Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 12:42:09   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prosincové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: PR Press HBO/Redakce satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 18.11.2010


Na poslední měsíc v tomto roce připravil placený satelitní a kabelový filmový kanál premiéru nového dokumentu, uváděného v rámci cyklu HBO Bez cenzury, novinku Benjamina Tučka – Tantra. Film zároveň vstoupí po Novém roce do českých kin. Dalším českým filmem, který uvede HBO v prosinci v premiéře je kritikou vysoce oceňovaný snímek Pouta Radima Špačka podle scénáře Ondřeje Štindla. Odehrává se v roce 1982 (kdy vrcholila nechvalně proslulá akce Asanace).

HBO dále odvysílá záznam ze slavnostního udílení Evropských filmových cen, které proběhne 4. 12. v estonském Tallinu. Největší šance na vítězství má Polanského politický thriller Muž ve stínu, který do letošního klání vstupuje se sedmi nominacemi. Z českých tvůrců byl nominován Aleš Březina za hudbu k Hřebejkově dramatu Kawasakiho růže. O sofistikovaný komentář se postará Ondřej Hejma.



Tip měsíce

Tantra

Unikátní dokument, který v produkci HBO Česká republika natočil režisér Benjamin Tuček, se zabývá novodobým využitím prastarého systému, jehož cílem je lepší ovládnutí lidského vědomí. "Tantra není ani náboženství, ani ideologie, jež by cokoli diktovala. Tantra je mapa lidské zkušenosti, navigace, jak se vydat na cestu životem, která každého zavede na různá místa," objasnil režisér název i obsah snímku. V České republice probíhají tantrické semináře, kterých se účastní tisíce lidí. Obliba seminářů, vedených domácími i zahraničními lektory, stoupá. Tvůrci dokumentu sledují možnosti využití starobylé nauky pro zlepšení individuálního života, partnerských vztahů i rodinných vazeb.

Film, realizovaný v rámci cyklu Bez cenzury, splétá několik dějových linek. Vypráví o dvou manželských párech, jejichž vztahy se po patnácti letech octly na pokraji rozpadu a jež se své problémy pokoušejí řešit návštěvou tantrického semináře. Další protagonistkou je mladá žena, která nebyla šťastná na pozici vysoké státní úřednice v Bruselu a v tantrickém společenství se vydala na riskantní cestu objevování sebe sama. Jiná žena hledá pomocí tantry nápravu vztahu ke svému otci, další ženy nedokáží prožít orgasmus při běžném sexu... "Všichni aktéři filmu, natáčeného téměř dva roky u nás i v Anglii, mají něco společného. Jsou nespokojení se stavem věcí, s kvalitou vlastního života a vztahů. Mají ale touhu a odhodlání ke změně," upřesnil Benjamin Tuček.

Premiéra: čtvrtek, 23. prosince ve 22:10 hod.


Nedělní premiéry

Julie a Julia

Autorka populárních romantických komedií, americká režisérka Nora Ephronová propojila v této úsměvné laděné biografii osudy dvou pozoruhodných žen. První je samorostlá Julia Childová (Meryl Streepová), jež se během svého pobytu v Paříži ve čtyřicátých letech zamilovala do francouzské kuchyně. Na základě svých zkušeností napsala populární kuchařku, jež zásadně změnila styl americké gastronomie...

A právě tato kniha inspiruje druhou z hrdinek filmu. Julie Powellová (Amy Adamsová) pracuje v kanceláři, podílející se na přestavbě Manhattanu po teroristických útocích z 11. září. Mladá žena, jež se nudí v zaměstnání a ráda vaří, se rozhodne založit blog. V něm popisuje přípravy laskomin podle receptů zmíněné kulinární mistryně.

Premiéra: neděle, 5. prosince ve 20:00 hod.


Americký gangster

Sága podle skutečných událostí vypráví o osudu newyorského gangstera, který se po smrti svého otcovského šéfa vyšvihl mezi elitu podsvětí. Frank Lucas (Denzel Washington) zbohatl na kšeftech s heroinem, který nakupoval přímo od asijských výrobců a prodával za nižší ceny než konkurence. Kvalitní drogy pašovali američtí vojáci, bojující ve vietnamské válce. Protihráčem uhlazeného zločince byl umanutý detektiv (Russell Crowe), který se na rozdíl od většiny kolegů nenechal zkorumpovat. Dal dohromady zvláštní oddíl, který sebejistému "podnikateli" nakonec zlomil vaz...

Kriminální retro režiséra Ridleyho Scotta odhaluje mechanismy zla, skrytého pod maskou serióznosti a rodinné soudržnosti.

Premiéra: neděle, 5. prosince ve 22:00 hod.


Temple Grandinová

Titulní postavou unikátního biografického dramatu, které v produkci HBO natočil režisér Mick Jackson, je skutečná žena, od dětství postižená autismem. Temple Grandinová však s pomocí své matky, tety a učitele svůj handicap překonala a dokázala jej zužitkovat ve prospěch bližních. Svůj zvláštní dar proměnila v jedinečnou dráhu vědkyně, spisovatelky, ochránkyně zvířat a průkopnice vzdělávání určeného lidem, kteří rovněž trpí autismem. "Nejsem jako jiní lidé. Já myslím v obrazech," shrnula své jedinečné nadání...

Hrdinku skvěle ztělesnila Claire Danesová, další klíčové role ztvárnili David Strathairn, Catherine O'Haraová a Julia Ormondová.

Premiéra: neděle, 12. prosince ve 22:00 hod.


Starý páky

Dva nerozluční kamarádi - rozvedený Charlie a starý mládenec Dan (hrají je John Travolta a Robin Williams) - dostanou lákavou obchodní nabídku. Právě v té době se ale jejich životy totálně zpřevracejí poté, co dostanou nečekaně na starost sedmiletá dvojčata. Jejich zoufalá snaha postarat se o nezvedené děti, o jejichž výchově nemají sebemenší tušení, vyústí v sérii groteskních trablů. Nevyzpytatelné průšvihy, které je málem přivedou do blázince, však pro sebestředné chlapíky znamenají renesanci jejich životních hodnot...

Americkou rodinnou komedii, jejíž další klíčové role zosobnili Seth Green, Kelly Prestonová a Matt Dillon, režíroval Walt Becker.

Premiéra: neděle, 19. prosince ve 22:00 hod.


Pouta

Český film, vysoce oceňovaný naší kritikou, natočil Radim Špaček podle scénáře Ondřeje Štidla. Odehrává se v roce 1982 (kdy vrcholila nechvalně proslulá akce Asanace) a rozvíjí absurdní víceúhelník. Jeho ústřední postavou je estébák Antonín, který je spolu s kolegou nasazený na disidenta Tomáše. Od jeho kamaráda - zakázaného spisovatele Pavla - se při pravidelných kontaktech dozví, že objekt jejich sledování má milenku. Banální nevěra se stane nástrojem Tomášova vydírání. Rutinní akce se však zauzlí poté, co si její strůjce začne hrát na cosi mezi drsňáckým mstitelem a samozvaným spasitelem...

Sonda o zatuchlém normalizačním "akváriu" je vesměs obsazena málo známými herci. Vitální estébák (Ondřej Malý) cítí, že mu život ujíždí pod nohama. Naději na jeho proměnu si zhmotní v osobě Tomášovy milenky, slovenské jeřábnice Kláry (Kristina Farkašová). Jenže je až příliš vrostlý do chorobného systému a začne jednat jako nebezpečný blázen...

Bizarní panoptikum dotvářejí plebejský disident Tomáš (Martin Finger) a opoziční intelektuál Pavel (Luboš Veselý), který podvádí sám sebe. Další klíčovými postavami jsou Antonínův snaživý kolega (Lukáš Latinák) a jejich zlověstně inteligentní šéf (Oldřich Kaiser). Průhled do socialistické beznaděje vynalézavě nasnímal kameraman Jaromír Kačer.

Premiéra: neděle, 26. prosince ve 20:00 hod.


Zvláštní tipy

Evropské filmové ceny

Záznam slavnostního udílení Evropských filmových cen, jež proběhne 4. prosince v estonském Tallinu. Největší šance na vítězství má Polanského politický thriller Muž ve stínu, který do letošního klání vstupuje se sedmi nominacemi. Dalšími díly, nominovanými na ocenění za nejlepší film, jsou válečné drama Libanon, turecko-německý snímek Med, či španělsko-argentinský film Tajemství jejich očí. Šestici nominovaných doplňují filmy Soul Kitchen a O bozích a lidech. Z českých tvůrců byl nominován Aleš Březina za hudbu k Hřebejkově dramatu Kawasakiho růže.

Premiéra: sobota, 11. prosince v 18:25 hod.


Paul McCartney: Dobrý večer, New York City!

Záznam ze tří unikátních koncertů, které Paul McCartney uspořádal v červenci 2009. Show, nabitá sólovými hity i nestárnoucí klasikou skupiny Beatles, trvala téměř tři hodiny. "Byly to skvělé tři noci. Pro kapelu i pro mě osobně bylo velmi vzrušující být při otevření nového stadionu na místě starého Shea Stadium, kde jsme hráli s Beatles před čtyřiačtyřiceti lety," prohlásil slavný zpěvák. McCartney přivítal na scéně i speciálního hosta, amerického rockera Billyho Joela. Vystoupení bylo snímáno patnácti kamerami s vysokým rozlišením a pětasedmdesáti malými kamerami, umístěnými v publiku.

Premiéra: sobota, 18. prosince v 18:25 hod.


Nenechte si ujít

Sex a lži města hříchu: Skandál Teda Biniona

Titulní postavou kriminálního dramatu, inspirovaného skutečným případem, je lasvegaský boháč, jenž vlastní jedno z místních kasin. Poživačný Ted Binion (Matthew Modine) se ve striptýzovém klubu zamiluje do Sandy Murphyové (Mena Suvariová) a začne se zaplétat do sítě podvodů a kšeftů s drogami. Jeho smrt zpočátku vypadá jako následek předávkování, po naléhání Binionovy sestry je však případ překvalifikován.

Premiéra: čtvrtek, 2. prosince ve 20:30 hod.


Rok jedna

Zed (Jack Black) a Oh (Michael Cera) se ze svého jeskynního obydlí vydají na impozantní putování. Nemotorný lovec a mírumilovný sběrač se společně stanou svědky klíčových momentů historie lidstva. Setkávají se s Kainem a Ábelem, odradí Abrahama od obětování jeho syna Izáka a upadnou do otroctví. Dostanou se až do města Sodoma a rozhodnou se, že zachrání milované ženy Mayu a Eemu...

Americkou komedii, jež absurdně převrací proslulé legendy, natočil klasik žánru Harold Ramis.

Premiéra: sobota, 4. prosince ve 20:00 hod.


Hrdost a sláva

Zátah newyorské policie na překupníky drog skončí fiaskem a smrtí dvou ochránců zákona. Do vyšetřování se pouští detektiv Ray Tierney (Edward Norton), jehož nejbližší příbuzní rovněž pracují u policie. Čestný muž postupně zjišťuje, že úvodní incident byl výsledkem intriky, jež měla zakrýt nezákonné praktiky některých kolegů. Odhalí, že do okruhu podezřelých patří i členové jeho rodiny...

Americké kriminální drama se společensko-kritickým podtextem režíroval Gavin O'Connor.

Premiéra: sobota, 11. prosince ve 22:00 hod.


Poslední čas na lásku

Neúspěšný spisovatel Harvey Shine (Dustin Hoffman), který má problémy se svým vydavatelem, odjede na víkend do Londýna, kde se vdává jeho dcera. Když zjistí, že ji k oltáři nepovede on, ale dívčin nevlastní otec, zmizí ještě před hostinou. Poté zmešká zpáteční let do New Yorku a uvízne na letišti. Pustí se do řeči se zdejší zaměstnankyní (Emma Thompsonová), což předznamená totální proměnu jejich dosavadních životů...

Režii amerického romantického dramatu měl Joel Hopkins.

Premiéra: sobota, 18. prosince ve 20:00 hod.


Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, DIGI TV, Magio TV, CS Link, Skylink a T-Mobile Televize na satelitech Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně, Amos 3 na pozici 4,0 st. západně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO (a HBO HD), HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.



S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Czech Republic, připravila redakce satCentrum, 18. 11. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.11.2010 • Atraktívne športové vysielanie STV 17. 11.: KHL, futbal aj basketbal
16.11.2010 • Superclásico v priamom prenose na Trojke
15.11.2010 • Film+ odvysílá 2Bobule v EXKLUZIVNÍ TV premiéře již 21. listopadu
12.11.2010 • Regionální vysílání ČT se rozšiřuje a jde za svými diváky
12.11.2010 • Hokejový Německý pohár naživo již dnes na Sport1
11.11.2010 • Hokejový víkend na Trojke: Nemecký pohár ´re-live´ a NHL naživo [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist