Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 06.05.2024 - 12:12:17   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

WIMBLEDON na Nova Sport

  Autor: PR Press Nova Sport , e-mail: nova-sport@nova-sport.cz Přidané: 20.06.2011


Nejslavnější tenisový turnaj planety se dnes vrací na obrazovky sportovního programu Nova Sport. Znovu po roce ožívá areál All England Clubu v jihozápadní části Londýna, a to znamená jediné – startuje Wimbledon. Ten letošní se pyšní pořadovým číslem 125 a před sebou má nesmírně těžký úkol, pokud chce být zase o něco kvalitnější než loni. Wimbledon 2010 totiž nabídl nejdelší zápas tenisové historie, návštěvu královny, nezvykle slunečné počasí i velké české úspěchy na londýnské trávě.


Petru Kvitovou loni zastavilo až semifinále a Tomáš Berdych si dokonce zahrál o titul. Oba čeští zástupci mezi absolutní světovou elitou touží po úspěchu i letos. Kvitová má za sebou skvělou generálku v Eastbourne, Berdych zvolil namísto turnajové přípravy exhibici v soukromém klubu Hurlingham. V pavouku dvouher ale bude i dalších dvanáct Čechů: debutanti Jaroslav Pospíšil a Kristýna Plíšková, zkušení Radek Štěpánek, Iveta Benešová, Lucie Šafářová a Klára Zakopalová, ale také Petra Cetkovská, Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká, Zuzana Ondrášková, Sandra Záhlavová a Barbora Záhlavová-Strýcová.

Mužský turnaj má čtyři hlavní favority. Šestinásobného vítěze Rogera Federera, který usiluje o vyrovnání Samprasova rekordního zisku sedmi triumfů. Obhájce wimbledonského titulu a vítěze letošního Roland Garros Rafela Nadala. Ve skvělé formě hrajícího Novaka Djokoviče, ale také Andyho Murrayho, domácí naději a vítěze přípravného turnaje v Queen’s Clubu. „Turnaj vyhraje jeden z nich, jsou v jiné tenisové dimenzi,“ říká slavný tenisový kouč Brad Gilbert. Osud si zahrál s aktéry loňské jedenáctihodinové bitvy Johnem Isnerem a Nicolasem Mahutem, kteří se v Londýně utkají znovu, tentokrát hned v prvním kole.

Turnaj žen nabízí mnohem širší pole favoritek. Zatímco světové jedničce, Dánce Wozniacké, odborníci příliš nevěří, respekt budí zejména návrat obou sester Williamsových. A legenda Chris Evertová věří spíš starší Venus: „Miluje trávu a má spoustu zkušeností s tímto povrchem. Může udeřit.“ Na výhru si ale brousí zuby znovu po sedmi letech i Ruska Maria Šarapovová a potvrzení formy z French Open je před Číňankou Li Na. Bez šancí nejsou ani Zvonarevová, Azarenková a Kvitová, obnovené zranění kotníku do Londýna bohužel nepustilo Kim Clijstersovou.

Program každého hracího dne startuje na třetím grandslamovém turnaji sezóny a stejně tak i na Nova Sport, ve 14 hodin. Na největších dvorcích začínají zápasy o hodinu později. Prostřední neděli mají tenisté tradičně volno, pokud svou roli nesehraje nepříznivé počasí. Finálový zápas mužské dvouhry uvidí znovu i diváci televize Nova, konkrétně v neděli 3. července od 14 hodin.


Marek Kindernay, ředitel sekce NOVA Sport


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.06.2011 • Nat Geo Music ukončí dne 31. 8. vysílání
21.06.2011 • Červencové filmové lahůdky na Cinemaxu
16.06.2011 • ČT4 odvysílá zápasy fotbalových lvíčat na MS do 17 let
15.06.2011 • Prima COOL uvede sitcom v původním znění s titulky
14.06.2011 • Díky MTV si můžeš v létě vyzkoušet Stand Up Paddling, novinku, která zachvátila celý svět
14.06.2011 • Teória veľkého tresku v premiére na Markíze

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist