Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 15:58:07   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Start HBO2 ohrožen?

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 07.08.2003


Podle slov společnosti HBO ČR zatím Rada pro rozhlasové a televizní vysílání neudělila kanálu HBO2 licenci. Proto upustili od vydání oficiální tiskové zprávy ke spuštění a ani nebyl uvolněn televizní program ke zveřejnění. Nejbližší zasedání RRTV bude až 26. srpna.



Do naší redakční schránky přišel včera odpoledne od společnosti HBO Česká republika tento mail:

„Bohužel Vám tímto musím sdělit nepříjemnou zprávu. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání zatím neudělila kanálu HBO2 licenci. V souvislosti s tímto faktem Vám zatím nejsem oprávněna zaslat programy ani oficiální Tiskovou zprávu, jak jsem k dnešku slibovala zaslat.

Jakmile se v nastálé situaci cokoli změní, budu Vás samozřejmě okamžitě informovat.

Předem Vám děkuji za pochopení a jsem s pozdravem. Hanka Příhodová, PR coordinator HBO.“



O tom, že kanál HBO2 zatím nemá licenci pro vysílání u nás jsme věděli už minulý týden - jak přímo z centrály HBO, tak i od vedoucího Odboru informací, komunikace a zahraničních styků Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) dr. Pavla Baráka. Protože RRTV má své 16.zasedání až 26.8.2003, pozastavoval se tehdy dr.Barák nad plánovaným termínem spuštění vysílání HBO2 k 1.září.

Ve společnosti HBO ČR však mezitím termín posunuly o dva týdny, na 15.9.2003 a předpokládají, že do té doby již licence projde a bude se moci vysílat v předem domluvených kabelových sítích. Uvidíme, jak dopadne zmiňované 16.zasedání RRTV. O jeho výsledku vás budeme samozřejmě informovat a ihned v sekci TV program také umístíme kompletní program HBO2 ke stažení.

Pokud se jedná o šíření HBO2 v UPC Direct, čeká se na schválení ústředím firmy. Pro zařazení v kabelových sítích podala společnost UPC ČR, a.s. dne 25.7.2003 žádost o změně programové nabídky na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání - a v ní byl zahrnutý i program HBO2.


Ještě krátce k vysílání kanálu HBO:

Jde beze sporu o největší a nejúspěšnější filmový kanál na světě, z rodiny giganta zábavního průmyslu - Time Warner. HBO bylo historicky vůbec první placenou televizí na světě. 8. listopadu 1972 se poprvé představila obyvatelům malého městečka Wilkes-Barre ve státě Pensylvánie. Na konci roku 1972 měla pouhých 365 předplatitelů. Postupně se HBO rozšířilo do všech států USA a v roce 1991 do Maďarska - první země mimo území Severní Ameriky. Od té doby HBO úspěšně zahájilo vysílání, nebo investovalo do kanálů placené televize ve Střední a Jižní Americe, Asii, Singapuru, Thajsku, v České a Slovenské republice, Polsku, Rumunsku, Bulharsku a nadále zkoumá další příležitosti po celém světě. Nyní HBO vysílá ve 12ti jazykových či titulkovaných verzích ve 45 zemích světa.

Nespornou výhodou v žánrové pestrosti tohoto kanálu je jeho vlastnické propojení s významnými světovými společnostmi působícími v oblasti zábavního a filmového průmyslu: Home Box Office, Inc., Disney Enterprises, Inc. a Sony Pictures Entertainment Inc. Tyto společnosti zahrnují tři nejsilnější hollywoodská studia: Warner Bros., Disney a Columbia/TriStar. Mimo produkce těchto exkluzivních partnerů HBO přináší filmy společností Universal, Dreamworks, MGM, Paramount a 20th Century Fox a dalších nezávislých producentů a distributorů.

V České republice HBO zahájilo vysílání v pátek 18. listopadu 1994, na Slovensku až 1. dubna 1997. Tento kanál v našich zemích představil zcela nový produkt v oblasti kabelové televize, a svým charakterem se podstatně odlišuje od ostatních televizních kanálů. V pohodlí domova si divák může vychutnat ty největší filmové trháky - v češtině a zcela bez reklam. V začátcích HBO vysílalo pouze 6,5 hodiny denně. Od 1. října 1997 se vysílací schéma HBO rozšířilo na 18 hodin denně a od 1. října 1998 mají diváci možnost sledovat HBO o víkendu nepřetržitě.

Zdroj: www.hbo.cz


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 12   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.08.2003 • HBO čeká na schválení druhého kanálu [ 2 ]
08.08.2003 • FA Community Shield tuto neděli na Galaxii sport
06.08.2003 • Světový fotbal na Galaxii sport
06.08.2003 • Září na HBO
04.08.2003 • Podnikatel Haim Saban se opět pokouší získat stanici ProSieben
02.08.2003 • Horký podzim s UPC [ 19 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  ... 

09.08.2003 09:39 • Stern
Rada pro rozhlasove a televizni vysilani je na dve veci... Ani za jednu se mi rozhodne nechce platit.
 
 
  HBO2 nebude 

07.08.2003 22:47 • juzek
Klid! Vsadím boty že HBO2 dřív než lednu stejně mít nebudete !!!
 
 
  Další zbytečný úřad a paraziti 

07.08.2003 19:35 • dvorix
Proč existuje orgán který je k ničemu?? Amputovat!
 
 
  HBO 

07.08.2003 19:08 • Jirkas
Podle mne HBO žádnou licenci nepotřebuje,protože uplink je v Budapešti a k sat. vysílání stačí to radě oznámit.
 
 
  Můj příspěvek 

07.08.2003 14:30 • anonym
Musite si uvedomit, ze vetsinu rad, komisi, st. uradu a podobnych spolku tvori lide, kteri se vetsinou nedokazi prosadit v soukromem sektoru a sve mindraky a pocity menecennosti si snazi lecit sikanou a buzeraci tech uspesnejsich. A to se nechci rozepisovat o korupci, podvodech, lzich a ostatnich praktikach naseho statu - v pripade RRTV napr. znamy pripad kolem TV Nova. Zde probirany pripad je proti tomu vsemu prkotinou.
 
 
  RRTV a Licence 

07.08.2003 10:23 • Ales
Banda ignorantu, kteri v ruce drzi moc, tak nejak asi vypada nase rada. Vubec nechapu o co tu jde. O to, ze nemuzou rozhodnout zda schvali vysilani HBO2? O Licenci. Licenci preci nepotrebuji, staci jim souhlas rady. A Rada nejedna, protoze dalsi jednani ma az 26.8. a potom az 15.9. Ono staci se schazet jednou za tri tydny o co jde, nic z toho nekapne, protoze to neni licence pro radio nebo TV, takze zadny uplatek nebude. Takze neni kam spechat, ze je to tak vazeni radni. Sedite na zadcich, platime vam to my, z nasich dani a je pro vas problem schvalit jednu obycejnou zadost, ktera vam ovsem na rozdil od jinych nic neprinese. Jak tu spravne nekdo rekl. Zkorumpovany, policejni stat, ve kterem kdyz uz se nekdo rozhodne podnikat, druhy mu to maximalne zneprijemni.
 
 
  RE: Petr 

07.08.2003 10:20 • Ales
Podle informaci, co mam by HBO2 melo byt pro predplatitele puvodniho HBO zdarma.
 
 
  Nešchápu to 

07.08.2003 08:39 • Jan
Nechápu to - RRTV nemůže licenci nepřidělit, Slováci a Maďaři se k tomu nechtějí vyjadřovat, protože nemají k tomu důvod (licence jejich souhlas ani nepotřebuje), ale Rada licenci neudělila a tak HBO nezačne v oznámeném termínu vysílat. To je úplný Kocourkov. Poškození budeme nakonec my, diváci. A to jen proto, že ”v radě převládl názor, že bude z modelových důvodů dobré vědět, jak se na to zahraniční úřady dívají.” Asi jsem hloupej Honza, ale tomu fakt nerozumím...
 
 
  Zpráva ČTK (Zuzana Opletalová) 

07.08.2003 08:22 • Katoda
Rozšíření nabídky pro předplatitele kanálu HBO o zdarma poskytovaný HBO2 chystá na podzim společnost HBO Česká a Slovenská republika. Ke zprovoznění kanálu, který by měl být distribuován v české a maďarské jazykové mutaci, však HBO chybí souhlas Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Ta nyní řízení o přidělení licence přerušila a vyžádá si vyjádření svého partnerského maďarského a slovenského úřadu. ČTK to dnes potvrdili předseda mediální rady Petr Pospíchal a ředitel česko-slovenské pobočky HBO Luboš Jetmar. HBO nyní vysílá česky pro Českou republiku i pro Slovensko. HBO2 by měl vysílat pro obě země česky a pro Maďarsko maďarsky. Udělení licence ale souhlasu zahraničních autorit nepodléhá. Vedoucí oddělení licenčního odboru slovenské Rady pre vysielanie a retransmisiu Lucia Maxonová ČTK řekla, že pokud programová rozhodnutí HBO2 bude dělat v ČR sídlící společnost, nemá slovenská rada na udělení licence jakýkoliv vliv. Podobně se vyjádřil i vedoucí kanceláře šéfa maďarské Országos Rádió és Télevízió Testület György Ocsko.Pospíchal uvedl, že v radě převládl názor, že bude z modelových důvodů dobré vědět, jak se na to zahraniční úřady dívají. ”Nechceme je zavazovat bez možnosti jejich vyjádření,” řekl. I kdyby však stanovisko zahraničních institucí bylo nepříznivé, česká rada nemůže z tohoto důvodu licenci HBO2 nepřidělit, uznal Pospíchal. Kanál HBO2, který bude zdarma k dispozici předplatitelům dosavadního prvního kanálu HBO, by měl vysílat stejné filmy jako původní HBO, nicméně by měl nabídnout divákovi ve stejný čas alternativu z pohledu žánru. Firmě se podle Jetmara zlepšení nabídky z ekonomického hlediska vyplatí, umožňují jí to tzv. multiplexová práva na filmy. Podle Jetmara tak firma nebude následně po zavedení HBO2 zdražovat. O zařazení nového kanálu jedná největší tuzemský provozovatel kabelové televize UPC, řekl ČTK mluvčí firmy František Malina. Zavedení nového kanálu totiž znamená vyřešit některé technické záležitosti, s čímž jsou spojeny náklady. Další velká tuzemská kabelová televize TESmedia/Intercable CZ, bude nabízet HBO2 ve většině své kabelové sítě. ”Některá města však budou HBO2 nabízet až během příštího roku,” sdělil obchodní a marketingový ředitel firmy Dušan Jelínek. HBO chtěla nový kanál původně zprovoznit od začátku září, o licenci požádala firma koncem června. Vzhledem k tomu, že třetí prázdninové zasedání rady bude koncem srpna, posunula termín na 15. září. Jak uvedl Pospíchal, rada ale zřejmě nestihne rozhodnout ani na zasedání koncem srpna. Nečekané komplikace způsobují v řadách HBO nervozitu. Mohou totiž značně snížit efekt marketingového tahu HBO. Právě na podzim totiž podle Jetmara přibývá nejvíce nových předplatitelů. Prémiový filmový kanál HBO je v České republice k dispozici prostřednictvím kabelových a satelitních televizí od roku 1994.
 
 
  Poplatky 

07.08.2003 07:33 • Petr
Zajímalo by mě, jak to bude s poplatněním tohoto kanálu v kabelové síti, jestli bude pro předplatitele HBO zdarma nebo to bude stát další 300Kč?
 
 
  Opravdu hrůza 

07.08.2003 06:54 • technikTKR
V tomto policejním státě se musí udělovat licence i proto, aby někdo mohl šířit svůj vlastní program v ryze soukromých sítích (TKR). Za chvíli se bez licencí ani nevys**** :-(((
 
 
  Můj příspěvek 

07.08.2003 05:39 • Petr K
Je to komunistický stát. Jenom p... a pizda nemůže udělit licenci. Rozumný člověk by ji udělil hned. Náš stát řídí stále vymatlanci.
 
 
Celkový počet komentářů: 12 / zobrazují se: 1 ... 12

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist