Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 10:43:27   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Hledá se prominent pro reality show

  Autor: M.Kruml, TV Nova, HN , e-mail: ihned@ihned.cz Přidané: 30.03.2004


Celebrity jako pokusní králíci jsou největším lákadlem nové vlny reality show, která se šíří po Spojených státech a západní Evropě. Patří k ní i pořad americké sítě Fox The Simply Life (Jednoduchý život).


Paris Hiltonová je, jak její příjmení napovídá, dědičkou slavné hotelové sítě, ale kromě toho patří ke známým celebritám, které se objevují na nejrůznějších večírcích a společenských akcí v New Yorku a San Francisku. Často ji doprovází její přítelkyně Nicole Richiová, dcera slavného hudebníka Lionela Richieho. Třiadvacetiletá Hiltonová je známá i mimo Spojené státy - především díky internetu, kde koluje záznam sexuálních hrátek s jejím bývalým přítelem.

Televizní stanice Fox, která v současnosti úporně bojuje o sledovanost především s CBS a NBC, přišla loni s nápadem přenést tyto dvě příslušnice zlaté mládeže do zcela odlišného prostředí - na nepříliš bohatou farmu v odlehlé části Arkansasu.

Už první díl, zachycující přípravy mladých žen na pětitýdenní pobyt na venkově (například nákupem kabelky za 1 500 dolarů), sledovalo 26 miliónů Američanů. A většina z nich byla zvědavá i na to, jak si dívky zvykají na venkovský život a dokáží si poradit s dobytkem i fyzickou prací. V současnosti se chystá nová show se stejnými protagonistkami - obě mladé ženy v ní mají projet Spojené státy v pick-upu a nocovat po cestě v těch nejobyčejnějších motelech. Jediným problémem realizace je, že Nicole Richieová zatím nemá řidičský průkaz.

Takový úspěch samozřejmě ostatní televize nemohly nechat bez odezvy. Některé se rozhodly vsadit jen na kartu "intimních pohledů" do života bohatých. Na MTV v současnosti dvakrát týdně běží série Bohaté dívky (Rich Girls), zachycující život dvou teenagerek v New Yorku. Jednou je Jamie Gleicherová z bohaté rodiny výrobců tašek a kufrů, druhou Ally Hilfingerová, dcera známého módního návrháře. Stejná stanice nabízí seriál portrétů Born Rich o dětech slavných boháčů.
Jinou, náročnější, leč také divácky úspěšnější cestou je užití stejného principu jako v Simple Life, totiž přenesení celebrity z jejich typického prostředí do nečekaných situací. Dobrým příkladem je velmi úspěšná reality Jsem hvězda - Dostaňte mne odtud, vyvinutá ve Velké Británii a prodaná do několika zemí včetně Německa.

Tam show vysílala RTL počátkem roku a dosáhla vysoké sledovanosti - osm miliónů diváků se večer co večer dívalo, jak jsou známí lidé "mučeni a zesměšňováni" uprostřed australské džungle. Diváci později hlasovali o tom, kdo přežije a kdo musí ze hry ven. Anglická verze má už třetí řadu, chystají se další podobné projekty.

RTL bude v dubnu vysílat pořad Star of the Stars, v němž se deset druhořadých prominentů ze showbyznysu, kteří neměli až dosud co do činění se zpěvem, pokusí stát se hudební hvězdou.
Hledají se však i jiné cesty - francouzská televize TF1 například loni chtěla vysílat reality s politiky, kteří by se na čas usídlili ve vybraných chudších rodinách. Nápad ale narazil na odpor politických stran.


Zdroj: Milan Kruml, TV Nova, Hospodářské noviny, M&M, 29.3.2004


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.03.2004 • TNS SK už inštaluje peoplemetre do televízorov respondentov
30.03.2004 • Posledné mediálne vystúpenie prezidentských kandidátov pred moratóriom bude v TV Markíza
29.03.2004 • Hokej přiláká reklamu za miliardu korun, více než polovinu dostanou televize
29.03.2004 • STV dosiahla v týždni od 8. do 14. marca rekordnú sledovanosť, vedú správy
29.03.2004 • Česká média připravují petici za dodržování spisovného jazyka poslanci sněmovny PČR
29.03.2004 • Pokojům českých dětí začínají vévodit televize, mobily a počítače

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist