Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 06:22:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Máte problémy s příjmem televize?
Město vám připlatí na satelit!

  Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 10.06.2003


Připadá vám to jako utopie? Ale ne, město Šluknov na Děčínsku je odhodláno přispívat svým občanům na zakoupení digitálního receiveru na příjem Czechlinku.



Šluknovští mohou mít satelit se slevou

Město bude lidem zřejmě připlácet na zakoupení satelitních přijímačů. Ve městě je totiž několik lokalit, které jsou úplně bez televizního signálu a satelitní příjem obou programů veřejnoprávní televize se zatím zdá nejschůdnějším řešením.

„Někde se dá možná chytit několik německých stanic, ale česká ani jedna, nebo je rušená blízkým německým vysílačem digitálního rozhlasu,“ řekl starosta Milan Kořínek. Jde především o signál veřejnoprávních stanic ČT1 a 2. Primu nelze ve Šluknovském výběžku zachytit prakticky nikde.

Tento stav se již několikrát šluknovská radnice pokoušela bezúspěšně řešit. Firma, která před lety nabízela kabelové rozvody, zkrachovala a zanechala po sobě hromadu dluhů, jiné technické řešení než kabel je vzhledem ke členitému terénu příliš složité a tím pádem i drahé.

„Naposledy jsme měli nabídku na mikrovlnné vysílače. Právě pro členitost terénu a finanční náročnost, jak na straně zřizovatele, tedy města, tak na straně diváka, který by si musel koupit speciální zařízení, jsme nakonec od dalšího jednání upustili,“ vysvětlil Kořínek. To však neznamená, že by radnice nehledala další cesty.

„Pro Rožany, kde je situace nejhorší, máme připravenu variantu, podle které bychom mohli přispět na zakoupení satelitního přijímače kanálu Czechlink, který vysílá oba programy ČT a Primu. I kdybychom přispěli, dejme tomu, pěti tisíci korun, vyšlo by to stále levněji, než kterékoliv jiné řešení,“ upřesnil Kořínek a dodal, že touto záležitostí se bude zabývat jedno z nejbližších zasedání městského zastupitelstva.

Zdroj: Děčínský deník, 6.6.2003


Poznámka redakce:

Myslíme si, že se jedná o dobrý nápad, jak pomoci občanům, kteří ne vlastní vinou nemají kvalitní signál. Samozřejmě v budoucnu bude jistě levnější přejít na DVB-T, ale zatím je satelitní příjem z Czechlinku asi jediným řešením, jak zabezpečit kvalitní příjem domácích televizních programů. Mimo Novy, která za generálního ředitele Železného vstup na satelit tvrdošivně odmítala!

Jaké vy máte zkušenosti z vašeho okolí, zajímají se vaši zastupitelé o to, jaký máte televizní příjem? Pokud jste koncesionáři, měli byste za své zaplacené peníze přeci dostat od státu odpovídající služby!


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 6   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.06.2003 • WIMBLEDON 2003 na Galaxii sport [ 2 ]
06.06.2003 • Červenec na HBO [ 1 ]
17.05.2003 • Červen na HBO [ 1 ]
29.04.2003 • UPC odpovídá – 17. část [ 29 ]
25.04.2003 • Německé mistrovství cestovních vozů (DTM) na Galaxii sport
17.04.2003 • Galaxie sport bude vysílat přímý přenos závodu Formule 3000 [ 5 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Můj příspěvek 

18.06.2003 11:59 • satm
Řešení zákonu neodporuje.Už toho využily 2 valašské obce - problém byl jen ze které kapitoly ten příspěvek zaplatit.Pokud to odsouhlasí nadř.finanč.úřad, lze to brát jako precedens.Ještě tam tak dotlačit Novu, pak má dost obcí zas problém vyřešen.Kabelovky jsou prvotně zaměřeny jako výdělečné subjekty a ne jako volení řešitelé problémů občanů.
 
 
  šluknov 

13.06.2003 23:18 • D@nx
náhodou do věci trošku vidím a vím že kabelovky se ve šluknově jen tak nedočkají stejně jako kvalitního pozemního příjmu takže myslím že je to řešení alespoň pro některé lidi. Na druhou stranu si myslím že to v praxi neprojde (vycházím z vlastních zkušeností s lidmi - pracuji v oboru). Každopádně rád nabídnu pomoc když to projde
 
 
  DVB: 

13.06.2003 18:03 • technik TKR
”Pána technika s TKR” to neštve ani v nejmenším - jenom mně fakt připadne divný, že po krachu jedné firmy se má zastavit svět. Je to asi stejně divný, jakoby zkrachovala jedna samoobsluha, a z toho důvodu by už nikdy v obci žádná další nebyla...
 
 
  Môj príspevok 

11.06.2003 14:23 • DVB
Pána technika s TKR asi serie to ak sa presadí navrhované riešenie tak si asi neškrtnu . Zastupitelstvu v Šluknove držím palce
 
 
  VYNIKAJÍCÍ NÁPAD !!! 

11.06.2003 00:19 • GESPA
Technik má částečně pravdu, pokud už jsou rozvody pro kabel natahaný (což z článku není tak úplně jasné), bylo by určitě nejjednodušší oslovit i jiné provozovatele TKR v ČR. --- ALE JINAK JE TO VELICE DOBRÝ NÁPAD! Problémem není ani více TV či videí v bytech či domech. Radnice by samozřejmě přispívala jen JEDNÍM PŘÍSPĚVKEM NA JEDNU BYTOVOU JEDNOTKU v obci. (pozn.: Počet bytových jednotek např. i v rodinných domech se dá snadno zjistit např. na stavebním úřadě.) Pokud by se v jedné bytové jednotce nechtěli dívat jen na jednu TV, museli by si příjem na dalších zařízeních (TV, videa) už financovat kompletně sami, ALE JEDEN kvalitní SIGNÁL PRO JEDNU BYTOVOU JEDNOTKU BY DNES MĚL BÝT JIŽ NAPROSTÝ STANDARD. A JÁ RADNICI ve Šluknově TLESKÁM A KŘIČÍM BRAVO, BRAVO, BRAVO! Kdybych bydlel alespoň trochu poblíž, tak jim udělám velice slušnou montážní cenu už jen za ten nápad.


 
 
  U nás v Kocourkově (Šluknově) 

10.06.2003 18:36 • technik TKR
Když jedna firma, která dělá TKR, zkrachuje, tak to automaticky znamená konec...? Trochu divný pohled na věc od místního zastupitelstva... Mají udělat normální výběrové řízení, oslovit X firem, které se výstavbou TKR zabývají, a zcela určitě to povede ke zdárnému konci. Nějak si neumím představit, jak se příjem Czechlinku řeší v případě, kdy jedna domácnost má 3 TV a 2 VCR... - to jim radnice koupí 5x receiver+karty pro příjem? :-)))
 
 
Celkový počet komentářů: 6 / zobrazují se: 1 ... 6

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist