Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 21:43:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Rybníček zverejnil odpočet hospodárenia a činnosti STV

  Autor: TASR, Strategie-on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 13.02.2004



Slovenská televízia (STV) ukončila svoje hospodárenie na rozdiel od minulých rokov s kladným hospodárskym výsledkom - 84 miliónov Sk. Výnosy z hlavnej činnosti sa oproti minulosti zvýšili na 2 039 667 000, náklady na hlavnú činnosť zostali pod dvojmiliardovou hranicou na 1 995 284 000 Sk.


"Všetko, čo som si predsavzal, sa splnilo na 95 percent," bilancoval dnes pred novinármi generálny riaditeľ STV Richard Rybníček. "Všetky kroky, ktoré som doteraz urobil, sú v súlade s projektom, s ktorým som zvíťazil," dodal. Podľa Rybníčka v čase jeho nástupu mala televízia dlh vo výške miliardy, na účte štyri milióny a pracovalo v nej 2 015 zamestnancov. Aj napriek tomu, že televízia vysielala zo zákona, jej hrozila exekúcia. V priebehu roka vedenie STV stabilizovalo finančnú situáciu smerom k pozitívnemu hospodárskemu výsledku, zastavilo neefektívne toky financií do vnútra i von, centralizovali finančné riadenie a dohodli so všetkými veriteľmi splátkové kalendáre.

"Dnes vieme o každej korune, ktorá vychádza z STV, máme totálnu kontrolu nad financovaním tejto inštitúcie," hovorí Rybníček. STV v minulom roku znížila výrobu o tisíc hodín, aby stabilizovala finančnú situáciu a tiež znížila prezamestnanosť o 1200 zamestnancov. Podľa štatutárneho zástupcu generálneho riaditeľa STV Marcela Paru sa oproti roku 2002 v roku 2003 zvýšil príjem z reklamy o 40 miliónov, zisky boli použité aj na úhradu zdedených dlhov. Televízia sa zbavila závislosti od štátneho rozpočtu, podľa Paru jej toto prepojenie škodilo.

Výroba podľa Rybníčka dnes v STV prebieha oveľa jednoduchšie a prehľadnejšie z hľadiska financovania, je tu oveľa väčšia zodpovednosť, kam ľudia investujú peniaze, ako s nimi narábajú. STV sa v roku 2003 podarilo presvedčiť parlament o zvýšení koncesionárskych poplatkov o 33 percent na 100 Sk. Zároveň STV zrušila zmluvu so spoločnosťou ARBO media.net a podľa Rybníčka si od dnes sama predáva reklamu sama. STV sa minulý rok podarilo presvedčiť parlament o malej novele zákona o STV o podnikaní, pričom sa tento model podnikanie preniesol aj do nového zákona o STV.

STV investovala do obnovy nevyhnutných technológií, ktorá podľa generálneho riaditeľa bola a je v žalostnom stave. V priebehu deviatich mesiacov STV spustila novú programovú štruktúru, zmenila grafiku, vizuál, nastavila oba vysielacie okruhy podľa filozofie univerzálnejší okruh a menšinový divák. STV začína vytvárať samostatné štúdio Bratislava, spustila regionálne vysielanie aj z Banskej Bystrice a Košíc v dennom objeme dve hodiny.

Generálny riaditeľ priznal aj, čo sa v minulom roku nepodarilo. Mrzí ho, že sa nepodarilo začať diskusiu o zákone o verejnoprávnych inštitúciách ešte pred schválenými nových mediálnych zákonov. Práve v nich sa nepodarilo presadiť niekoľko legislatívnych vecí, napríklad bude Rybníčka zaujímať, aká bude Rada STV akčná pri schvaľovaní podnikateľských zámerov. Chcel totiž v zákone zakotviť, aby zodpovednosť za podnikateľské kroky niesol výlučne manažment. Medzi piatimi percentami, čo sa Rybníčkovi nesplnilo, sú aj niektoré nedotiahnuté organizačné zámery. Niektoré vnútorné procesy museli presunúť na tento rok i preto, že nový začiatok bol náročnejší, ako si predstavovali.

"Reforma v STV stále pokračuje, skončil síce krízový manažment, pokračuje však krízové centralizované riadenie," konštatoval Rybníček. Televízia by mala byť do dvoch rokov stabilizovaná, tento rok bude dobudovaná ako spoločnosť holdingového typu, od septembra ju čaká ďalší nový začiatok s novými prekvapeniami. To súvisí so spustením peoplemetrov a súboj médií, ktorý vypukne, sa bude odzrkadľovať aj na programoch STV. Programové zmeny teda budú závisieť od úspešnosti programu, kľúčové budú vysielané na Jednotke, sledovanosť Dvojky by chcel Rybníček dostať na sedem percent. Sľubuje tiež ponúknuť programy, ktoré ešte na Slovensku neboli.

Zdroj: TASR, Strategie on line


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.02.2004 • Komise pro vyšší poplatky a útlum reklamy, rozhodne sněmovna [ 1 ]
13.02.2004 • TÚ SR zverejnil návrhy záväzných predpisov k zákonu o elektronických komunikáciách
12.02.2004 • Koalice chce zrušit reklamu v České televizi [ 1 ]
12.02.2004 • Britská televizní společnost BSkyB zvýšila pololetní zisk
12.02.2004 • Novelu zákona o ČT poslanci neschválili
11.02.2004 • Vláda bere České televizi reklamu [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist