují a postupně je usmrtí. Absurdní krutosti, pojaté jako zvrácená hra (viz titul filmu), přitom nemají reálný motiv... V americkém remaku, natočeném o deset později, zosobnili oběti zvrhlé zábavy Tim Roth a Naomi Wattsová.

Premiéra: pátek, 13. srpna, ve 23:30 hod.


Sedmý kontinent

Autorův celovečerní debut z roku 1989 je odstrašujícím průhledem do typické středostavovské rodiny v soudobém Rakousku. Ve třech kapitolách líčí každodenní stereotypy Georga, jeho manželky Anny a jejich dcerky Evy. Dobře situovaný pár zdánlivě nemá důvod k zoufalství, do jeho soužití se přesto vkrádají zlověstné tóny. Jeden z nich předznamená pouliční autonehoda... Závěrečná kapitola ukazuje, jak Schoberovi uskuteční svůj dobrovolný odchod ze života. Ještě před ním se uzavřou v domě a zničí veškeré statky, včetně oblečení, vybavení domácnosti i uspořených peněz... Mottem zprávy o lidském zmaru, inspirované skutečnou kauzou, je obraz pláže s oceánem. Údajné přesídlení do Austrálie je ale pouhou záminkou k provedení systematické sebedestrukce...

Premiéra: pondělí, 16. srpna ve 22:00 hod.


Bennyho video

Titulní postavou anamnézy novodobé mravní zvetšelosti je čtrnáctiletý vídeňský školák, který má rád akční filmy a experimentuje s videonahrávkami. Benny (Arno Frisch) jednoho dne pozve na návštěvu neznámou dívku, kterou uvidí před videopůjčovnou. V bytě, odkud jeho rodiče odjeli na víkend, ji bezdůvodně zabije několika ranami z pistole na porážení prasat. K hrůznému činu se rodičům přizná, ti však zareagují zcela absurdně. Svého syna se rozhodnou krýt a matka (Angela Winklerová) s ním dokonce odjede na několikadenní dovolenou do Egypta... Prolog šokující zprávy, natočené paradokumentárním stylem, tvoří drsná scéna domácí zabíjačky. Jako domácí video je stylizována rovněž sekvence exotického výletu do Afriky.

Premiéra: pondělí, 23. srpna ve 22:00 hod.


71 fragmentů chronologie náhody

Závěrečný film z autorovy volné trilogie o smrti rekonstruuje další případ absurdního násilí. Sleduje osudy několika obyčejných lidí, kteří se 23. prosince 1993 octli ve vídeňské bance. Právě do ní vešel zdánlivě pohodový student a začal tu střílet z pistole. Poté, co usmrtil několik nevinných lidí, v autě u protější benzínky obrátil zbraň proti sobě. Výbuchu bezdůvodné agrese předcházel sled banálních nepříjemností, jež provázely mladíkovy pokusy vybrat peníze z bankomatu... Autentické výjevy z velkoměstské každodennosti rámují záběry z televizního zpravodajství, informujícího o někdejších masakrech v Bosně. Podtext snímku tvoří úvaha o povrchnosti medií, která si libují v efektních zkratkách, nedokáží však odhalit spletitou skutečnost.

Premiéra: pondělí, 30. srpna ve 22:00 hod.


Nenechte si ujít:

Giovannin otec

Italské dobové drama, jež natočil renomovaný Pupi Avati, se odehrává v roce 1938, kdy v Itálii vládl Benito Mussolini. Michele působí jako učitel na střední škole v Bologni a upřímně miluje svou ženu Delii i dceru Giovannu. Jejich rodinná idyla se zhroutí v momentě, kdy dívka ze žárlivosti zabije svého spolužáka. Soud pošle Giovannu do ústavu pro mentálně choré, otec se však rozhodne zůstat v její blízkosti. Matka dceru znovu spatří až po mnoha letech... Hlavní role jímavého příběhu, oceněného na MFF v Benátkách, ztvárnili Silvio Orlando a Franceska Neriová.

Premiéra: neděle, 1. srpna ve 20:00 hod.


Navždy a daleko

Výpravnou ságu o osídlování Ameriky v devadesátých letech předminulého století realizoval v roce 1992 režisér Ron Howard. Úvodní dějství se odehrává v Irsku a sleduje seznámení horkokrevného rolníka Josepha (Tom Cruise) s bohatou a vzpurnou Shannon (Nicole Kidmanová). Idealistický pár spolu odcestuje do Ameriky, kde zprvu naráží na bídu a příkoří. Kurážný mladík si vydělává jako boxer, jeho atraktivní partnerka se nechá najmout jako tanečnice. V závěrečné sekvenci absolvují vyčerpávající závod oklahomskou pustinou, jehož cílem je zisk volných pozemků...

Premiéra: pátek, 6. srpna ve 20:00 hod.


RocknRolla

Groteskní gangsterka ze současného Londýna, kterou ve svém typickém stylu natočil Guy Ritchie, rozehrává řetěz komplikovaných podrazů mezi prominentními i řadovými padouchy. K těm prvním patří starosvětský boss Lenny Cole (Tom Wilkinson), který chce uvést do pochybného byznysu arogantního ruského mafiána (Karel Roden). K těm druhým se řadí tandem pouličních ranařů. Do honby za tučnou sumou a vzácným obrazem se zaplete také mazaná sekretářka (Thandie Newtonová), jež umí šikovně manipulovat se svým okolím... Klipově komponovaná skládanka, karikující velkoměstské podsvětí, byla uvedena na loňském Febiofestu.

Premiéra: sobota, 7. srpna ve 20:00 hod.


Půlnoc v zahradě dobra a zla

Do jižanského města Savannah přijede všetečný spisovatel, aby referoval o tamějším vánočním večírku. Do zdánlivě spořádané společnosti však vstoupí násilná smrt, z níž je obviněn bohatý obchodník (Kevin Spacey). Záležitost vyvrcholí soudním procesem. Do objasňování zabití mladého homosexuála se zapletou extravagantní podivíni, včetně černé vědmy a vyzývavého transvestita... Režisér Clint Eastwood své kriminální mysterium z roku 1997 propojil s úvahou o hranicích nepochopitelna. Jednu z vedlejších rolí ztvárnil Jude Law, který byl hostem letošního karlovarského festivalu.

Premiéra: pátek, 13. srpna ve 20:00 hod.


Ženská za volantem

Nezávislá Diane (hraje ji Michelle Monaghanová, známá z thrilleru Gone, Baby Gone), která opustila manžela i syna, se živí jako řidička náklaďáku. Do její relativní pohody, zpestřené putováním napříč Spojenými státy, však jednoho dne zasáhne zpráva, že její ex-partner umírá na rakovinu. Diane se musí postarat o dospívajícího chlapce, kterého vychovával někdo jiný. Navíc musí čelit jeho pubertálním nevraživostem... Drama o renesanci pošramocených rodinných vztahů natočil v roce 2008 režisér James Mottern.

Premiéra: sobota, 14. srpna ve 20:00 hod.


Bronson

Michael Peterson, známý pod přezdívkou Charles Bronson, se narodil v roce 1952 ve welšském Aberystwythu. O dvaadvacet let později se dostal poprvé do vězení kvůli ozbrojenému přepadení pošty. Od té doby z kriminálu prakticky nikdy nevyšel. Notorický násilník a neproslulejší britský vězeň je známý svou vynikající fyzickou kondicí i uměleckými sklony. Je autorem pozoruhodných obrázků i ceněné poezie... Rekonstrukci osudu rozporuplného desperáta (v pozoruhodném podání Toma Hardyho) realizoval Nicolas Winding Refn.

Premiéra: pátek, 20. srpna ve 23:40 hod.


Americký gangster

Sága podle skutečných událostí líčí vzestup newyorského gangstera, který se po smrti svého otcovského šéfa vyšvihl mezi elitu tamějšího podsvětí. Frank Lucas (Denzel Washington) zbohatl na kšeftech s heroinem, který nakupoval přímo od asijských výrobců a prodával za mnohem nižší ceny než konkurence. Kvalitní drogy pašovali američtí vojáci, angažovaní ve vietnamské válce. Protihráčem uhlazeného zločince byl umanutý detektiv (Russell Crowe), který se na rozdíl od většiny kolegů nenechal zkorumpovat. Dal dohromady zvláštní oddíl, který sebejistému "podnikateli" nakonec zlomil vaz... Kriminální retro režiséra Ridleyho Scotta poodhaluje mechanismy zla, skrytého pod maskou serióznosti a rodinné soudržnosti.

Premiéra: sobota, 21. srpna ve 20:00 hod.


Až tak moc tě nežere

Romantická komedie, inspirovaná stejnojmennou knihou Grega Behrendta a Liz Tuccilloové, líčí milostné trable sedmi mužů a žen, žijících v Baltimoru. Beth a Neil (Jennifer Anistonová a Ben Affleck) se rozcházejí kvůli partnerově nechuti ke sňatku. Bethina kolegyně Gigi navazuje kontakty s muži, kteří o ni nejeví zájem, a seznámí se s cynickým Alexem. Další kolegyně Janine (Jennifer Connellyová) zjistí, že ji manžel podvádí. Nevěrný Ben nedokáže odolat přitažlivé Anně (Scarlett Johanssonová)... Režii kaleidoskopu o intimních propletencích a hledání skutečných citů měl Ken Kwapis.

Premiéra: sobota, 28. srpna ve 20:00 hod.


Dům košaté lásky

Rodinný terapeut Juhani a lektorka obchodu Tuula se rozhodnou civilizovaně rozdělit své dlouholeté manželství. Bydlí však ve společném domě na břehu jezera, z něhož se ani jeden nechce odstěhovat. Určí si pravidla vzájemného soužití, které ovšem vzápětí začnou porušovat. Zasutá příkoří a drobné naschvály se mění v otevřené vyřizování účtů... Finskou hořkou komedii, prezentovanou na letošním Febiofestu a připomínající americký hit Válka Roseových, režíroval Mika Kaurismäki.

Premiéra: neděle, 29. srpna ve 20:00 hod.



Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, Skylink, UPC Direct, DIGI TV a Magio TV na satelitech Astra 1G na orbitální pozici 23,5 st. východně, Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a UPC Direct na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.



Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožková, PR & Marketing HBO Czech Republic, 24. 7. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.07.2010 • Česká televize žije sportem: ME v atletice v HD, Evropská liga
26.07.2010 • AXN v srpnu 2010
23.07.2010 • Přerušení vysílání stanice Farsi 1
21.07.2010 • Srpnové programové tipy HBO a HBO HD
15.07.2010 • Aj po ZOH a MS má Trojka čo ponúknuť [ 3 ]
14.07.2010 • Staňte se součástí Hollywoodu - filmový kanál MGM vás zve na červený koberec

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist