Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 12:02:35   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Žijte se zájmem v říjnu na National Geographic Channel

  Autor: PR Press Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 27.09.2011


Strhující a neuvěřitelné dokumenty můžete vidět v říjnu na National Geographic Channel. Prověřte svůj mozek v tomto přelomovém 3dílném populárně naučném seriálu, který pomocí interaktivních experimentů a triků ukáže, jakým způsobem si náš mozek vytváří iluzi zdánlivé reality.Chcete vidět a poznat více? Vesmír jak jej známe nám nabízí pohled na svět, o kterém jsme si mysleli, že jej známe. Jaká jsou pro Vás nejbizarnější a nejkontroverznější aspekty lidského chování? Sledujte sedmou řadu seriálu Tabu. Tým NGC se pokusí vypořádat s neobvyklými úkoly jako je odchyt žirafy nebo slona v dokumentu Náročné přesuny zvířat. Nenechte si ujít z Nedělních speciálů jedinečné dokumenty jako jsou Hledání Atlantidy, Divoká Amazonie, Pohled zevnitř: Král kapsářů a nebo Invaze mimozemšťanů.



Prověřte svůj mozek

Prověřte svůj mozek v tomto přelomovém 3dílném populárně naučném seriálu, který pomocí interaktivních experimentů a triků ukáže, jakým způsobem si náš mozek vytváří iluzi zdánlivé reality. Napínavé pokusy poskytnou fascinující pohled do vnitřních procesů našeho mozku a přední osobnosti světové vědy osvětlí, jak a proč náš mozek pracuje. Seznámíme se rovněž s nejmodernějšími vědeckými přístroji v pokrokových laboratořích a setkáme se skutečnými lidmi, kteří byli obdařeni výjimečným mozkem. Tři epizody tohoto seriálu se budou točit kolem následujících témat: pozornost, smyslové vnímání (zrak a sluch) a paměť.

Neděle 16. října od 22.00 hodin.


Vesmír jak jej známe

Třetí řada tohoto jedinečného populárně naučného seriálu nám nabízí pohled na svět, o kterém jsme si mysleli, že jej známe.

Od úterý 4. října ve 22.00 hodin


Tabu

Sedmá řada seriálu Tabu opět zkoumá neobvyklé chování, rituály a přesvědčení z celého světa. Příběhy zaznamenávají závislosti i nereálné životy, vězeňskou lásku i milostné úchylky, hranice krásy i posedlost hromaděním. Uvidíte ty nejbizarnější a nejkontroverznější aspekty lidského chování. Jaká pravda se skrývá za Tabu z celého světa?

Od soboty 1. října ve 22.00 hodin.


Náročné přesuny zvířat

Pytláctví, nemoci a pronikání člověka do stále odlehlejších oblastí i další aspekty se staly součástí života zvířat na afrických pláních. Je nezbytně nutné ochránit rozmanité a úchvatné živočišné druhy tohoto kontinentu, ale mnohdy je jejich jedinou záchranou přesun na jiná místa. Náš tým se pokusí vypořádat s neobvyklými úkoly jako je odchyt žirafy nebo slona. U každého zvířete je třeba postupovat jinak a použít např. rozdílné uspávací prostředky. Je to velmi riskantní práce a chvilková ztrát kontroly může znamenat ohrožení života jich samých nebo přesouvaných zvířat.

Od úterý 27. října ve 22.00 hodin.



Nedělní speciály

Hledání Atlantidy

Legenda o Atlantidě lidi uchvacuje již po tisíciletí. Kolumbus hledal Atlantidu a místo ní nalezl Ameriku. Britové ji hledali na Azorských ostrovech a nacisté chtěli její tajemství objevit na pobřeží Norska. A její hledání pokračuje i v současnosti. S pomocí Platónova popisu Atlantidy odhalujeme charakteristiku města. Tři týmy archeologů se vydávají na různá místa, aby zjistily, zda dané antické lokality odpovídají kritériím a budou schopny potvrdit existenci ztraceného města. Jednalo se o skutečné místo nebo šlo jen o starověké představy?

Neděle 2. října ve 22.00 hodin


Divoká Amazonie

Divoká Amazonie nás unese na cestu do srdce největšího říčního povodí na světě. Najdeme zde nejrozsáhlejší prales a nejmocnější řeku světa s tak rozmanitou škálou rostlinných i živočišných druhů, že se této oblasti nevyrovná žádné jiné místo naší planety. Vyskytuje se zde nepolapitelný jaguár i miniaturní mravenec, uvidíme zde želvy tak rychlé jako hadi a setkáme se s pavouky a žábami, kteří jsou schopni se navzájem chránit. Stále je to pro nás záhadný svět. Pokaždé zde nalezneme nové formy života a nové vzorce chování. Skvělá kamerová technika Vám zhmotní tuto rozmanitost a pestrost deštného pralesa, místních živočichů i lidí. Prozkoumáme neobvyklé vztahy, které se vyvinuly mezi nečekanými zvířecími partnery za společným účelem. V divoké Amazonii se totiž všichni snaží přežít.

Neděle 9. října ve 22.00 hodin


Pohled zevnitř: Král kapsářů

Bob Arno baví diváky v Las Vegas svým kapsářským uměním. Sám se prohlásil za Krále kapsářů. Říká, že se doposud nikdy nesetkal se zlodějem, který by dosahoval jeho kvalit. Spolu s Bobem se podíváme do italské Neapole, hlavního města kapsářů na světě, a odhalíme několik nejdokonalejších kapsářů světa. Nabídneme Vám ojedinělý pohled na mezinárodní skupinu zlodějů a zjistíme, jak dobře je na tom „Král kapsářů“?!

Neděle 23. října ve 22.00 hodin


Invaze mimozemšťanů

Ve sci-fi thrillerech často soupeří pozemšťané s mimozemskými invazemi. Je tedy možný útok vyspělé armády z kosmu jen fantazií nebo by se mohlo jednat o scénář založený na vědeckých poznatcích? Několik nejlepších amerických vědců se sešlo, aby zjistili, jaký dopad by na lidstvo mohlo mít setkání s vyspělou mimozemskou rasou. Jak se astrofyzikové, návrháři zbraní, vojenští stratégové, biologové a antropologové připravují na skutečný útok vetřelců a plánují náš protiútok?

Neděle 30. října ve 22.00 hodin



Placený dokumentární a přírodovědný kanál National Geographic Channel vysílá ve všech klíčových platformách (UPC, Digi TV, Telefonica O2, Orange Slovakia, Skylink, CS Link, Magio TV) i ve většině regionálních platformách na českém a slovenském trhu, na satelitu Astra 3B na orbitální pozici 23.5 stupňů východně, a National Geographic Channel HD na satelitu Astra 3B na pozici 23.5 stupňů východně a na satelitu Atlantic Bird 1 TXP, pozice 12,5 stupňů západně.

Oficiální stránka National Geographic Channel: www.natgeotv.com/cz


Úplné měsíční programové přehledy a tipy National Geographic Channel i kanálu v HD rozlišení (National Geographic Channel HD) si můžete stáhnout na www.channels.cz v sekci TV programy a na satCentrum v sekci TV download.


Pro satCentrum Markéta Marešová, PR Channels, 27. 9. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.09.2011 • Od zítřka (28. 9. 2011) nová tvář televize ČT4
27.09.2011 • Extreme Sports Channel od zítřka vysílá v 16:9
26.09.2011 • Říjnové filmové lahůdky na Cinemaxu
23.09.2011 • Oscarový režisér Sidney Lumet v neděli na MGM Channel
22.09.2011 • Šport na obrazovkách Slovenskej televízie tento víkend
22.09.2011 • Terapie na HBO! [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist