Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 20:09:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Společnost ASTRA rozšiřuje pokrytí u všech platforem

  Autor: PR Press SES ASTRA/PRAM , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 25.03.2011


Společnost ASTRA nyní vysílá do 135 milionů televizních domácností ve 35 zemích, 16 milionům domácnostem zajišťuje satelitní vysílání ve vysokém rozlišení, 10 milionům domácnostem poskytuje internetovou televizi, nabízí služby příští generace: hybridní televizi a uzavírá strategická partnerství s telekomunikačními firmami.


Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (pařížská a lucemburská burza Euronext: SESG) oznámila, že rozšířila pokrytí satelitní technologií v Evropě – v současnosti její flotila satelitů zajišťuje vysílání pro 135 milionů televizních domácností v Evropě a Severní Africe. Jedná se o více než polovinu televizních domácností v těchto regionech.

Studie Satellite Monitor firmy SES ASTRA, každoroční průzkum trhu měřící pokrytí televizním vysíláním v 35 zemích, ukazuje nepřetržitý růst využití služeb ve prospěch společnosti ASTRA na všech platformách a ve všech režimech distribuce, od přímého příjmu satelitního signálu (Direct-to-Home, DTH) až po vysílání ve vysokém rozlišení (HD) a internetovou televizi (televize přes internetové připojení DSL). Studie uvádí, že společnost ASTRA nadále zůstává hnací silou digitalizace a nabízí nejvýznamnější platformu pro vysílání ve vysokém rozlišení v Evropě.

Společnost SES ASTRA v současnosti poskytuje své služby 16 z 20 milionů televizních domácností, které přijímají vysílání ve vysokém rozlišení přímo ze satelitu. Družice ASTRA přenášejí více než 200 kanálů ve vysokém rozlišení všech předních televizních stanic. V rostoucím segmentu internetové televize – přenášené ve formátu internetového protokolu (IP) prostřednictvím telekomunikačních sítí – společnost SES ASTRA rovněž dosáhla vůdčí pozice poskytovatele této technologie. Nejnovější průzkum trhu ukazuje, že satelity ASTRA zajišťují datové přenosy – prostřednictvím vstupních zařízení sítí – pro téměř 10 ze 12 milionů domácností s internetovou televizí.

Celkem představují satelity největší široce dostupnou digitální infrastrukturu – míra digitalizace dosahuje 95 % a satelitní vysílání využívá 75 milionů domácností s digitální televizí. Pro srovnání, 29 milionů domácností využívající digitální kabelové služby se rovná 42% míře digitalizace u kabelových služeb. Z toho plyne, že satelitní vysílání využívá téměř každá druhá domácnost s digitální televizí. Jelikož satelitní vysílání lze přijímat v analogové i digitální podobě, zvýšilo svůj náskok nad kabelovými sítěmi – satelitní vysílání využívá 79 milionů domácností, kabelové pouze 71 milionů.

Platforma HD+ společnosti SES ASTRA určená pro německé programy ve vysokém rozlišení rovněž pokračuje v působivém růstu. Tato platforma, která v současnosti přenáší osm soukromých kódovaných, televizních kanálů ve vysokém rozlišení a která rovněž umožňuje přijímat všechny ostatní německé bezplatné televizní kanály ve vysokém rozlišení, dodala výrobcům přijímačů více než 1,5 milionu chytrých karet; tito výrobci uvedli na trh více než 50 různých modelů přijímačů platformy HD+. Již bylo prodáno 400 000 těchto přijímačů, jakož i dalších 100 000 modulů s běžně používaným rozhraním, které umožňují přijímat signál HD+ i na přijímačích, které tuto technologii nepodporují.

„Stabilní růst pokrytí našimi technologiemi, zejména u budoucích platforem a distribučních režimů, jakými jsou např. vysílání ve vysokém rozlišení a internetová televize, ukazuje, že satelit zůstává nejlákavější digitální infrastrukturou,“ prohlásil Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel společnosti SES ASTRA. „Vysílání ve vysokém rozlišení vděčí za svůj úspěch technickým výhodám nabízeným našimi družicemi, které pokrývají rozsáhlá území vysoce kvalitním signálem a službami při velmi nízkých nákladech. Rychlost rozšiřování vysílání ve vysokém rozlišení dokazuje, že televize zůstává nejdůležitějším zábavním médiem vysílaným do domácností. Dalším logickým krokem našeho strategického rozvoje a hlavní hybnou silou budoucího podnikání naší firmy bude propojení tohoto vysílání s interaktivními telekomunikačními službami v podobě hybridních řešení a uzavírání partnerství s telekomunikačními firmami, které nám pomohou tento záměr realizovat.“

Záznam z tiskové konference lze shlédnout na adrese: http://tv.online-congress.com/sesastra/2011/110323_sesastra_webpk/login.php


O společnosti SES ASTRA

SES ASTRA představuje přední satelitní systém DTH (Direct-to-Home) v Evropě. Flotila dnes zahrnuje celkem 16 družic. Celá soustava satelitů dnes zajišťuje služby více než 135 milionům domácností se satelitním přijímačem nebo kabelovým připojením. Celkem přenáší bezmála 2500 digitálních televizních a rozhlasových programů. SES ASTRA dále prostřednictvím svých satelitů poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a úřadům. Satelity ASTRA dnes tvoří základ nejdůležitější platformy HDTV vysílání pro přední evropské vysílací společnosti – ty prostřednictvím hlavní orbitální pozice přenášejí více než 200 programů v kvalitě HD (High Definition). Družice ASTRA pracují na orbitálních pozicích 19,2° východní délky, 28,2° vých., 23,5° vých., 5° vých. a 31,5° východně. Další informace naleznete na www.ses-astra.com.


O společnosti SES

Skupina SES (pařížská a lucemburská burza Euronext: SESG) stoprocentně vlastní přední poskytovatele satelitního vysílání SES ASTRA a SES WORLD SKIES a drží podíly v kanadské firmě Ciel, mexické firmě QuetzSat a strategický podíl v nově vzniklé firmě O3b Networks, která se zaměřuje na satelitní infrastrukturu. Skupina SES dodává špičková řešení satelitní komunikace prostřednictvím flotily 44 satelitů. Další informace: www.ses.com


Adrian Gumulák, ASTRA Central Eastern Europe
Marek Němec, PRAM Consulting s.r.o.



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.03.2011 • ETB1 bude od 12. 4. 2011 zakódována
25.03.2011 • Dubai World Cup na Nova Sport
25.03.2011 • Jarní Jednička ČT nabízí novinky i změny ve schématu
24.03.2011 • Formule 1 startuje na TV Nova a Nova Sport
24.03.2011 • Party Zone na MTV s předními českými DJs!
23.03.2011 • Dubnové programové tipy HBO a HBO HD

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist