Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 02:22:31   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

TA3 plní pôvodný plán

  Autor: I.Šimlovičová, Stratégie , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 07.10.2003



Spravodajská televízia TA3 má za sebou 2 roky existencie. Na hospodársku situáciu televízie a smerovanie jej vývoja do budúcnosti sme sa spýtali generálneho riaditeľa Martina Lengyela.



„Z finančného hľadiska ideme presne podľa plánu, tak ako sme ho naprojektovali pred 3 rokmi. Odchýlka sa pohybuje v rozpätí plus - mínus 5 %, a reálna je aj suma 350 mil. Sk, s ktorou sa počítalo na krytie investičných nákladov a straty prvých 3 rokov, ktorú ešte stále medziročne generujeme. Jeseň tohto roku však už priniesla mesiace, keď sme sa ocitli v prevádzkovej nule, dokonca v miernom zisku. Faktom však ostáva, že strata za minulé obdobie sa nahromadila a treba ju vykryť,“ vysvetľuje Martin Lengyel. S tým súvisí aj nedávne opätovné navýšenie základného imania spoločnosťou J&T Finance Group, ktorá sa tak stala 90 %-ným vlastníkom TA3. Okrem vykrytia straty minulých období, budú tieto prostriedky slúžiť aj na vykrytie plánovaných strát, ktoré očakáva vedenie televízie vzhľadom na nevyrovnanosť príjmov z reklamy za jednotlivé mesiace. Časť prostriedkov z navýšeného imania bude použitá aj na nové investície. „Potrebujeme posilniť technické zázemie, zdvojiť súčasné informačné systémy, posilniť prenosové kapacity a trochu vylepšiť grafiku. V zásade ide o drobné investície, ktoré budú slúžiť na bezproblémové technické krytie vysielania,“ upresnil Martin Lengyel.


V pôvodnom finančnom pláne TA3 počítala s ročnými prevádzkovými nákladmi na úrovni 180 mil. Sk, podľa Martina Lengyela sa ich však podarilo znížiť o 30%.

Na druhej strane ale priznal, že potenciálne príjmy z reklamy mierne nadsadili: „Počítali sme totiž so skorším zavedením peoplemetrov. Vzhľadom na kompenzáciu na strane nákladov však môžem povedať, že biznis plán bol pripravený dobre a naše očakávania sa naplnili“. Pozitívne vyznieva aj odhadovaná suma príjmov z predaja reklamy. Za tento rok by malo ísť o približne 80 miliónov Sk čistých príjmov a predstava budúceho roku znie: „Medzimesačný rast koeficientom 1,3 až 1,35. „Vychádzame pritom zo skúseností z tohto roka, avšak túto prognózu veľmi ovplyvnia peoplemetre,“ uzavrel Martin Lengyel.

Po ich zavedení dôjde k prirodzenému prerozdeleniu trhu, pričom odborníci odhadujú, že najviac získajú malí vysielatelia. Martin Lengyel si myslí, že TA3 výrazne pomôžu, ale v číselných vyjadreniach je opatrný: „Čaká nás ešte veľa práce a programových zmien, aby sme boli na peoplemetre pripravení. Pri spravodajskej televízii je zvlášť potrebné prepracovať programovú štruktúru, aby sme dokázali udržať divácku pozornosť aj v čase „uhorkovej sezóny“.


Onedlho by sa teda v programe mali objaviť nové publicistické a diskusné relácie v prvom rade by však malo byť posilnené spravodajstvo. Vzhľadom na pozitívne referencie súčasných diskusných relácii plánuje vedenie persunutie nedeľnej relácie V politike na skorší vysielací čas, pričom sa chce zamerať aj na lepšie štruktúrovanie prime time. Avizovaný prechod na 24-hodinový vysielací čas je tiež jednou z plánovaných investícii, ale podľa slov Martina Lengyela pravdepodobne počkajú na peoplemetre. V prípade, že by TA3 začala vysielať Non stop, čiastočne by vysielala naživo a po polnoci by reprízovala večerné relácie. „Okrem toho máme rozpracovaný jeden projekt so zahraničným partnerom, na výrobu spravodajského programu pre slovenskú populáciu žijúcu v USA, ktorá má záujem o dianie na Slovensku. Išlo by o slovenskú verziu programu, ktorý by sme vysielali v USA, aj na Slovensku. To znamená, že by sme mohli v noci vysielať naživo, čo by sa nám aj finančne oplatilo,“ vysvetľuje Martin Lengyel.


Zdroj: Ivana Šimlovičová, Stratégie



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.10.2003 • BSkyB prodala akcie fotbalového klubu Manchester United
07.10.2003 • Slovenská televize: dluhy klesají, sledovanost roste
03.10.2003 • Novinky na Galaxii sport
02.10.2003 • Webové stránky České televize významně rozšiřují službu ČT veřejnosti
02.10.2003 • Bývalý ředitel ČT Balvín je od včerejška ředitelem Óčka
02.10.2003 • Výsledky PRIMA TV v 39. týdnu 2003

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist