Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 04:15:33   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

Aplikace iVysílání ČT pro iPady získala prestižní ocenění

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 05.10.2011



Speciální aplikace on-line video archivu České televize iVysílání pro tablety Apple iPad byla oceněna v letošním ročníku prestižní ankety Internet Effectiveness Awards 2011. Ta vybírá nejefektivnější internetová a mobilní řešení na českém internetovém trhu. Anketu od roku 2007 organizuje asociace dodavatelů internetových řešení Asociace BIZ.


Aplikace iVysílání ČT pro iPady získala mezi desítkami nominovaných druhé místo v kategorii Nejlepší mobilní aplikace a využití mobilního marketingu. Aplikaci pro Českou televizi vyvíjela společnost Motion Media.

„Aplikaci iVysílání pro iPady provází od počátku velký zájem uživatelů i odborné veřejnosti. Odborná cena nás velmi těší, neboť se nejedná o žádnou novou službu České televize, žádný nový výtvor, pouze o pečlivě vyrobenou aplikaci už existujícího iVysílání pro dotykové displeje a rozhraní iPadu. Počet stažení této aplikace dosáhl už 20.000, na relativně stále malém tabletovém trhu v České republice. Zaznamenáváme pozitivní reakce nejen z ČR, nýbrž i od uživatelů z Číny, Spojených států nebo Afriky. Česká televize získává velký potenciál i na nových médiích, což je skvělé,“ říká ředitel Nových médií České televize Milan Fridrich.

Odborný server mobilmania.cz při uvedení aplikace v závěru května napsal: „iVysílání pro iPad: Hledali jste killer app? Tady je“ (26. 5. 2011). Server ihned.cz v recenzi dodal: „Nová aplikace České televize pro iPad šlape na paty světové špičce...“ (31. 5. 2011).

Aplikace iVysílání ČT pro iPady existuje pouhé čtyři měsíce. Mezitím vznikly další aplikace přinášející komfortní přístup do on-line video archivu České televize, a to pro telefony Apple iPhone a pro smartphony s operačním systém Google Android. Právě u „androidí“ verze dosáhl počet stažených aplikací během pouhých tří týdnů více než 24.000. iPad a iPhone dohromady zaznamenali přes 40.000 stažení.

iVysílání České televize je internetový archiv nabízející volně ke zhlédnutí digitalizované pořady ČT odvysílané v posledních sedmi letech. Aktuálně obsahuje více než 46.000 hodin videa. iVysílání ČT je bezplatná služba České televize, kterou bylo možné využívat donedávna pouze v počítačích. Nyní se šíří na mobily a tablety. Během příštího roku by měla vstoupit také do tzv. chytrých televizorů na platformě hybridní televize HbbTV.

V současnosti Česká televize dokončuje speciální aplikaci iVysílání pro velké tablety Samsung Galaxy Tab a chytré telefony Nokia s operačním systémem Symbian^3. Během příštího měsíce by měla vzniknout rovněž aplikace pro nový operační systém Windows Phone 7, který bude mimo jiné v další generaci smartphonů Nokia.


Štěpán Janda, tiskový útvar ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.10.2011 • Nelegální příjem soudem schválený jako legální
04.10.2011 • Universal Channel jako 7. program v MÝCH 6
03.10.2011 • Zpravodajský web Novy TN.cz v nové aplikaci pro iPhone a iPad!
30.09.2011 • HBO HD a programy CS TV na měsíc zdarma
26.09.2011 • Topfun spouští půjčovnu 3D filmů exkluzívně na chytrých televizorech Samsung
24.09.2011 • První víkend s Terapií zdarma a další zvýhodněné nabídky HBO od operátorů! [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist