Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 11:22:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Ruský byznys má vlastní televizi

  Autor: (sto). HN , e-mail: ihned@ihned.cz Přidané: 13.09.2003


Mediální nabídku v Rusku obohacuje nová televizní stanice RBK TV, která se zaměřuje v prvé řadě na ekonomické a burzovní zpravodajství. Autoři projektu vycházeli podle britské stanice BBC z toho, že ruská ekonomika bouřlivě roste a úměrně tomu stoupá i zájem lidí o užitečné informace z této sféry. Skeptici jsou naopak toho názoru, že "business TV" v Rusku je nápad zatím předčasný.

Nový kanál je dílem poradenské a zpravodajské agentury RossBiznesKonsalting, jejíž tým má novátorského ducha a jako první společnost v oboru například uskutečnil primární emisi akcií. K novému projektu přistoupili velmi seriózně, protože skoro rok běželo pilotní vysílání, což je lhůta na ruské poměry nebývalá. Nyní již začali vysílat "naostro" 24 hodin denně, z toho 16 hodin živě.

Projekt přijde celkem na 23 miliónů dolarů, z toho 13 miliónů pochází ze soukromých zdrojů, především od německých investorů, a zbytek z vlastních prostředků mateřské firmy. Ve výhledu několika málo let chce televize docílit soběstačnosti. Hlavním zdrojem příjmů je jako všude reklama zboží a služeb pro podnikatele. Zatím prý jde vše podle plánu, to znamená, že 85 procent reklamního času bylo prodáno na rok dopředu ještě dřív, než se vůbec začalo vysílat.

Vedení společnosti odhaduje potenciální diváckou obec na několik miliónů lidí, statisticky by tedy mělo jít o tu desetinu ruské populace, na niž připadá třetina veškerých příjmů. Podle BBC je tu však několik důvodů k pochybnostem o tom, že by se RBK mohla brzy stát ruskou obdobou amerického podnikatelsky zaměřeného kanálu Bloomberg. První je technického rázu. Přenosy se uskutečňují prostřednictvím dvou kabelových sítí a dvou družic. Podle odborníků to znamená, že potenciálních přijímačů, schopných toto vysílání zprostředkovat, je dnes v Rusku sotva půl miliónu. Druhá příčina je nezvyk - část odborníků pochybuje, že by suché burzovní a ekonomické informace mohly upoutat milióny Rusů na dobu delší než pár minut denně.

Zkušenosti s jinými mediálními novotami v Rusku však zároveň naznačují, že nic není nemožné. Když se počátkem devadesátých let připravovalo vydávání podnikatelského deníku Kommersant, také se mnozí domnívali, že stěží zaujme. Po deseti letech jsou tyto noviny, které dosud patří vzpupnému oligarchovi Borisi Berezovskému, jedny z nejčtenějších v celostátním měřítku. Své poměrně početné odběratele má také poněkud mladší ekonomický list Vedomosti, vydávaný ve spolupráci s deníky Wall Street Journal a Financial Times.

(sto), Hospodářské noviny, 11.9.2003


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.09.2003 • Tisková zpráva ze zasedání RRTV dne 10.9.2003
14.09.2003 • Markéta Luhanová programovou šéfkou ČT
13.09.2003 • Beskydská televize již zahájila své vysílání
10.09.2003 • Megaradio a vysílač Hirschlanden
09.09.2003 • STV v pololetí snížila ztrátu
06.09.2003 • Radiokomunikace mění kmitočet a lidé platí [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist