Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 09:54:20   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Co bude vysílat HBO2?

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 10.08.2003


Získali jsme pro vás oficiální programový přehled nového kanálu HBO2, jak by měl vysílat od jeho startu 15.9.2003. Porovnali jsme jej s polským schématem a byli velmi překvapeni…



Jsme rádi, že vás, zřejmě jako úplně první web, můžeme seznámit s programovou skladbou vysílání nového kanálu HBO2. Jeho start je naplánovaný na 15.9.2003. Ponecháme nyní stranou otázku licence, k tomuto problému jsme se podrobně věnovali již ve dvou článcích v uplynulém týdnu. Do doby konání 16. zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, které proběhne až 26. srpna se zřejmě v této kauze nic nezmění, a tak se k licenci vrátíme znova až po tomto termínu.

Mnohem zajímavější však byl pro nás pohled na podrobný přehled pořadů, naplánovaných na měsíc září pro tento nový kanál. V době, kdy budete číst tyto řádky si jej už budete moci stáhnout na našem webu v sekci TV program (třetí záložka zleva v horním menu). Jak je to obvyklé, budeme vám přinášet v několikatýdenním předstihu opět kompletní programy na každý den v měsíčním souhrnu a také populární přehlednou „skládačku“ programového průvodce (guide), která může být kdykoliv k dispozici třeba poblíž televizního přijímače. Program i guide bude zvlášť pro kanály HBO a HBO2. Připomínáme, že na stejném místě na našem webu můžete najít i programy dalších stanic – Spektrum, SuperMax, Galaxie-sport a terestrických stanic TV Praha a TV Hradec Králové. Pokud budeme pravidelně dostávat program kanálu Romantica TV, i ten se zde pro vás objeví.


Jaké bude HBO2?

Podívali jsme se podrobně na skladbu každého dne – a byli jsme velmi překvapeni. Žádné polské, maďarské či domácí snímky jsme zde neobjevili. Ani seriály typu Hvězdná brána, některé starší snímky či animované pořady pro děti. Nechceme spekulovat či „vařit z vody“, jak jsme tomu někdy svědky na jiných serverech, ale nakonec jsme došli k závěru, že naše HBO2 se svou skladbou diametrálně liší od současně vysílaného polského kanálu stejného jména. Úplně jiná je i časová skladba uvádění programu, která jak se zdá, neumožňuje společné vysílání, protože pořady začínají a končí jindy.

Zatímco polské HBO2 začíná každý den přesně v 6.30 hod a pokračuje non stop programy po celý den, u české verze HBO2 je tomu jinak. Denní program – aspoň při svém startu v září - začíná vždy přesně ve 14.00 hod a poslední film startuje kolem jedné hodiny po půlnoci. V pátek a o víkendu pak je doba vysílání o hodinku delší. Podle porovnání polského a českého programu to zatím nevypadá na společné vysílání jednoho kanálu s různými jazykovými mutacemi. Na webu www.hbo.pl sice je zatím dostupný jen srpnový programový přehled, ale počítáme, že u našich severních sousedů nedojde ve školním roce k tak drastickému omezení vysílání. Uvidíme, samozřejmě až bude dostupný zářijový programový přehled „jejich“ kanálu HBO2, tak bude už vše naprosto jasné. Nakonec i logo HBO2 je jiné – to v záhlaví u nás uveřejněné je certifikované pro naše HBO2 a zaslala nám jej k používání společnost HBO Česká republika. Polské je odlišné.

Ale vraťme se k programu na září. Při podrobném zkoumání skladby pořadů jsme se také dívali na zemi provenience. I zde jsme byli trochu překvapeni - jedna francouzská komedie (Průvodci čekají), dva britské thrillery (Nakažen a Sexy bestie), australský Krokodýl Dundee v Los Angeles a americko-český koprodukční film Dračí doupě s Jeremy Ironsem. To jsou jediní „mimoameričtí“ zástupci v zářijové nabídce na HBO2. Ostatní snímky mají zemi původu USA.

Také nás zamrzelo, že až na výjimky je tento kanál brán jako oddychový. Tedy vysílá komerčně úspěšné komedie, rodinné či akční filmy, ty „těžší“, dramaticky složitější filmy zde až na výjimky chybí. Tedy kromě už několikrát v naši diskusi vzpomínaný válečný film Konference ve Wannsee, na který se už také těšíme. Přiznáme se, že jsme v koutku duše doufali, že dojde k přerozdělení diváků ve stylu české veřejnoprávní televize – tedy oddych a zábava pro všechny bude na „jedničce“, tedy původním HBO, zatímco náročný divák půjde na „dvojku“, kde najde drama, dokumenty a koncerty. Ale podle startu v září tomu tak nic nenasvědčuje. Uvidíme, zda se toto programové schéma v dalších měsících trochu nezmění a kanál se nakonec nebude postupně více profilovat. Takto to v nás vzbuzuje dojem, že jde jen o rozmělnění jednoho HBO do dvou kanálů a jde spíše o marketingový tah – „máme nyní o další filmový kanál více“!

A na závěr ještě dvě otázky, která vás určitě také při čtení napadly. Kde tento program uvidíme a kolik bude stát? Podle posledních informací z HBO by měl být dostupný ve všech sítích hlavních kabelových operátorů v ČR, oboustranný zájem (HBO i UPC) je i o jeho zařazení pro abonenty UPC Direct na satelitu. Kdy tomu tak bude, není ale ještě v současné době známo. A zřejmě bude při svém uvedení na trh pro stávající abonenty prémiového kanálu HBO zdarma. Což samozřejmě nevylučuje, že jeho přidání do nabídky nebude použito jako určitý argument při budoucích úpravách předplatného v příštím roce. Ale to jsou už jen spekulace, do kterých se nechceme pouštět. A dnešní článek přeci jen pojednával o něčem jiném - o programové skladbě kanálu. Nakonec vše ještě může být trochu jinak - do 15. září – termínu startu HBO2 zbývá ještě několik týdnů.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 5   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.08.2003 • ITV, Channel 4 a Channel 5 zůstávají zakódované [ 1 ]
08.08.2003 • HBO čeká na schválení druhého kanálu [ 2 ]
08.08.2003 • FA Community Shield tuto neděli na Galaxii sport
07.08.2003 • Start HBO2 ohrožen? [ 12 ]
06.08.2003 • Světový fotbal na Galaxii sport
06.08.2003 • Září na HBO

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  To redakce 

10.08.2003 19:50 • Aleš
Věta, že se ”těšíte na snímek Konference ve Wannsee” je doufám míněna ironicky. Vždyť tento snímek běží již několik měsíců na HBO.
 
 
  Můj příspěvek 

10.08.2003 17:19 • anonym
Vždyť josu to stejné filmi jako Na HBo které teď běží...???nerozumím nabídce.
 
 
  Můj příspěvek 

10.08.2003 16:27 • Anakin
Ten zveřejněný program HBO2 mi připadá spíš jako zkušební vysílání!Nějak se mi tomu nechce veřit.Program polského HBO2 je o moc zajímavější!
 
 
  @matej 

10.08.2003 12:28 • Katoda
Půjde o placený kanál v jednom balíku se starým HBO. Alespoň v začátku za původní cenu. Tj. za to, co dosud platíš za HBO teď, to dostaneš 2x. A to doslova, protože HBO2 je to samé, co HBO.

Musím říct, že zveřejněný program je pro mne velikým zklamáním. To jste se teda moc nevytáhli pane Jetmare a spol. To vám opravdu stojí za to vysílat na dvou kanálech jedno a to samé?
 
 
  Môj príspevok 

10.08.2003 02:40 • matej
v prvom rade by ma zaujimalo, akou formou sa bude hbo2 distribuovat k zakaznikovi: snad nepojde o dalsi plateny kanal. skor si myslim, ze sa zvysi poplatok za hbo a zakaznik k tomu dostane rovno aj hbo2, nie? inak, mohli to vymysliet aj lepsie, napriklad ako spominany alternativny protipol k hbo.
 
 
Celkový počet komentářů: 5 / zobrazují se: 1 ... 5

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist