Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 17:13:20   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Ako možno sledovať TV JOJ?

  Autor: Ján Blažek , e-mail: blazek@zutom.sk Přidané: 03.03.2002


Konečne sme sa dočkali! Slovenská mediálna scéna ovládaná TV Markíza konečne dostáva dlhoočakávanú konkurenciu v podobe TV JOJ. Už dnes je jasné, že o program bude záujem nielen v SR, ale aj v ČR, odkiaľ bude väčšina programovej skladby pochádzať. Takže ako ju naladiť? To sa dozviete práve v tomto článku.

Popíšeme si 4 možnosti príjmu televízie JOJ:
1. satelitný
2. káblový
3. MMDS
4. terestriálny

1. Televízia ”JOJ” vysiela satelitne v digitálnom formáte, kódovane v systéme CONAX, prostredníctvom segmentu INTELSAT 707 na pozícii 1 st. západne z pozemskej stanice v Bratislave, s vertikálnou polarizáciou na frekvencii 11 540 MHz. Dekódovacie karty majú momentálne k dispozícii kábloví operátori. V blízkom čase plánuje televízia zmenu licencie, ktorá umožní predaj kariet aj individuálnym záujemcom.
Čo treba pre príjem satelitného vysielania:
Parabolu a digitálny satelitný prijímač MPEG-2 DVB, ktorý je určený pre príjem voľne šíreného aj kódovaného vysielania systémom CONAX. Musí obsahovať zabudovaný dekóder a CI slot. Dekódovaciu kartu si budete môcť zakúpiť prostredníctvom predajcov na celom území SR alebo priamo v TV JOJ.

2. Televízia JOJ na základe zmlúv s jednotlivými káblovými operátormi vysiela v cca 180 mestách na Slovensku. Informujte sa u svojho káblového operátora na možnosť sledovania našej televízie. Zoznam káblových operátorov je umiestnený na stránke www.joj.sk

3. Televízia JOJ je tiež šírená mnohokanálovým distribučným systémom MMDS pre individuálny príjem káblovej televízie, ktorý je vysielaný z Kamzíka v Bratislave (UPC), zo Zobora v Nitre (SATRO), v Banskej Bystrici(UPC), v Košiciach z Fakultnej nemocnice (UPC) a z kóty Javorina pre mestá Nové Mesto nad Váhom, Piešťany a Trenčín (SATRO). Informácie získate u prevádzkovateľov UPC Slovensko a spoločnosti SATRO.

4. Televízia JOJ vysiela aj terestriálne z vysielačov:

- Bratislava a okolie do vzdialenosti 50 km na 50. kanáli UHF
   ( mestá Trnava, Pezinok, Šaľa, Sereď, Dunajská Streda, Galanta, Modra, Sládkovičovo, Malacky, Stupava, Šamorín)
- Žilina a severné Slovensko na 52. kanáli UHF
   (mestá Žilina, Martin, Vrútky, Liptovský Mikuláš, Kysucké Nové Mesto, Turčianske Teplice, Rajec, Prievidza)
- Banská Štiavnica a južné Slovensko na 52. kanáli UHF
   (mestá Banská Štiavnica, Levice, Krupina)
- Košice a okolie 27. kanál UHF
- Prešov a okolie 52. kanál UHF
- Poprad a okolie 50. kanál UHF
- Rožňava a okolie 44. kanál UHF
- Rimavská Sobota 41. kanál UHF
- Brezno a okolie 52. kanál UHF
- Čadca a okolie 55. kanál UHF
- Komárno a okolie 53. kanál UHF
- Považská Bystrica a okolie 55. kanál UHF

Pre príjem terestriálneho signálu (ak nie ste voči vysielaču umiestnený v tieni prírodnej prekážky alebo bytovej zástavby) potrebujete bežnú televíznu anténu pre pásmo UHF. Pre vzdialenejšie miesta príjmu odporúčame použiť kanálovú anténu UHF a anténny zosilovač.

V praxi bude možný príjem aj v ČR. Podobne ako je možné na západnom Slovensku sledovať české programy, je možné naopak v ČR sledovať slovenské. Bohužiaľ sa niekedy signál domáceho programu ”pobije” so zahraničným. Napríklad vysielač Bratislava zrušil divákom na Záhorí signál TV Prima.


- Uverejnené v časopise Satelit/Parabola 10/2002 -


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 40   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.02.2002 • Galaxie Sport - aktualizováno [ 18 ]
21.01.2002 • RTV Galaxie od 15.2. na satelitu a v kabelové TV [ 8 ]
03.12.2001 • TV 3 přerušilo vysílání!
06.11.2001 • TV 3 - konec další televize? [ 2 ]
24.10.2001 • TV Global po vstupu Novy – konec lokálního zpravodajství, začátek komerce? [ 7 ]
24.10.2001 • Global - skutočná konkurencia pre Markízu?! [ 8 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
2 / 2

  Re: Silver, Siemens. 

07.03.2002 10:15 • IMELO
Silver: v Presove vraj JOJ vysiela na 52.kanali (TV Vega), myslim,ze zo Sibennej hory, je tam aj vysielac radia Expres, vykon 100 W (slaby vysielac).

Siemens: na vysielaci Dubnik uz nie je volna frekvencia, ale JOJ ma zaujem v buducnosti zlepsit pokrytie na vychodnom Slovensku, podrobnosti nie su zname.


 
 
  re:re:prosba2 

07.03.2002 09:04 • noki
Myslim, ze zaujimavejsi by bol prijem CT1 na 26. kanali z Mikulova namiesto toho braku Nova. Minule som to skusal v Petrzalke na streche na antenu zo STA na STV 2 (27. kanal) a v pohode to islo -v Petrzalke to mam v zakryte. Problem ale bol, ked nastartovala silna STV2. Cudujem sa, ze sa nejaka firma tym nezivi a nemontuje to ludom do STA.
 
 
  re: radim 

07.03.2002 08:54 • ragamix
caf,



skus 52Kanal zo Ziliny ERP = 285kW alebo Banskej Stiavnice - to je tiez 52 Kanal - ERP = 0,4kW Mozno bude treba zosilovac.. tazko takto povedat treba skusit na mieste
 
 
  k je signal pre B.Bystricu 

06.03.2002 14:12 • Radim
Predpokladam, ze terestriálne vysielanie

pre Bansku Bystricu je ties mozny .

Bude to ties 52. kanál UHF ?

Dakujem




 
 
  re: kvalita 

05.03.2002 13:52 • ragamix
joj nema bohvie aky signal. zejme to bude tym ze vysielanie je preberane zo satelitu a zda sa ze je pouzita dost nizka prenosova rychlost. aspon z vysielacov by mal byt signal lepsi. otazne ale je ako sa dopravuje na vysielace modulacia - ci tiez preberana z toho satelitu alebo cez radio releove trasy.



co sa tyka novy - signal sice nebol najkvalitnejsi ale bol v pohode a dalo sa to bez problemov pozerat.
 
 
  kvalita 

05.03.2002 12:42 • Martin
Uz kvalita signalu NOVY bola v UPC Bratislava dost zla. Joj ale asi prevzalo nekvalitu od Globalu. Obraz je niekedy ako z VHS. Stereo a teletex ani nechyrovat. Ako to vyzera na 50. kanale z Kamzika a ake je to priamo z druzice ?
 
 
  re: prosba2 

04.03.2002 15:23 • ragamix
este daco - aj v petrzalke to mozno tiez ide akurat musis dat antenu na nejake vhodne miesto. v spominanej dubr. by nemal byt vacsi problem.. asi tolko sorry za error
 
 
  re: prosba 

04.03.2002 13:59 • ragamix
Stan,



zalezi kde byvas. pokial viem v dubravke a okoli je mozny prijem. [podla vsetkeho z vysielaca Brno - Kojal 9. kanal. ERP=150kW] u nas v petrzalke zial asi nepojde:(



najprv by asi bolo dobre skusit sirokopasmovu antenu (ASTA) a podla toho na akom kanaly sa ti podari nova chytit [aj ked obraz na sirokopasmovku asi nebude najlepsi] kupit antenu na ten konkretny kanal. je moze ze budes potrebovat predzosilovac a zosilovac. doporucil by som ladeny (tj. nie sikopopasmovy - tie su na dalkovy prijem nevhodne) vyhodu mas ak byvas nahodou v rodinnom dome.



keby daco mailni ragamix@pobox.sk mozem ti pomoc ak budem vedie ale upozornujem ze televizna tech. je len hobby a nenisom odbornik;)
 
 
  Nebude to kódované v Irdetu? 

04.03.2002 13:16 • JiP
JOJ chytám na patchnutém Humaxu 5400Z a funguje i bez karty. Tak si myslím, že to bude v Irdetu.
 
 
  A nedočkali 

04.03.2002 13:09 • Zolo
Uhlasim s Jirkom.

Podla ich programu sa este minimálne rok konkurencie Markizi nedockame. Zatial to fakt vyzera na odpadkovy kos Novy, na ktory sa neda pozerat. Zbastlena grafika, storocne filmy a o nieco mladsie podpriemerne zabavne Novacke relacie. To posledne menovane nie je ich zaporom voci Markize, pretoze ona so zabavacmi na tom tiez nie je o nic lepsie. Otrepani zabavaci s otrepanymi temami. A inovacia vnuku.

P.S.: Nie som tvrdohlavym zastancom Markizi.- na nej pravidelne pozeram jedine TN a Tie roky 70-te.
 
 
  Prozba 

04.03.2002 12:29 • Stan
Nevie mi niekto poradit aku antenu resp. co vsetko potrebujem na prijem novy v Bratislave . Dá sa tu vobec nova chytit.??



dik
 
 
  Konečne sme sa dočkali? 

04.03.2002 11:45 • Jirka
Udivuje mne nadseni slovenskych divaku nad startem TV JOJ. Neznam televizi Markiza, nemam kabel, ale to je NOVA (matka TV JOP, a nedelam si iluze, ze TV JOJ bude, alespon ze zacatku, verna kopie Novy) o tolik lepsi nez tato televize? Tim nemyslim, ze Nova je nejak dobra, spise si myslim opak. Kdyz prepinam satelit a sleduji nabidku komercnich tv, je vsude naprosto stejna, akorat jsou nekde novejsi filmy, ale to je pouze otazka penez. Souteze jsou stejne, ”events” jsou stejne umele vytvarene (viz porady typu Miss vseho mozneho, oslavy vseho mozneho atd . Proste mam skupinu bavicu-zpevaku-komediantu (sorry, jsou to vlasten hvezdy), ti jsou schopni kazdy tyden vyplodit novou show, jen musim najit zaminku).

Duvod startu JOJ vidim pouze v tom, ze Nova na slovenskych kabelech mela urcitou sledovanost, problem byl v tom, ze z toho nebyly penize. Ted z toho prachy budou a aby v tom puvodni Nova nedelala bordel, tak ji z kabelu vyhodime. Coz se stalo 1.3. jak jsem slysel. Takze ve finale jedna televize zmizi a objevi se jina se stejnym programem. To je duvod k nadseni :)

P.S. Nevadilo by mi zmizeni Novy z ceskych luhu a haju bez jakekoliv nahrady.
 
 
  teletext 

04.03.2002 10:50 • Lubo2000
Natusite nahodou ci TV JOJ uvazujes vysielanim teletextu?

V tom pripade by sa dali aspon tie slovenske titulky volitelne zapinat a vypinat
 
 
  stane sa.. 

04.03.2002 09:28 • Blazek
Autor cerpal z oficialnych tlacovych materialov JOJ TV. Realne moznosti prijmu si budeme moct overit az v dnesnych dnoch.
 
 
  A PRI MMDS STE ZABUDLI NA.. 

04.03.2002 08:36 • anonym
Liptovsky Mikulas,Roznavu,Staru Lubovnu a to nie je ani upc ani satro!!!
 
 
  titulky 

04.03.2002 00:56 • jozef
Uz v predosloej teme o zaciaku vysielanaia tu niekdo spominal tie slovenske titulky pri cskom dabingu.To je ale pekna k.....a,ten film z Norissom zalesak som pozeral,ale tie titulky boli od veci.Ale rad by som keby mi tu dakdo poradi ako chyxtat jojku na beznu antenu teda terastrialne.Chcel by som to chytat na chate,na satelit to bohuzial nejde kvoli stromom a ledva chytim Astru posledny smerom na zapad,este ze mi v pohode ide eurobird a czechlink.Na klasicku sirokopasmovu antenu som to skusal a signal som chytil,ked som ju dal vysie tak to bolo aj pozeratelne len to zrnelo.Aku antenu a aky ten zosilovac mi odporucate na prijem?
 
 
  DUBNIK? 

03.03.2002 23:50 • siemens
Kedy sa planuje vysielanie na vysielači Dubník aby sa dala JOJ sledovat aj vo vranove , v michalovciach a v humennom terestrialne?
 
 
  Prešov a okolie 

03.03.2002 22:28 • Silver
Rad by som sa dozvedel z akeho vysielača ide tento program v Prešove, a v akom dosahu vysiela. Dubnik to asi nebude...
 
 
  oprava 

03.03.2002 21:10 • spravca
Dakujem za upozornenie. Pri prenose textu sa zo stupna stala nula :-)
 
 
  chybicka... 

03.03.2002 20:49 • lasty
intelsat 707 je ovsem na 1. stupni, nikoli 10. stupni, zapadne...to ale vsichni vime, ze? :) .......... a jojka?.......pripadam si jako v nejakem filmu o presouvani v case....bezi tam veci, ktere nova davala pred trema rokama....takze, snad se to zlepsi.......jinak se uprimne (bohuzel) musim smat tomu, ze bezi slovenske titulky u veci s ceskym dabingem (viz. film s chuckem norrisem v nedeli odpoledne)...
 
 
Celkový počet komentářů: 40 / zobrazují se: 21 ... 40

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist