Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 13:32:02   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Ani hrozba vypnutí 12. kanálu nepřiměje Železného uvažovat o satelitní distribuci Novy?

  Autor: vhr , e-mail: vhr@vhr.cz Přidané: 12.04.2003


Ve svém 479. vydání pořadu Volejte řediteli, vysílaném v sobotu 12.4. generální ředitel Novy Vladimír Železný reagoval na nutnost ukončení vysílání na 12. kanálu v pásmu VHF, které bude vyhrazeno digitálnímu rozhlasovému vysílání DAB. Jeden divák nabízel možnost vyřešení problému ztráty diváků přechodem na satelit.

Generální ředitel Novy Vladimír Železný se v uvedeném pořadu nejprve v jedné ze svých odpovědí zmiňoval o výzvě náměstka ústeckého primátora k bojkotu TV Novy. Tuto zprávu jste si také mohli přečíst tento týden mezi Krátkými zprávami na našem webu. Pokud jste ji nezaregistrovali, otiskneme ji znovu:

K bojkotu televize Nova vyzývá občany Ústí nad Labem, Lovosic, Děčína, Teplic a Mostu náměstek ústeckého primátora Tomáš Jelínek. Nelíbí se mu, že daňoví poplatníci budou zřejmě muset kvůli TV Nova zaplatit firmě CME přes 10 miliard korun. „Výzvu jsem zveřejnil na svých internetových stránkách a na 200 plakátcích, které jsem nechal vylepit v uvedených městech,“ citují severočeské Deníky Bohemia Jelínkovo vyjádření pro ČTK.

Tuto událost však přešel dr.Železný ve svém pořadu s klidem a přidal čísla, kterými chtěl dokázat, že TV Nova naopak ve dnech po zveřejnění výzvy o něco posílila. Tedy tuto kauzu prý považuje spíše jako kuriozitu. Dále však již pokračuje k tématu našeho článku - a zde raději přineseme přesný přepis jeho slov podle záznamu televizního pořadu:

„Co nebereme jako kuriozitu, jsou problémy, které nastávají s příjmem televize Nova z jiných důvodů v okolí Ústí. A mohou nastat v letošním roce. Přišel e-mail od Petra Marečka: Prý již brzy přijdete o vysílače, které vysílají na kanálu 12, kvůli uvolnění těchto kanálů pro digitální rozhlas. Proč tedy stále otálíte se zahájením distribuce signálu TV Nova přes satelit. To mě opravdu mrzí…

Informace tazatele je z části správná. My jsme – pro mě opět z nepochopitelných důvodů, na mezinárodní konferenci ve Wiesbadenu, kde se přidělovaly frekvence a kde se říkalo – vy smíte vysílat na tomto a vy nesmíte vysílat na tomto – tak česká reprezentace tam, nevím proč, připustila nebo přišla o 12. vysílací kanál. Jedná se o mimořádně silný a mimořádně kvalitní vysílací kanál, který pokrývá okolí Ústí nad Labem a vlastně celou severní aglomeraci České republiky a zasahuje přes středočeskou kotlinu až sem k Praze. Zejména ovšem vykrývá Ústí nad Labem a bezprostřední okolí. A o tento kanál teď přijdeme.

Proč? Protože by rušil rozhlasovou digitální službu, jejíž vysílání bude zahájeno ve Spolkové republice Německo v okolí Drážďan, z velmi silného vysílače. Tu frekvenci jsme nějakým způsobem, nechci říct obětovali, ale přišli jsme o ni při mezinárodních jednáních. Nebudu se ptát proč, ale televizi Nova to postihuje velmi vážně a diváky velmi vážně také. Také proto, že tento kanál je v jiných částech republiky užíván jako převáděcí kanál, tedy kanál pro menší převaděče. A my vás budeme v průběhu letošního roku informovat o tom jak spolupracujeme, a zatím spolupracujeme velmi úspěšně, s Českým telekomunikačním úřadem, který má povinnost ze zákona nahradit ztracené frekvence jinými frekvencemi.

Takže pro vás to bude znamenat určité nepohodlí. Pro mnohé z vás, kteří užíváte 12. kanál buď jako přiváděcí nebo jako přímo vysílací, protože si budete muset přeladit televizory. A my vás budeme upozorňovat postupně na jakou frekvenci, budete možná v některých případech dokonce nuceni pootáčet anténou. Obávám se toho, že v některých velmi výjimečných případech si budete muset pořizovat jinou anténu ještě pro televizi Nova, protože bude přicházet z jiného směru, ale to stále neřeší ten základní problém, že zatím se nedaří úplně nalézt náhradní řešení právě pro Ústí nad Labem, kde byly vylepeny ty plakáty, jako by to náměstek věděl, ale věříme, že nějaké řešení najdeme, hledáme ho velmi usilovně.

Určitě to ale není řešení satelitního vysílání. To by znamenalo pro všechny Ústecké, že by si museli kvůli Nově kupovat přijímač na televizní satelitní vysílání, včetně paraboly a to by nebylo korektní a fér. Věřím, že řešení najdeme. Ale je to vážný problém.“


Tolik slova Vladimíra Železného v 479. pořadu Volejte řediteli, vysílaném v sobotu 12.dubna 2003. Opět jsme se nedozvěděli nic o možnosti vysílání Novy přes satelit, vlastně ano - nebylo by to prý korektní a fér pro Ústecké. Ale tazatel určitě neměl na mysli to, že by satelitní vysílání bylo jediným způsobem náhrady vysílače Buková hora na pomezí Ústecka a Děčínska, kde Nova v současnosti na 12. kanále vysílá. To určitě ne. Satelitní distribuce Novy by však velmi pomohla při dokrytí zhoršeného příjmu při šíření signálu slabšími pozemními vykrývači, které by výpadek Bukovky musely nahradit. A také by zajistila kvalitní sledování (zde myslíme samozřejmě kvalitu z hlediska technického, nikoliv obsahového) Novy všemi majiteli digitálních satelitních receiverů. A ne jen v severních Čechách, ale kdekoliv na území pokrytém signálem družice. Jak je ale vidět, zřejmě ani hrozba vypnutí 12. kanálu nepřiměje generálního ředitele uvažovat o satelitní distribuci Novy.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 12   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.03.2003 • Nova je zlatý důl - daňoví poplatníci za ni zaplatí přes 10 miliard Kč [ 8 ]
26.01.2003 • Sobotní černá hodinka na České televizi [ 6 ]
15.01.2003 • Placení koncesionářských poplatků se vztahuje i na PC a mobily? [ 5 ]
27.06.2002 • 4. stretnutie slovenských DXerov na Slovensku
- sa bude konat 12.7.2002!
[ 2 ]
23.06.2002 • Karty na JOJ budou v říjnu a Železný se loučil s diváky… [ 5 ]
14.05.2002 • TV Markíza opäť medzi najsledovanejšími televíziami sveta [ 6 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Můj příspěvek 

20.04.2003 08:55 • -
Je to píčus
 
 
  železný 

15.04.2003 21:55 • aleš
Me je to naprosto jedno ja novu stejnak nesnasim protoze ubohe telenovely a okoukane porady jako dobroty natocto atd se nedaji sledovat. zelezny je p...
 
 
  To je naprosto presny 

15.04.2003 20:54 • Alex
Chevy, To je naprosto presne. Dostal jsem zachvat smichu, ale myslim naprosto to same. To se ti fakt povedlo.
 
 
  Môj príspevok 

15.04.2003 08:10 • anonym
Áno-a kde majú rezerváciu?
 
 
  Nova na sat. 

14.04.2003 17:10 • Palo
Kedsa Zelezny tak strasne zdraha satelitneho vysielania Novy, tak preco ma na Itelsate 707 rezervovane kanaly Nova 2 a Nova3?
 
 
  POKROK 

14.04.2003 10:20 • WOLF
distribuce dig.mezi vysílači byla už nutnost.Když už na to jedou ostatní dávno,tak se nechtěla Nova zahanbit.Je to všechno ve vedení.Technici by jistě rádi jeli digitálně přes sat,ale spátečnický Zelezný jim to blokuje.Bejt tam někdio jinej-pro techniku založenej,nebo alespon hodlujicí pokroku,tak už je Nova na satu dávno.Jen si vzpomente jak to bylo s teletextem,stereem...atd.Ještě do dneška nemaj VPS!! No já se sám divím.To třeba TV3 (ministanice) vlezla na sat! a to rozhodně neměla takovou sledovanost a fin.zázemí jako Nova. Zelezenej by raději zůstal u mono zvuk.vysílání a černobílého obrazu :-)
 
 
  Môj príspevok 

14.04.2003 08:24 • anonym
podľa mňa aj tak najlepším číslom jeho sobotnej show bolo odhalenie správneho prekladu mena toho ružovučkého zajaca - zaza! Nejde o žiadnu skratku spojenia zase zajíc (ako sa veľká časť českých občanov domnievala)! Ide o skratku slovného spojenia ”Zatím za 10 miliard”. :-)))
 
 
  Můj příspěvek 

14.04.2003 05:51 • Pavel Jek
Ať si dělají co chtějí, já se na jejich debilní filmy a seriály nedívám. Já se dívám jenom na Galaxii Sport. Klidně ať Nova zkrachuje - zoufalci.
 
 
  satelit 

14.04.2003 03:36 • xxx
Bydlim v severnich cechach a z prijimem Novy je to velice bidne a to nemluvim o nasi chalupe v horach.Doma i na chalupe mam stejne satelit a kvuli Nove mam i antenu z kterou neustale pobiham hore dolu a prijem je blby.A takovou hovadinu jako ze by to nebylo fer,muze zdelit jenom ten kreten Zelezny.Znam X lidi co maji z Novou take problemy uz iba cekaji na jeji satelitni vysilani.
 
 
  SATELIT 

13.04.2003 18:48 • Jirkas
Až Generální skončí tak bude po problémech,žádný strom neroste do nebe!
 
 
  Můj příspěvek 

13.04.2003 17:28 • marvas
U nás v České Třebové ve městě je kvalita přímo úděsná a na kabelu také. Všude samé kopce a dálkový příjem. Vím moc dobře, že i kabel s příjmem má velké problémy. Pokud vím, je takových míst v ČR více a slova Železného mě velmi zaráží, protože si myslím, že satelit by mohl aspoň z velké části vyřešit tyto problémy. Osobně jsem zvědav, jak to na severu vyřeší a hlavně kolik to bude všechno stát. Jestli by se satelitní distribuce nakonec nevyplatila. Ale to by České radiokomunikace měly příjem jen z vysílačí a né z distribuce. Osobně nevím, čeho se v Nově bojí. Pokroku asi ne, když přešly na digitální distrubuci mezi vysílači.
 
 
  Plecháč má bobky 

13.04.2003 12:52 • Chevy
Oprávněně má bobky, že pokud si někdo jednou pořídí satelit, tak přestane sledovat ty jihoamerické nesmysly a navíc většina chlapů stejně sleduje Eurosport, DSF a Motors TV a sportu na Nově je stejně jako šafránu. Navíc, pokud sportovní program komentuje nějaký ten génius z Novy, tak se mi otvírá kudla v kapse, když slyším ten zasvědcený komentář...
 
 
Celkový počet komentářů: 12 / zobrazují se: 1 ... 12

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist