Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 12:00:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Formule 1 startuje na TV Nova a Nova Sport

  Autor: PR Press NOVA Sport , e-mail: nova-sport@nova-sport.cz Přidané: 24.03.2011


Fanoušci nejsledovanějšího motoristického sportu planety se konečně dočkali. Vinou zrušené VC Bahrajnu začíná o dva týdny později nová sezona Formule 1. Nablýskané monoposty se poprvé představí už tento víkend na okruhu v australském Melbourne a diváci Nova Sport a televize Nova budou opět u toho.


Do posledních chvil roku 2010 bojovalo o titul mistra světa Formule 1 pět jezdců a tři týmy. Tím se daná sezona zařadila k nejzajímavějším v celé historii seriálu. Navíc změny, zavedené pro letošní rok, mají za cíl ještě víc zatraktivnit podívanou. Jejich důsledkem bude podstatně více dění na závodní dráze během samotných velkých cen F1.

Na start se postaví hned pět mistrů světa. Obhajovat svůj titul bude nejmladší šampion historie, německý závodník týmu Red Bull Sebastian Vettel, jenž dokázal v posledním závodu loňské sezony porazit dvojnásobného mistra světa z Ferrari Fernanda Alonsa. Hranice mezi úspěchem a propadákem přitom znamenala jediné, ne zcela šťastné rozhodnutí týmu na boxové zídce!

Chybět nebude sedminásobný mistr světa Michael Schumacher v týmu Mercedes. Pomýšlet na osmý titul je prý ještě brzy, ale bojovat o stupně vítězů by prý pro něj neměl být problém. McLaren stejně jako loni nasadí dva mistry světa – Lewise Hamiltona a Jensona Buttona. První z nich se nechal slyšet, že se ve své kariéře nehodlá s jedním nebo dvěma tituly vůbec spokojit.

Honička za vítězstvími se očekává také mezi týmy současných či někdejších mistrů světa. Favoritem by měl být obhájce trofeje Red Bull, ale minimálně ve Ferrari bude mít hodně nepříjemného soupeře už od začátku. Jako silné se jeví týmy Williams a samozřejmě McLaren a zapomenout nesmíme na Mercedes
a Renault.

Pproti loňsku budou při soubojích na dráze pomáhat jezdcům technické vymoženosti. Systémy pro rekuperaci kinetické energie KERS a pohyblivé prvky zadního přítlačného křídla umožní závodníkům vyšší rychlost při klíčových pokusech o předjetí. Těch by se mělo během velkých cen F1 objevit mnohem víc. Na přání pořadatele vyvinul nový dodavatel Pirelli pneumatiku, která si vyžádá minimálně tři zastávky v boxech na každého pilota během závodu. To učiní letošní závody F1 velmi nepředvídatelnými, a o vítězství ve velkých cenách se tak bude bojovat až do posledních metrů.

Přímé přenosy můžeme sledovat už od pátku 25. března, brzy ráno v 6:25 vysílá NOVA Sport trénink, v sobotu 26. března od 6:55 můžeme v přímém přenosu sledovat kvalifikaci na stejném programu a v neděli 27. března vysíláme hlavní závod od 7:30 na TV Nova. Diváci s možností HD příjmu si letos mohou všechny přímé přenosy vychutnat v HD kvalitě a s prostorovým zvukem Dolby 5.1.


Tiskové oddělení NOVA Sport, 24. 3. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.03.2011 • ETB1 bude od 12. 4. 2011 zakódována
25.03.2011 • Dubai World Cup na Nova Sport
25.03.2011 • Jarní Jednička ČT nabízí novinky i změny ve schématu
25.03.2011 • Společnost ASTRA rozšiřuje pokrytí u všech platforem
24.03.2011 • Party Zone na MTV s předními českými DJs!
23.03.2011 • Dubnové programové tipy HBO a HBO HD

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist