Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 20:29:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

BBC Prime má fimblový pocit!

  Autor: PR Press BBC Prime , e-mail: martin.maruniak@gci.cz Přidané: 02.03.2005




Jeden z nejznámějších a odborníky na vzdělávání předškolních dětí nejoceňovanějších TV seriálů Fimbles (Fimblové) bude BBC Prime vysílat do České republiky od 7. března 2005.

„Fimbles je program koncipovaný tak, aby podpořil přirozenou dětskou zvědavost,“ tvrdí psychologický poradce Su Hurrell. Florrie, Fimbo a Pom – hrdinové seriálu o rodině Fimblových budou bavit dětské diváky ve věku dva až pět let. Premiérové vysílání tohoto programu na obrazovkách BBC Prime bude každý den v 7.45 hod ráno.

Výchovná filozofie pořadu Fimbles děti povzbuzuje k tomu, aby se učily objevováním a hledáním. Každý den objeví něco nového, co se stane základem bohaté mozaiky písní, příběhů, aktivit a her plných představivosti. Fimblové mají jedinečný talent nacházet věci, a když cítí nový objev, mají „fimblový pocit“ – jejich ruce začnou blikat a nos se začne škubat. Jejich objevy mohou představovat cokoliv z lidského světa jako knoflíky, nebo přírodní předměty jako peří, až po abstraktnější objevy, jako je modrá barva. Fimblové tak přinášejí každý den úplně nový poučný zážitek.

BBC Prime vás zavede do kouzelného skrytého údolí, ve kterém tato tři velmi zvláštní pruhovaná stvoření vyrážejí na nekonečnou pouť objevování a divů. Žijí zde Fimblové Fimbo, Florrie a malá Pom spolu se svými přáteli: Bessie a její kuřátko Ribble, které se chvěje, když je šťastné, Roly Mo, moudrý a hodný krtek, a žába Rockit, jejíž energie a humor ústí ve spoustu veselých dobrodružství.


Podrobnosti o postavách:

Fimbo: Fimbo je divoká postavička, která miluje legraci. Je nejstarší z Fimblů, a proto i nejvyšší a nejsilnější. Rád hraje na hudební nástroje, zvlášť na své zvláštní chrastítko.

Florrie: Florrie je nekonečně zvědavá a plná údivu a má obrovský smysl pro dobrodružství. Strašně ráda tančí a zpívá, hlavně se svou zvláštní kamarádkou, panenkou Malinkou.

Děťátko Pom: Holčička Pom je nejmladší z Fimblů a snadno se rozezná podle svého smíchu a nadšení. Ráda experimentuje, je nezávislá a s oblibou zpívá a napodobuje všechny kolem sebe. Jejím zvláštním majetkem je její kočárek.

Bessie: Bessie je ptáček a ve skupině má rodičovskou roli. Je to starostlivá a pomáhající kamarádka Fimblů, která je jemně povzbuzuje k tomu, aby sami našli vysvětlení.

Roly Mo: Roly Mo je nejstarší postavička ve skupině. Je hodná a moudrá, opravdová důvěrnice Fimblů. Roly Mo vášnivě ráda čte a její nekonečná knihovna příběhů a rýmů postavám dává dostatek času k přemýšlení nad posledním objevem.

Rockit: Žába Rockit je nadšená a energická postavička, která se přátelům stará o zábavu. Baví ji vymýšlet různé návrhy týkající se objevů a má úzký přátelský vztah s Fimbem, což vede k mnoha neplechám!

Ribble: Kuřátko je Bessiino děťátko. Svým přátelům odpovídá pípáním a když je šťastné, chvěje se!


Pořad se vysílá každý pracovní den v 7:45 hod od pondělí 7. března 2005.


Mark Macdonald, Senior Press & Publicity Officer, International Communications, BBC Worldwide
Martin Maruniak, PR/komunikace v ČR, GCI, Praha


Doplnění redakce:

BBC Prime – mezinárodní kanál sítě Worldwide oslavil v těchto dnech své desáté výročí a má více jak 21 milión předplatitelů v Evropě, na Středním Východě a v Africe. Tento kanál, který je vlajkovou lodí Britských kabelových kanálů, přináší to nejlepší z programů BBC v oblasti dramatu, talkshow, komedií, dětských pořadů, dokumentárních pořadů, filmů a seriálů o životním stylu. Každý rok vysílá více než 2500 hodin nových pořadů, včetně Top of the Pops (Nejlepší popové hvězdy), EastEnders (Lidé z Východního konce), The Weakest Link (Nejslabší máte padáka) a BBC Learning (Učení s BBC), což je unikátní noční výukový program na BBC.

Také u nás je dostupný v řadě kabelových sítích a též v satelitní platformě UPC Direct (na Astře 1G, 19,2 st. východně, tr. 99, frq. 12,382 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 20322, V-PID 451, A-PID 461, vysílání je kódované v systému CryptoWorks, dostupné pro abonenty základní nabídky Rodina). K popularitě BBC Prime přispívá, samozřejmě kromě kvalitní programové nabídky, shrnující to nejlepší z dramatické a dokumentární tvorby britské veřejnoprávní televize, také to, že některé, zejména večerní pořady jsou doprovázeny titulky v českém jazyce (v teletextu na str. 881).

Abyste měli přehled, které pořady jsou takto vysílané, můžete si stáhnout úplný programový přehled této stanice, který díky dobré spolupráci s českým zastoupením BBC Prime pravidelně uveřejňujeme v sekci TV download. Přehled je zpracován ve formátu PDF, přičemž free software Acrobat Reader, který vám poslouží k prohlížení a vytištění na tiskárně, si můžete stáhnout také v této sekci . Před zahájením tisku bychom vás ale chtěli upozornit na to, že měsíční přehled BBC Prime je velmi podrobný a rozsáhlý např. březnový má dokonce 71 (!) stran. Soubor je pro snazší stažení zabalený do formátu ZIP.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.03.2005 • Rozšířené vysílání ČT na Internetu
03.03.2005 • Nova vzpomíná na Miloslava Šimka
02.03.2005 • Už tušíte, kdo bude Největší Čech? [ 1 ]
02.03.2005 • Výsledky Prima TV v 8.týdnu 2005 (21.2. - 27.2.2005) a v únoru 2005
02.03.2005 • Sex, drogy, jazz a opera – divy na BBC Prime
01.03.2005 • Téma summitu Bush – Putin divákov TA3 výrazne zaujala

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist