Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 09.05.2024 - 09:25:59   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Óčko srovnává krok s evropskými hudebními televizemi

  Autor: PR Press Óčko , e-mail: info@ocko.tv Přidané: 19.02.2004



Na obrazovce hudební TV Óčko se během posledního půlroku výrazně změnil poměr aktuálních a starších videoklipů. Zatímco v začátcích vysílání Óčka byl tento poměr vyrovnaný, nyní hovoří ve prospěch aktuálních novinkových klipů. „Intenzivní jednání s hudebními vydavatelstvími vyústila v rychlejší dodávání videoklipů, které se tak na naší televizi objevují v podstatě ve stejný okamžik jako na ostatních evropských hudebních televizích,“ říká programový ředitel Óčka Pavel Attel.


Aktuální novinkové klipy se dělí na tři kategorie – hrají se buď čtyřikrát, třikrát, nebo dvakrát denně. Momentálně je ve vysílání kolem 100 aktuálních klipů. V denním playlistu odvysílá Óčko zhruba 420 písniček. Dlouhodobě ve vysílání rotuje kolem 4 000 písniček.

Velký důraz je kladen na vyvážený poměr domácí a zahraniční hudby. V jednotlivých hodinách je česká, resp. slovenská produkce, zastoupena zhruba 40%. Vznikl i samostatný pořad s českou a slovenskou hudbou, který se těší velké oblibě: CZ & SK. Je jen škoda, že výroba nových klipů v ČR stále stagnuje. Na rozdíl od západoevropských zemí nevzniká v ČR videoklip ke každému hitu. Česká hudební vydavatelství natáčejí zpravidla pouze jeden videoklip ke každému albu. Ve vyspělejších zemích vzniká k jednomu albu až pět klipů.

Vedle nových videoklipů přibývá i nových pořadů. Lze dokonce říci: co měsíc, to nový pořad. Poslední novinkou je magazín Cream. Tento čtrnáctidenník přináší reportáže z hudební scény, návštěvy hudebních klubů, koncertů, vernisáží, výstav, křtů hudebních nosičů a knih. Cream se věnuje i filmovým premiérám, zprávám ze společnosti a novinkám ve světě módy.

V lednu měl premiéru pořad Pop almanach, který se věnuje historii i současnosti světové, české a slovenské pop music. Je to pokus o zmapování vývoje žánru a přínosu těch nejvlivnějších a nejpopulárnějších umělců posledních padesáti let na hudebním poli. Mezi novější pořady patří i Strex – magazín o adrenalinu ve všech jeho podobách podpořený stylovou hudbou. SMS melodie – proud klipů, jejichž melodii je možné stáhnout na mobil. Novinkou je možnost náslechu melodie na webových stránkách Óčka.

Nejbližší premiéra nového formátu se koná 2. 3., kdy je vysílán první díl Kapely v klubu, pořadu, který mapuje klubovou scénu včetně nových objevů a netradičních projektů.

Připravuje se také hitparáda erotických klipů. V hodinovém pořadu, který by byl vysílán 1x týdně, by soutěžilo 6 dívek a diváci by formou SMS zpráv hlasovali o nejkrásnější.


PR Press Óčko, Zuzana Chudárková, 17.2.2004


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.02.2004 • Zájem o Óčko stále roste
18.02.2004 • Čtyřicet Šimkových let v české zábavě
17.02.2004 • Prima omlazuje diváky
15.02.2004 • Televizní fotbal po deseti letech od svatby s Novou
15.02.2004 • 5. týždeň roku 2004 pre TV Markíza mimoriadne úspešný [ 1 ]
15.02.2004 • V Železném jsem se zmýlil

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist