Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 14:44:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Radio HEY přerušilo vysílání na 94,7 FM

  Autor: Česká média, Právo , e-mail: info@ceska-media.cz Přidané: 26.03.2005


Radio HEY Ostrava, třetí nejposlouchanější regionální rádio v Ostravě, o půlnoci v pátek 25.3.2005 přerušilo vysílání na kmitočtu 94,7 FM. Provozovatelé rádia tak vyhověli rozhodnutí Městského soudu v Praze, který na základě žaloby jednoho z neúspěšných žadatelů o ostravskou licenci v roce 2002, zrušil rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání o přidělení licence společnosti FAJRONT BS, s.r.o., která ostravské Radio HEY provozuje.

V současné době Radio HEY využívá pouze svůj druhý kmitočet 94,9 FM, který je šířen z vysílače v Chlebičově u Opavy. Tato frekvence však ani zcela nepokryje území, na kterém posluchači přijímali vysílání rockového radia na frekvenci 94,7 FM. Díky tomuto omezení Radiu HEY hrozí ztráta části posluchačů a ekonomické ztráty nepočítaje. V průběhu pátku vyjadřovali posluchači Radiu HEY své sympatie a velkou lítost nad přerušením vysílání na frekvenci 94,7 FM.

„Přišlo nám na 5 tisíc SMS a maily zahltily naši elektronickou poštu.“ prozradil majitel Radia HEY Radim Pařízek a dodal: „Všem posluchačům ze srdce děkujeme, že jsou s námi a že nám dali jednoznačně najevo, že naše snažení mělo a má smysl. Uděláme vše co bude v našich silách, aby se Radio HEY na frekvenci 94,7 FM co nejdříve vrátilo.“ Patříte-li mezi posluchače, kterým není osud Radia HEY lhostejný, můžete se přidat k ostatním a poslat svou podporu e-mailem na adresu 947@radiohey.cz.

Tisková zpráva Radia Hey - Iveta Kubalová


Rádio Hey se musí odmlčet

Je to absurdní situace, tvrdí předseda vysílací rady

Úspěšné rockové rádio Hey, které od března roku 2002 vysílá na Ostravsku a v závěru minulého roku si ho podle průzkumů naladilo denně až 75 tisíc posluchačů, musí podle verdiktu soudu ukončit vysílání na ostravském kmitočtu 94,7 FM. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání vyzvala společnost Fajront BS, která je držitelem vysílací licence, k odstavení ostravského vysílače. Stalo se tak již minulý týden na základě rozsudku Městského soudu v Praze, který po dlouhodobých tahanicích vyhověl žalobě jednoho z neúspěšných žadatelů o licenci, společnosti WebValc, a zrušil rozhodnutí rady o udělení licence z roku 2002. Proti verdiktu se již nelze odvolat.

Ředitel Rádia Hey Radim Pařízek nechtěl včera situaci komentovat s tím, že se vyjádří až o den později. „Rozsudek ještě není pravomocný, neobdrželi ho všichni účastníci, takže zatím ještě vysíláme. Každý jeden den navíc je pro nás dobrý,“ řekl.

„Soud námi vydané rozhodnutí zrušil proto, že jsme ho nedostatečně odůvodnili. Neřekl v žádném případě, že jsme rozhodli špatně,“ řekl Právu předseda vysílací rady Petr Pospíchal. Podle něj musí rádio vysílání v Ostravě co nejdříve ukončit a čekat, až rada rozhodne jinak. „Rozhodnutí soudu považuji za absurdní a znepokojující. Různé soudní senáty v podobných kauzách rozhodují rozdílně. Rádio Hey není první případ tohoto druhu. Vlastně není možné odhadnout, jaký typ zdůvodnění přidělení licence bude soud považovat za dostatečný. Je to absurdní situace, která narušuje právní jistotu provozovatelů rádií,“ řekl Pospíchal. Dodal, že vysílací rada bude nyní s největší pravděpodobností rozhodovat o opětovném přidělení licence, a to mezi Fajrontem BC a firmou WebValc, která licenční řízení napadla. „A je logické, že případné rozhodnutí bude stejné jako před třemi lety. Padnout by mohlo v řádu několika týdnů,“ řekl Pospíchal.

Ředitel Pařízek uvedl, že několikatýdenní přerušení vysílání společnost Fajront BC poškodí. „Půjde nejen o obrovské ekonomické ztráty, ale také o ztrátu klientů a důvěryhodnosti,“ řekl Pařízek. Rozhodnutí soudu se netýká kmitočtu Opava-Chlebičov 94,9 FM, takže i když Rádio Hey vypne svůj hlavní vysílač, bude zřejmě moci pokračovat alespoň na svém opavském dokrývači.

Místopředseda vysílací rady Jiří Šenkýř řekl pro internetový server www.radia.cz, že rada při vší snaze zatím nezná způsob, jak svá rozhodnutí, která nejsou postavena na měřitelných faktech, správně odůvodňovat. „Při přípravě novely zákona tudíž přemýšlíme, zda tam onen odstavec, který přikazuje popsat kritéria, na základě jakých byla licence udělena, ponechat,“ uvedl Šenkýř.

Zdroj: Aleš Honus, www.pravo.cz, str. 12, 24.3.2005


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.03.2005 • RTL rádio chce AM frekvence
25.03.2005 • Aktuálne licenčné rozhodnutia RVR
25.03.2005 • Soud nařídil, aby rádio Hey ukončilo vysílání na frekvenci 94,7
24.03.2005 • Radio Student vznikne v Brně
23.03.2005 • Bielsko-Biała: nový výkon vysílače TVN
21.03.2005 • Radio RTL a digitální vysílání na SV, DV, KV

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist