Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 18:06:52   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Ostane Lengyel v televízii?

  Autor: I.Šimlovičová, Stratégie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 18.02.2004



Po 4 rokoch, ktoré strávil budovaním projektu TA3, bolo rozhodnutie náhle opustiť svoje „dieťa“ pre všetkých skôr prekvapením, ako očakávaným krokom. Martin Lengyel však tvrdí: „Prispôsobil som sa len situácii, ktorá nastala. Vnímam to úplne pragmaticky. Väčšina vecí v živote má svoj začiatok aj koniec".


Len pripomeňme, že majoritný vlastník TA3 – spoločnosť J&T Finance Group sa rozhodla riadiť spoločnosť prostredníctvom dvoch konateľov (dovtedy mala len jedného konateľa – Andreja Langa, druhým bol Martin Lengyel), hoci po získaní majority deklarovala, že sa jedná o čisto finančnú investíciu a do riadenia spoločnosti nebude zasahovať.

Funkcia generálneho riaditeľa patrí v hierarchii, z hľadiska rozhodovacích kompetencií, pod konateľa, Lengyel sa teda rozhodol vzdať aj tohto postu: „Ako zakladateľ firmy mám záujem riadiť ju na 100 %, nie však na 99 %. Riadiť firmu totiž znamená niesť za ňu plnú, čiže 100 percentnú zodpovednosť,“ hovorí Martin Lengyel, ktorý odpredal aj svoj zvyšný 5 % - ný podiel v spoločnosti C.E.N. (držiteľ licencie na vysielanie TA3).

Ako však tvrdia obe strany, rozišli sa v dobrom, po vzájomnej dohode. Martin Lengyel však ešte pred 3 mesiacmi v rozhovore pre Stratégie bilancoval vývoj v TA3 po 2 rokoch vysielania a ohlásil viaceré významné plány, ako investície do lepšieho technického krytia vysielania, posilnenie publicistiky a diskusných relácií v programe, zlepšenie grafiky, či smelý plán prechodu na 24-hodinový vysielací čas, alebo vstup TA3 do spravodajskej siete BBC, či CNN. Podľa súčasných vyjadrení sa však ani jeho odchodom nič nemení: „Pokiaľ viem, nové vedenie plánuje pokračovať v rozbehnutých aktivitách. Čo z toho a v akom časovom horizonte sa rozhodne posilniť a čo naopak zkorigovať je v tejto chvíli už na konateľoch“, hovorí Lengyel.

Za výhodu TA3 považuje to, že je to jediná špecializovaná televízia s dobrou cieľovou skupinou a za najslabšiu stránku absenciu peoplemetrov. „Ich príchod bude kľúčovou zmenou na trhu a na to sa bude musieť TA3 programovo veľmi dobre pripraviť. Ale myslím si, že má na to, aby jej tento rok čisté príjmy z reklamy vzrástli oproti minulému roku o 30 - 35 % a po zavedení peoplemetrov (v roku 2005) o ďalších 30 – 40 %,“ odhaduje Martin Lengyel.

Od vývoja trhu v tomto roku očakáva významné zmeny: „STV výrazne zamieša karty na reklamnom trhu, pretože z nepozerateľnej TV sa stala televízia s programom atraktívnym pre inzerentov, čo určite výrazne zvýši príjmy STV z reklamy. Komerčný program Jednotky jej prinesie zvýšenú sledovanosť a keď sa k tomu ešte pridajú peoplemetre je pravdepodobné, že to spomalí rast TV Markíza a TV JOJ. Celkovo by však reklamný trh mohol z hľadiska objemu rásť. V zostrenom boji o diváka sa budú všetky televízie snažiť o skvalitnenie svojho programu, čo môže spôsobiť, že segment televízii získa viac ako ostatné médiá.“

Na otázku, či plánuje ostať v médiách, odpovedal Martin Lengyel neurčito, avšak skôr kladne a nevyvrátil ani možnosť, že ho v dohľadnej dobe uvidíme v niektorom z licenčných konaní: „Je to možné. Držím sa pravidla „Nikdy nehovor nikdy.“ Viac sa dočítate v rozhovore s Martinom Lengyelom vo februárovon čísle Stratégií.

Zdroj: Ivana Šimlovičová, Stratégie on line


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.02.2004 • Podľa Rybníčka NKÚ nemôže kontrolovať dcérske firmy STV
18.02.2004 • Program pro „dospělé“ v platformě Freeview
18.02.2004 • Dva poslanci jsou proti zvýšení poplatků
17.02.2004 • Slovensko konečně dostává peoplemetry
17.02.2004 • Country v Brně skončilo
17.02.2004 • ČT dostane větší poplatky, ale bude bez reklamy

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist