Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 06.05.2024 - 09:49:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Červencové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 21.06.2011


Filmový kanál Cinemax uvede v červenci klasická díla Alfreda Hitchcocka Okno do dvora, Muž, který věděl příliš mnoho a Závrať, dále např. německou hořkou komedii Whisky s vodkou, pozoruhodný americký thriller Spy Game, kanadské psychologické drama Zabil jsem svou matku, americké komedie Bezvadíkyještěprosím a Není zač, řecko-německo-kyperskou kriminální komedii Drobný zločin, americko-britské drama Duel Frost/Nixon, francouzské drama Znovu vstaň a také Formanovu adaptaci slavného muzikálu Vlasy...


Filmový kanál Cinemax uvede během červencových pondělků tři klasická díla Alfreda Hitchcocka (1899 - 1980), pocházející z padesátých let. Legendární tvůrce, narozený ve Velké Británii, v nich předvedl svůj inscenační důmysl, řemeslnou bravuru i originální cit pro napětí. Hitchcockovy filmy, mylně označované za horory (v tomto žánru natočil pouze jediný snímek Ptáci), jsou považovány za pravzor novodobých thrillerů a byly často parafrázovány a napodobovány. Jedním z autorových oblíbených herců byl James Stewart, který ztělesnil hlavní postavy ve všech třech uváděných dílech.


Okno do dvora

Hrdinou pozoruhodného thrilleru, označovaného za jedno z Hitchcockových erbovních děl, je fotoreportér L.B. Jeffries, který kvůli zlomené noze nemůže vycházet ze svého bytu a je odkázán na kolečkové křeslo. Z okna pozoruje dění v protějším domě a různé typy lidských vztahů. Všimne si podivných událostí, z nichž vydedukuje, že v jedné z domácností došlo k vraždě... Mistrovsky vypointovaný thriller, soustředěný do jediného prostoru, dokumentuje Hitchcockovo přesvědčení, že v každém člověku se skrývá bezděčný voyeur. Nežádoucího svědka, jenž se ve finále pachateli ubrání svou pracovní pomůckou, ztělesnil James Stewart. Partnerku zvědavého fotografa ztvárnila Grace Kellyová.

Premiéra: pondělí, 4. července ve 20:00 hod.


Muž, který věděl příliš mnoho

Manželé MacKennaovi (James Stewart a Doris Dayová) se synem Hankem pobývají na prázdninách v Maroku. V autobuse se seznámí s tajuplným Francouzem, který je poté zabit nožem na marakéšském tržišti. Těsně před smrtí pošeptá Benovi informaci o chystané vraždě v Londýně. Vyjde najevo, že mrtvý muž byl agentem tajné služby, syn amerického páru je navíc unesen. Manželé jsou tak proti své vůli zapleteni do tajuplného dobrodružství... Remake thrilleru, který Hitchcock poprvé natočil už v roce 1934, vrcholí slavnou scénou na koncertě v Royal Albert Hall. K vražednému výstřelu na cizokrajného premiéra má dojít v momentě, kdy příslušný člen orchestru rozezvučí činely...

Premiéra: pondělí, 11. července ve 20:00 hod.


Závrať

V expozici jednoho z vrcholných děl klasické kinematografie, známého také pod originálním názvem Vertigo, se detektiv Scottie (James Stewart) při rutinní akci málem zřítí ze střechy, což způsobí jeho následující problémy se závratěmi. Ty pak sehrají zásadní roli ve spletitém případu, v němž sleduje záhadnou blondýnu. Svůdná Madeleine, údajně pronásledovaná fantómy ze záhrobí, spáchá sebevraždu skokem ze zvonice, později však "vstane z mrtvých" v podobě přímočaré černovlásky Judy (obě hrála Kim Novaková)... Drama o rafinovaném komplotu nabízí spoustu interpretací: lze je chápat jako podobenství o mužské touze po ideální ženě i jako meditaci o prožívání prostoru a úzkosti ze smrti. Příběh, situovaný do elegantních lokalit San Francisca a obsahující „nejpomalejší honičky všech dob“, je pozoruhodný rovněž technicky. Pro ilustraci hrdinových závratí autor vymyslel novátorský trik, spočívající v synchronizaci zpětné jízdy kamery a nájezdu pomocí transfokátoru.

Premiéra: pondělí, 18. července ve 20:00 hod.


Nenechte si ujít

Whisky s vodkou

Německá hořká komedie - oceněná na předloňském karlovarském festivalu Cenou za režii - líčí zákulisí natáčení kostýmní dobovky s nespolehlivým protagonistou. Stárnoucí seladon (Henry Hübchen) má problémy s alkoholem a ohrozí práci celého štábu. Do připravovaného filmu je proto angažován jeho mladší náhradník a natáčení probíhá ve dvojím obsazení. Mezi představiteli hlavní role vznikne konkurenční řevnivost, do pracovních vazeb zasáhnou také milostné pletky... Režisér Andreas Dresen natočil zábavnou moralitu o vrtkavosti popularity, erotických povyraženích i paradoxech citů, jež vzdáleně připomíná Truffautovu klasiku Americká noc.

Premiéra: neděle, 3. července ve 20:00 hod.


Spy Game

Prolog pozoruhodného amerického thrilleru v režii Tony Scotta se odehrává v čínském kriminále, kde dojde k riskantní operaci. Horkokrevný agent Tom Bishop (Brad Pitt) je ale v poslední chvíli odhalen a zadržen. Oficiální reakce je vzhledem k mezinárodní situaci nežádoucí a vězněný mladík má být obětován. Do záchranné akce se pustí jeho starší kolega a mentor Nathan Muir (Robert Redford). K rafinované hře, kterou musí utajit před svými nadřízenými, využije telefonů i rozsáhlých osobních kontaktů... Napínavý příběh ze zákulisí špionáže polemizuje s politickým alibismem.

Premiéra: pátek, 8. července ve 20:00 hod.


Zabil jsem svou matku

Kanadské psychologické drama, částečně inspirované autorovými reálnými zážitky, vypráví o sedmnáctiletém mladíkovi, jež se ostře potýká s vlastní matkou. Vzdorovitý Hubert nesnáší její oblečení, stravovací manýry i problematickou výchovu, v níž se ze svého syna pokoušela učinit zakomplexovanou loutku. Na kontroverzní vztah, z něhož je stále zmatenější, reaguje objevováním uměleckých skvostů, ale také nebezpečnými excesy... Režii měl Xavier Dolan.

Premiéra: neděle, 10. července ve 20:00 hod.


Bezvadíkyještěprosím

Americká komedie, odehrávající se v současném New Yorku, s úsměvnou nadsázkou mapuje problémy s láskou a zodpovědností. Samovi (Josh Radnor) je lehce přes dvacet, snaží se uspět jako spisovatel, v kariéře ani v lásce se mu ale příliš nedaří. Jeho existence se začne měnit v momentě, kdy potká svůdnou zpěvačku Mississippi (Kate Maraová). Do jeho života navíc vstoupí opuštěné dítě a zdánlivě nanicovatý hrdina postupně přehodnotí svůj předchozí strach ze závazků...

Premiéra: sobota, 16. července ve 20:00 hod.


Drobný zločin

Mladý policista Leonidas, který byl v rámci své profese vyslán na odlehlý ostrov, sní o odhalování důležitých případů. Místo nich však pokutuje neukázněné řidiče a každý den sleduje v kavárně show, kterou moderuje krásná Angeliki. Hrdinův úmorný stereotyp však naruší nález mrtvého opilce. Veškeré důkazy vedou Angeliki, která se vrátila na ostrov, aby pomohla v pátrání po vrahovi. O záhadném zločinu má navíc každý z venkovanů svou vlastní verzi... Řecko-německo-kyperskou kriminální komedii natočil režisér Christos Georgiou.

Premiéra: neděle, 17. července ve 20:00 hod.


Duel Frost/Nixon

Americko-britské drama, natočené podle divadelní hry Petera Morgana, rekonstruuje sérii rozhovorů, které v březnu a dubnu roku 1977 pořídil britský moderátor David Frost s americkým ex-prezidentem Richardem Nixonem. Politik, zlákaný vidinou vysokého honoráře, touží po nápravě své reputace, pošramocené aférou Watergate. Muž, který jej zpovídá, se dosud podílel jen na povrchních talk-show a výřečnému státníkovi zprvu není vyrovnaným partnerem. Časem však Nixona přiměje k zásadní výpovědi... Brilantně zahrané svědectví o zákulisí vrcholné politiky a moci médií, nominované na pět Oscarů, režíroval Ron Howard.

Premiéra: sobota, 23. července ve 20:00 hod.


Znovu vstaň

Děj francouzského dramatu, které v roce 2009 natočil režisér Xabi Molia, parafrázuje vrtkavý průběh boxerského utkání. Jeho hrdinka Elsa se potácí v příležitostných zaměstnáních, trpí finančními problémy a kvůli nim se marně pokouší získat do péče vlastního syna. Její depresivní soused, bývalý fotbalista Mathieu, který Else občas vyznává lásku, rovněž bezúspěšně hledá stabilní práci. Oba se však se svými klopotnými osudy snaží bojovat podle hesla: sedmkrát upadneš, osmkrát vstaň!

Premiéra: neděle, 24. července ve 20:00 hod.


Vlasy

Formanova adaptace slavného muzikálu o revoltě proti měšťákům a samolibým oficírům. Bezelstný mladík z Oklahomy (John Savage), který má narukovat do armády, se v New Yorku seznámí s partou odvázaných hippies. Spolu s nimi absolvuje řetěz narkotických tripů i provokací vůči zbohatlíkům. V jedné z klíčových scén rozverná parta pronikne na nóbl oslavu a její vůdce předvede divoký tanec na banketním stole. Ve finále svobodomyslný Berger (Treat Williams) vymanévruje kamaráda z vojenského tábora , na své přátelské gesto však krutě doplatí... Za kamerou stál Miroslav Ondříček, nápadité taneční výstupy vymyslela choreografka Twyla Tharpová.

Premiéra: pátek, 29. července ve 20:00 hod.


Není zač

Americká komedie režisérky Nicole Holofcenerové vypráví o newyorském páru (hrají ho Catherine Keenerová a Oliver Platt), který vede úspěšný obchod s nábytkem. V souvislosti s dospíváním jejich dcery Abby začnou pociťovat ve svém stísněném bytě nedostatek místa. Touží po vedlejším bytě, znamenajícím dost prostoru pro všechny tři, jejich sousedkou je ale svérázná stará dáma, která se nehodlá vystěhovat. Podaří se manželům uskutečnit plán, jak dosáhnout svého?

Premiéra: sobota, 30. července ve 20:00 hod.



Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, Skylink, T-Mobile Televize, UPC Direct, DIGI TV a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a UPC Direct na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožkové, PR & Marketing HBO Czech Republic, 21. 6. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.06.2011 • Nenechte si ujít v červenci na Travel Channel
21.06.2011 • Nat Geo Music ukončí dne 31. 8. vysílání
20.06.2011 • WIMBLEDON na Nova Sport
16.06.2011 • ČT4 odvysílá zápasy fotbalových lvíčat na MS do 17 let
15.06.2011 • Prima COOL uvede sitcom v původním znění s titulky
14.06.2011 • Díky MTV si můžeš v létě vyzkoušet Stand Up Paddling, novinku, která zachvátila celý svět

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist