Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 17:34:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Terestrický a kabelový příjem televize Galaxie

  Autor: vhr , e-mail: vhr@vhr.cz Přidané: 05.07.2002


V posledních několika článcích jsme se na našem webu věnovali převážně satelitnímu vysílání Galaxie Sport. Ptáte se nás však také na vysílání pozemní televize RTV Galaxie, tedy programu, jaký mohou sledovat diváci v Praze a Hradci Králové.

Nutno upozornit, že terestrický program RTV Galaxie vysílá podle jiného programového schématu, než program sportovního kanálu Galaxie Sport.

Terestrický program RTV Galaxie je v současné době vysílán z vysílačů:
· Praha Strahov 28.kanál UHF
· Praha Letná 11.kanál VHF
· Praha Novodvorská 9.kanál VHF
· H.Králové - Chlum 46.kanál UHF

Naladění RTV Galaxie, a.s. v Praze a Hradci Králové:

28. kanál vysílače Praha - Strahov (objekt Českých radiokomunikací, Praha 6, ul. Skokanská) umožňuje Pražanům příjem signálu na klasickou anténu. Máte-li individuální anténu, zjistěte si, zda se směr k tomuto vysílači (s odchylkou asi 20 stupňů) shoduje s nasměrováním antény pro příjem ostatních kanálů. Jestliže nasměrování splňuje výše uvedenou toleranci, měli byste RTV Galaxii na svém televizním přijímači bez problémů naladit. Pokud se Vaše anténa příliš odkloňuje od směru Praha - Strahov, doporučujeme Vám montáž nové antény pro příjem kanálů UHF pásma (doporučujeme úzkopásmové antény s vyšším ziskem, obvykle označené K 28), kterou nasměrujete na strahovský vysílač. Anténní svody lze sloučit pomocí slučovače UHF/UHF do jednoho koaxiálního kabelu k televiznímu přijímači.

Pro příjem 11. kanálu je nutné doplnění individuální antény anténou na VHF pásmo (obvykle označenou K 11), kterou nasměrujte na Letnou (objekt Národního technického muzea, Praha 7, ul. Kostelní). Anténní svod od nové antény můžete pomocí slučovače UHF/VHF připojit na stávající kabel k televiznímu přijímači.
Jestliže máte společnou televizní anténu (STA), požádejte majitele domu, aby objednal u společnosti, která STA v objektu provozuje a udržuje, montáž příslušné antény a konvertoru (převodníku přijímaného kanálu na nižší kanál, např. 28/6).

Pro příjem 9. kanálu (výšková budova v Praze 4, ul. Novodvorská) je nutné doplnění individuální antény anténou na pásmo VHF s vertikální polarizací (obvykle označenou K 9). Tento vysílač by měl přispět k podstatnému zlepšení pokrytí Jižního Města, Modřan a Braníka. Anténní svod od nové antény můžete pomocí slučovače UHF/VHF připojit na stávající kabel k televiznímu přijímači.

Pro příjem 46. kanálu (Chlum u Hradce Králové) je nutné doplnění individuální antény anténou na pásmo UHF, (doporučujeme úzkopásmovou anténu s vyšším ziskem, obvykle označenou K 46), kterou nasměrujete na vysílač Chlum u Hradce Králové. Anténní svod od nové antény můžete pomocí slučovače UHF/UHF připojit na stávající kabel k televiznímu přijímači.


Pro vysílání Wimbledonu se majitelé RTV Galaxie dohodli, že tento blok programů bude využit i pro prezentaci a reklamu Galaxie Sportu jako podpora pro zařazení Galaxie Sportu do nabídek ostatních operátorů kabelových televizí. Skončením tenisového turnaje však skončí i sportovní bloky tohoto charakteru v terestrickém vysílání RTV Galaxie. Ty budou moci nadále sledovat jen diváci Galaxie Sport.

Na závěr se ještě krátce vrátíme k příjmu Galaxie Sport.

Ta vysílá z družice Eutelsat W1, 10,0 st. východně, frq. 12,702 V, SR 2963, FEC 3/4, signál je zakódován v systému Irdeto 1. V uplynulém týdnu dočasně na jeden a půl dne tato stanice vysílala volně, výpadek kódování je ale již odstraněn a dle slov jednatele ing. Hojgra se jednalo o technickou záležitost.

V současné době je již připraven prodej individuálních karet. Zahájen bude prostřednictvím internetových stránek www.galaxie-sport.cz a to od 10.07.2002.

Program Galaxie Sport je kromě satelitního vysílání šířen také v sítích kabelových televizí. Největší z patnácti operátorů, se kterými jsou uzavřeny smlouvy jsou TES Media, Elsat Č.Budějovice, KT Přerov, KT Třinec a další.

V souvislosti s ukončením TV3 na Czechlinku a v paketu UPC Direct se naskýtá reálná šance nahradit toto vysílání signálem buď televize RTV Galaxie, tedy programu, jaký známe z pozemního vysílání v Praze a Hradci Králové, anebo kabelovým a satelitním kanálem Galaxie Sport.


Redakce děkuje za spolupráci při přípravě tohoto článku jednateli Galaxie sport, ing.Jiřímu Hojgrovi.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 11   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.06.2002 • Velká Javořina (1957 – 2002) [ 3 ]
02.05.2002 • Stanice O - první český hudební televizní kanál [ 19 ]
03.03.2002 • Ako možno sledovať TV JOJ? [ 40 ]
28.02.2002 • Galaxie Sport - aktualizováno [ 18 ]
21.01.2002 • RTV Galaxie od 15.2. na satelitu a v kabelové TV [ 8 ]
03.12.2001 • TV 3 přerušilo vysílání!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Můj příspěvek 

22.07.2002 15:09 • Tommy
Ano,budou.
 
 
  Můj příspěvek 

21.07.2002 23:03 • Jirka
Nevíte jestli budou dávat na galaxii zase nhl?Jsem z Hradce.A budou tam dávat anglickou ligu???Napište někdo!!!
 
 
  Můj příspěvek 

18.07.2002 02:02 • anonym
[anonym] - 17.07.2002 11:07: a jak daleko ses od vysilace ??? Ze by ubrali vykon ???
 
 
  Můj příspěvek 

17.07.2002 11:07 • anonym
WOLF: 46.k.CHLUM normálně celý den vysílá !!!
 
 
  Můj příspěvek 

17.07.2002 02:52 • anonym
WOLF: a presne stejne je to s Hradcem!!! Na 46k. na Chlumu nic nevysila od te doby, co se odpojila TV3 !!! Co tahkle si ty informace overit !!!
 
 
  Můj příspěvek 

08.07.2002 18:25 • Franta
A to vam o tu Galaxii opravdu tak jde? Pokud si pamatuju, tak vysilani Galaxie pred TV3 bylo dost ubohe a nemyslim, ze by to ted mohlo byt lepsi.
 
 
  TLACHY vs PRAXE 

07.07.2002 19:59 • WOLF
Ono je neco jinyho tech. info stahnout z galaxího webu a neco jinyho praxe. Jesyli se vysila z Letny (Praha) na 11.kanalu, tak to ja musim byt alenka s arku. Bydlim v holesovicich a od doby odpojeni vysilace na Letne se tam uz nic nevysila. Myslim,ze by si mela galaxie updatovat svy stranky,aby zbytecne nematla lidi! :-(
 
 
  jeden program nebo dva? 

07.07.2002 16:51 • duchman_zl
Zajimalo by mne cim je jiny program galaxie od galaxie sport?? je tu nekdo kdo prijima galaxii? Nikde jsem totiz nenasel program na galaxii,i na RTVGALAXIE.cz je program jen na ten sport. Takze JAK TO TEDY JE???
 
 
  Môj príspevok 

05.07.2002 22:08 • paja_plzen
Co je to vsechno platny, kdyz je galaxie pouze v Praze a Hradci? Snad s nastupem digitalniho vysilani ...
 
 
  Oprava 

05.07.2002 21:07 • Redakce
Omlouvám se, už jsem tuto chybu v článku opravil. Děkuji za upozornění. Václav Hrubec
 
 
  Oprava 

05.07.2002 20:23 • Jiří Hojgr
Autor článku udělal při psaní malou chybu.V sítích kabelových operátorů TES Media, ELSAT Č.Budějovice, KT Přerov, KT Třinec a dalších je šířen na základě smlouvy program GALAXIE SPORT.

Jiří Hojgr,Galaxie sport


 
 
Celkový počet komentářů: 11 / zobrazují se: 1 ... 11

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist