Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 08.05.2024 - 11:58:13   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Televize Prima mění nejen grafiku, ale i některé pořady

  Autor: PR Press Prima TV , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 31.03.2005



Televize Prima obléká nový kabát – změnila se celková grafika televize, podoba některých studií stejně jako znělky oblíbených pořadů. Dochází ale i ke změnám uvnitř některých pořadů. K jakým – se dozvíte z rozhovoru s šéfredaktorem vlastní tvorby Prima TV – Petrem Nezvalem:


Kterých pořadů se to týká?

Týká se to pořadů Prima jízda, Trní a do jisté míry lze do seznamu zahrnout i nový pořad Pípšoubazar, který ovšem staví na struktuře předchozích oblíbených „Bazarů“ Zdeňka Izera. Dále potom pořadu Prima televize, ten však není v mé kompetenci.


Proč nastaly tyto změny? Vyžádali si je sami diváci, nebo je jakýmsi nepsaným pravidlem, že se pořad po několika letech něčím oživí?

Není nic neobvyklého, že se pořadům, které jsou na obrazovce již delší dobu, dá nový, modernější kabátek. Je to logický vývoj. Přestože (a nebo právě proto, že) jde o pořady, které se dají označit za jakési stálice televize Prima a jsou stále velmi populární, chceme divákům po určitém čase poskytnout jisté osvěžení a týmu tvůrců možná i novou inspiraci. Jinými slovy nelze usnout na vavřínech, a pokud je k tomu příležitost (což změna grafiky určitě je), snažíme se zamyslet i nad vylepšením obsahové stránky pořadů.


Jak dalece berete v potaz připomínky, dotazy, názory diváků?

Byli bychom sami proti sobě, kdybychom připomínky diváků ignorovali. Vždyť ty pořady připravujeme pro ně. V každém případě se tedy reakcemi diváků zabýváme. A rádi.















Mohl byste stručně shrnout, v čem došlo ke změnám?

Ano. Jak u Prima jízdy, tak i u pořadu Trní jsme se snažili vzít v úvahu praktické potřeby, které se postupem času objevily. Konkrétně u Prima jízdy šlo o praktičtější prostorové řešení dekorace tak, abychom mohli více variovat témata a nabídnout divákům vizuálně atraktivnější pojetí pořadu. Protože hlavní cílovou skupinou jsou u tohoto pořadu především ženy, snažili jsme se najít další pravidelná témata, která by je zajímala. Tzn. rozšířili jsme Prima jízdu o pravidelné mini kurzy aerobiku, o prázdninách plánujeme zpestřit vysílání powerjógou apod.

Výsledek faceliftu Trní se, myslím, obzvláště povedl. Podle mého názoru dorůstá nyní výkon Báry Štěpánové až ďábelského rozměru. Nové pojetí bude daleko více využívat možností televizní techniky a bude obohaceno o reportáže, které budeme s účastníky natáčet přímo v místě, které se daného tématu týká. Tzn. bude-li téma pořadu např. „Žijeme ve třech“, pak nás bude zajímat, jak vypadá byt, ve kterém žijí apod. Také úloha pana doktora Šmolky bude daleko výraznější, protože je v novém pojetí daleko více vtažen do „hry“.


Přece jenom hovoříme o zaběhlých pořadech, připravili jste pro své příznivce i nějaký zbrusu nový?

Mezi nové pořady by se dal zařadit Pípšoubazar Zdeňka Izera, který sice vychází z již fungující osvědčené struktury, ale tentokrát je vyšperkován unikátními záběry skryté kamery.






















Snažíte se, aby každý z pořadů zaujal všechny diváky, nebo je každý pořad zaměřený na konkrétní cílovou skupinu?

Vždy velmi pečlivě zvažujeme, pro kterou cílovou skupinu pořad vytváříme. Samozřejmě že je potřeba jinak nakládat s pořadem určeným pro prime time a jinak s pořadem mimo primetimeovým. Konkrétně třeba Rodinná pouta jsou masově zaměřený pořad, kde by si téměř každý měl najít „to své“. Na druhou stranu například t-music nebo Balírna z logiky věci míří spíše na mladší diváky.


Který pořad se za poslední dobu těší největší přízni diváků?

Asi nebude překvapením, když řeknu Rodinná pouta, která nám dělají velikou radost. Obliba u diváků je čím dál tím větší a zdá se, že dále ještě poroste.


Právě v těchto dnech prochází televize Prima nejrůznějšími změnami, ale přesto se zeptám, jestli už teď uvažuje o dalších novinkách?

Novinky připravujeme, ale ještě se nechte překvapit.


Jaký pořad si nenecháte ujít vy?

Já si nenechám ujít skoro žádný pořad, protože všechny musím schvalovat. Ale vážně, ptáte-li se, který pořad mně více přirostl k srdci, pak asi Balírna.


PR Press Prima TV, 31.3.2005


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 3   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.03.2005 • České hlavy v České televizi
31.03.2005 • BBC Prime bude exkluzivně živě vysílat královskou svatbu
31.03.2005 • Přímo z Mt. Everestu na Nově
31.03.2005 • Diváci TV JOJ ocenili film Schindlerov zoznam bez reklamných brejkov
29.03.2005 • Více informací o počasí ve vysílání ČT v rámci tzv. infobreaku
29.03.2005 • Kuře žije!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Dobry den chtěla jsem se zepta ... 

30.12.2007 13:27 • VErca
Dobry den chtěla jsem se zeptat, jestli budete v nejbližší době opakovat seriál Beverly Hills 90210.Děkuji předem za odpověd
 
 
  Novinky na Primě 

01.04.2005 19:57 • Pavel
Prima stále připravuje nějaké novinky, již od doby televize Premiera, ale stále jsou jaksi nepodařené. To nové logo je příšerné a hlavně na obrazovce rušivé. Pokud jsem si všiml, program zůstává stejný, dokonce přibude již snad pátá reprize Sisky. Ještě by to chtělo reprizovat Magnuma, A-team a hlavně Doktora z hor, aby byla nabídka kompletní.
 
 
  Logo 

31.03.2005 22:32 • Robert
Šmankote, s tim logem snad trochu prestrelili. Soucasna podoba je podle me mnohem lepsi.
 
 
Celkový počet komentářů: 3 / zobrazují se: 1 ... 3

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist