Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 03:01:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Před zvýšením TV poplatků dají lidé přednost reklamě

  Autor: nam, rem, jpt, ČTK , e-mail: info@ceskamedia.cz Přidané: 16.02.2004


Ačkoli se reklamě v televizi vyhýbají téměř tři čtvrtiny diváků, chce většina podle průzkumu agentury TNS Factum raději zachovat nebo zvýšit množství televizní reklamy než platit razantně vyšší koncesionářské poplatky. Pouze 12 procent lidí souhlasí se záměrem zrušit reklamu ve veřejnoprávní televizi a současně zdvihnout koncesionářský poplatek ze 75 korun na dvojnásobek.

S postupným nárůstem televizního poplatku až na 155 korun měsíčně v roce 2010 a omezováním reklamy v České televizi počítá návrh, který ve středu hlasy koaličních poslanců podpořila mediální komise Poslanecké sněmovny. Neznamená to ale, že totéž schválí i sněmovna, protože se objevují stále nové verze, jak veřejnoprávní média financovat. Zatím není jisté ani to, že dolní komora poplatky vůbec zvýší. Podle šetření TNS Factum z počátku uplynulého týdne lidé jen neradi připouštějí, že by měli zvýšit své pravidelné finanční výdaje, případně shledávají objem reklamy ve veřejnoprávní České televizi (ČT) únosným ve srovnání s komerčními televizemi. Největší skupinu tvoří ti, kteří si přejí zachování dosavadního podílu reklamy na veřejnoprávních obrazovkách a současně zvýšit poplatky jen o 25 korun. Takových diváků je 48 procent. Nezvyšovat poplatky a povolit víc reklamy si přeje 38 procent diváků. Ochotnější ke zvyšování poplatku až na dvojnásobek a zrušení reklamy v ČT jsou diváci, kteří v posledním měsíci sledovali nejvíce její druhý program, z nich je pro vyšší poplatek 26 procent diváků, celkově však jde o velmi malou skupinu. Naproti tomu ti, kteří nejvíce sledovali Novu, dávali nejčastěji přednost tomu, aby se poplatek nezvyšoval a přibylo reklamy. Pro větší podíl reklamy bylo 44 procent těchto diváků. Přerušování televizních pořadů reklamou nevadí divákům natolik, aby kvůli tomu přestali sledovat nějaký film nebo pořad. Pouhých 14 procent obyvatel si dokázalo vzpomenout na nějaký takový případ letos nebo v loňském roce.

Největší skupinu tvoří ti, kteří si přejí zachování dosavadního podílu reklamy na veřejnoprávních obrazovkách a současně zvýšit poplatky jen o 25 korun. Takových diváků je 48 procent. Nezvyšovat poplatky a povolit víc reklamy si přeje 38 procent diváků. Ochotnější ke zvyšování poplatku až na dvojnásobek a zrušení reklamy v ČT jsou diváci, kteří v posledním měsíci sledovali nejvíce její druhý program, z nich je pro vyšší poplatek 26 procent diváků, celkově však jde o velmi malou skupinu. Naproti tomu ti, kteří nejvíce sledovali Novu, dávali nejčastěji přednost tomu, aby se poplatek nezvyšoval a přibylo reklamy. Pro větší podíl reklamy bylo 44 procent těchto diváků. Přerušování televizních pořadů reklamou nevadí divákům natolik, aby kvůli tomu přestali sledovat nějaký film nebo pořad. Pouhých 14 procent obyvatel si dokázalo vzpomenout na nějaký takový případ letos nebo v loňském roce.


Zdroj: ČTK, autor: nam, rem, jpt, Česká média


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.02.2004 • Slovensko konečně dostává peoplemetry
16.02.2004 • Prima připravuje krajské vysílání
16.02.2004 • Britská vláda zvažuje rozštěpit BBC, píší Sunday Times
15.02.2004 • Rádio Východ už aj v Poľsku
14.02.2004 • CRA RATING AGENCY udelila STV vysoké ratingové hodnotenie
13.02.2004 • Komise pro vyšší poplatky a útlum reklamy, rozhodne sněmovna [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist