Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 01:46:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

BBC Prime bude exkluzivně pro území Česka živě vysílat udělování cen Britské filmové akademie

  Autor: M.Maruniak , e-mail: info@cgi.cz Přidané: 24.01.2005



BBC Prime (jako jediná televize v České republice) exklusivně odvysílá udělování cen Britské filmové akademie (BAFTA) i pro území ČR. Divákům tak umožní sledovat nejen triumfy, ale i zklamání celebrit britského filmového průmyslu při předávání těchto prestižních cen.

Ceremoniál bude živě přenášen na území České republiky 12. února 2005 v 21.10 hod (a opakování se uskuteční 13. února 2005 v 17:00 hod).

Programový ředitel kanálu BBC Prime, pan David Weiland, říká "Je to poprvé, kdy budeme vysílat předávání cen Britské filmové akademie i pro na území České republiky a těšíme se, že našim divákům zprostředkujeme všechen ten lesk a slávu. S takovým zástupem filmových talentů z celého světla si tento přenos nemůže nechat ujít nikdo, kdo sleduje slavné hvězdy!"

Nominace BAFTA již byly oznámeny a patří mezi ně filmy The Aviator (Letec), Finding Neverland (Země Nezemě), Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Věčný svit neposkvrněné mysli), Closer (Na dotek), Collateral, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Harry Potter a vězeň z Azkabanu) a The Motorcycle Diaries.

Mezi herce a herečky, kteří se ucházejí o ceny BAFTA patří Kate Winslet, Johnny Depp, Julie Christie, Jim Carey, Charlize Theron, Leonardo Dicaprio, Clive Owen a Nathalie Portman.

Diváci kanálu BBC Prime budou moci fandit vítězství jejich britských filmových talentů v konkurenci mezinárodních filmů, jako například čínského díla Klan létajících dýk (Shi Mian Mai Fu), španělského filmu Špatná výchova (La Mala Educación) a francouzské nominace Slavíci v kleci (Les Choristes) a A Very Long Engagement (Un Long Dimanche de fiancailles).

Podrobnosti o nominacích na ceny BAFTA naleznete na stránkách http://www.bafta.org/film.


BBC Worldwide Ltd

BBC Worldwide Limited je komerční a spotřební větví a 100% vlastněnou dceřinou společností společnosti British Broadcasting Corporation (BBC). Tato společnost byla založena v roce 1994 za účelem vyvíjet a koordinovat přístup ke komerčním aktivitám společnosti BBC, jako je televizní vysílání, kanály, vydavatelství, licencování produktů, internet a interaktivní programy. BBC Worldwide byla vytvořena, aby maximalizovala hodnotu majetku společnosti BBC ve prospěch držitelů licencí a aby investovala do programování veřejných služeb. V letech 2003/2004 vrátila společnost BBC Worldwide společnosti BBC 141 milionů liber.


Mark MacdonaldSenior Press & Publicity OfficerInternational Communications, BBC Worldwide
Martin Maruniak, PR/komunikace v ČR, GCI Praha, 24.1.2005


Doplnění redakce:

Vysílání stanice BBC Prime je dostupné pro abonenty některých kabelových sítí a od května 2003 také v satelitní platformě UPC Direct. Zde ji naladíme ze satelitu Astra 1G na pozici 19,2 st. východně na tr. 99, frq. 12,382 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 20322, V-PID 451, A-PID 461. Vysílání je kódované v systému CryptoWorks a bylo hned od začátku dostupné na kartu UPC Direct základní nabídky pro ČR (Rodina), Slovensko i Maďarsko. K programu jsou dostupné titulky v digitálním streamu v češtině a maďarštině, které se sami detekují a lze je navolit na některých receiverech modernější konstrukce, případně se navolí ručně na str. 881 (české) a 880 (maďarské) v teletextu. Základní originální řeč jazykového doprovodu je samozřejmě angličtina.

Program vysílá 18 hodin denně v angličtině, 40% pořadů je vybaveno českými titulky na teletextu str.881. Informace o českých titulcích u konkrétních pořadů lze zjistit na str. 313 až 317 (za názvem pořadu = C). Detailní informace včetně programového přehledu naleznete též na internetových stránkách www.bbcprime.com.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.01.2005 • Výsledky televize Prima v 3. týdnu (17.1.-23.1.2005)
25.01.2005 • Zlatá mříž kralovala sobotnímu večeru
25.01.2005 • Divácký úspěch Hop nebo trop
24.01.2005 • Měsíční programové přehledy BBC Prime [ 2 ]
24.01.2005 • Zpravodajství ČT posílilo svou aktuálnost
22.01.2005 • Sledovanost seriálu Rodinná pouta nadále roste

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist