Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 09:29:47   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Podľa Rybníčka NKÚ nemôže kontrolovať dcérske firmy STV

  Autor: TASR, Strategie-on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 19.02.2004


Ich založenie namiesto toho, aby poveril interné oddelenie ich činnosťou, obhajoval včera pred Radou STV generálny riaditeľ STV Richard Rybníček. Dôvodom založenia je podľa neho efektívnejšie riadenie, financovanie a väčšia kontrola nad tokmi peňazí. "Napríklad predaj reklamného času zvnútra STV by bol samovraždou, reklamné oddelenie by nemohlo pracovať so zľavami, ktoré by posudzoval NKÚ a museli by sme tak predávať reklamný čas za jednotnú cenu," uviedol Rybníček.

Podotkol, že podobne urobili aj jeho predchodcovia a poverili predajom reklamy externú spoločnosť. Za hospodárenie šiestich firiem budú zodpovední konatelia, ktorých môže odvolať generálny riaditeľ STV. Každá spoločnosť bude mať tiež svojho audítora, ktorému bude vykazovať účtovné doklady.

Podľa Rybníčka všetky jeho kroky sú v súlade so zákonom, rovnako ako fakt, že podľa neho STV nepreviedla svoje povinnosti na obchodné spoločnosti. Materiál napríklad technológie bude nakupovať STV, firma ich bude najviac spravovať. Takisto tvrdí, že v projekte, vďaka ktorému získal vedúci post v STV, už bola zmienka o založení spoločností vo forme premeny STV na holdingovú spoločnosť. Rybníček ponúkol rade STV, aby nominovala do Dozorných rád obchodných spoločností svojich ľudí, rada o tom ešte bude rokovať. Za konateľov šiestich spoločností vymenoval členov manažmentu STV preto, že im verí a z toho dôvodu, že boli za isté oblasti zodpovední aj doteraz.

Podľa podpredsedu Rady STV Mareka Maďariča riaditeľ zámerne obišiel schválenie založenia uvedených spoločnosti Radou STV a preto navrhoval, aby STV vzala späť návrhy na registráciu obchodných spoločností. Rada však tento jeho návrh nepodporila. Zhodla sa iba na tom, že riaditeľ STV nekonal v súlade s jej odporučením, aby rozhodnutia o zakladaní obchodných spoločností odložil po 1. februári, keď vstúpil do platnosti nový zákon o STV. Podľa Rybníčka boli spoločnosti založené v januári nie preto, že to vtedy nemusela schváliť Rada STV, ale kvôli časovému harmonogramu manažmentu STV. Rybníček radu ubezpečil, že obchodné spoločnosti nevykonali dodnes ani krok. Podľa Rybníčka spoločnosti nie sú súčasťou organizačnej štruktúry STV, ktorú Rade STV zatiaľ nepredložil a teda ju ani neschválila.

Riaditeľ pripustil, že ešte niekoľko dcérskych spoločností môže vzniknúť, ak ich Rada STV schváli, ale konkrétne napríklad Teletext s.r.o. Rybníček založiť neplánuje. "Budú vznikať podozrenia, ale opäť iba čas ukáže, že to bol správny a efektívny krok pre STV, ktorá sa snaží hospodáriť efektívne," hovorí Rybníček.

Medzi šesť dcérskych spoločnosti so 100-percentnou kapitálovou účasťou sú to s. r. o. Koncesia, spoločnosť 1.2 media, STV Braodcasting, STV Production and Technology, TV BB s TV KE. Základné imanie vo firme je 200-tisíc Sk, preto podľa Rybníčka STV ručí do tejto výšky a je chránená pred vážnejšími finančnými problémami spoločností. Podobne podľa neho založila BBC päť s.r.o., dokonca aj EÚ vydala odporúčania, aby verejnoprávne televízie takto fungovali.


Zdroj: TASR, Strategie on line


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.02.2004 • Program pro „dospělé“ v platformě Freeview
18.02.2004 • Ostane Lengyel v televízii?
18.02.2004 • Dva poslanci jsou proti zvýšení poplatků
17.02.2004 • Slovensko konečně dostává peoplemetry
17.02.2004 • Country v Brně skončilo
17.02.2004 • ČT dostane větší poplatky, ale bude bez reklamy

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist