Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 13.05.2024 - 07:36:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Česká televize je hlavním mediálním partnerem 40. MFF Karlovy Vary

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 04.07.2005



Česká televize je hlavním mediálním partnerem letošního jubilejního 40. ročníku Mezinárodního filmového festivalu, který se ve světoznámém západočeském lázeňském městě uskuteční ve dnech 1. 9. července.

O průběhu festivalové dění bude diváky informovat ve svých pravidelných zpravodajských relacích (Události, Události v kultuře) a nově též na zpravodajském kanálu ČT 24 (www.ct24.cz), v kontaktních pořadech (Dobré ráno, Sama doma, Adresát ČT) a především prostřednictvím již tradičních Festivalových vteřin a jejich moderátora Marka Ebena, který pozve k rozhovoru mnoho zahraničních a domácích festivalových hostů. V sobotu 9. července jim pak na ČT1 nabídne přímý přenos ze závěrečného slavnostního večera, kdy budou předány ceny tvůrcům vítězných filmů.


Česká televize je největší koproducent českého filmu. Na 40. MFF Karlovy Vary prezentuje filmy, na kterých se podílela, jak v soutěži, tak i v přehlídce:


Film v soutěži

Sluneční stát aneb hrdinové dělnické třídy

Příběh o čtyřech kamarádech a jejich dílčích neúspěších v nepřetržité řadě úspěchů. Hrají: Igor Bareš, Oldřich Navrátil, Petra Špalková, Ivan Martinka, Luboš Kostelný, Anna Šišková, Lucie Žáčková, Anna Cónová, Csongor Kassai a další. Námět a scénář: Marek Leščák a Martin Šulík. Kamera Martin Štrba. Režie Martin Šulík. Více informací o filmu: www.czech-tv.cz/speciality/slunecnistat


Filmy a dokumenty na přehlídce

Sametoví vrazi

Film vychází volně z nejznámějšího případu násilné trestné činnosti poslední doby tzv. Orlických vražd. Hrají: M. Dlouhý, J. Dolanský, R. Krajčo, A. Veselá, L. Benešová a další. Kamera Martin Šácha. Scénář a režie Jiří Svoboda.

Milenci a vrazi

Filmová adaptace slavného románu Vladimíra Párala o věčném koloběhu zkaženosti světa, se Zlatou Adamovskou a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. Dále hrají: O. Vetchý, J. Prachař, K. Kloubková, J. Vlasák, V. Žilková, M. Taclík, P. Špalková a další. Scénář Petr Poledňák a Viktor Polesný . Kamera Josef Špelda. Režie Viktor Polesný.

Vaterland lovecký deník

Karel Roden v hlavní roli celovečerního filmu s podtitulem Lovecký deník je fantaskním příběhem o návratu potomků šlechtické rodiny do bývalé usedlosti svých českých předků. Dále hrají: F. Řehák, P. Forman, V. Fridrich, D. Poláková, R. Zach, M. Daniel a další. Kamera Marek Jícha. Scénář a režie David Jařab.

Snowboarďáci

Kultovní komedie K. Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Hrají: V. Kotek, J. Mádl, E. Geislerová, J. Langmajer, P. Tomicová, L. Vondráčková, V. Freimanová, V. Zawadská a další. Scénář a režie Karel Janák.

Horem Pádem

Úspěšný film Jana Hřebejka plný tragikomických příběhů o osudových setkáních, přátelství, smíření a odpuštění. Hrají: P. Forman, E. Vášáryová, J. Tříska, I. Timková, K. Liška Boková, J. Macháček, N. Burger, J. Dušek, P. Liška a další. Scénář Petr Jarchovský, Jan Hřebejk. Kamera Jan Malíř. Režie Jan Hřebejk.

Mír jejich duši

Pravdivé podkrkonošské příběhy z kronik, vzpomínek a hospodských legend jsou předlohou filmu z Pasek nad Jizerou, vísky z Raisových Zapadlých vlastenců. Hraji: M. Kučera, E. Machačková, M. Rybanská, A. Pokorná, J. Pošepný, L. Nesvadbová a další. Scénář Pavel Štingl a Ivan Arsenjev. Kamera Miroslav Janek. Režie Pavel Štingl.

Tatínek

Scénář dokumentu přibližujícího známého scenáristu, autora, textaře a herce Zdeňka Svěráka napsali a film natočili tvůrcův syn, režisér Jan Svěrák a jeho kolega Martin Dostál. Kamera Radka Šplíchalová, Ivan Zachariáš.

Kousek nebe

Milostný příběh z krutého prostředí komunistického kriminálu na motivy povídky J. Stránského Štěstí. Hrají: J. Doubrava, T. Pauhofová, P. Forman, Z. Stivínová, O. Vetchý, P. Zedníček, V. Javorský, P. Landovský a další. Scénář Jiří Stránský. Kamera Martin Duba. Režie Petr Nikolaev.


Česká televize připravila pro návštěvníky i hosty 40. MFF Karlovy Vary celou řadu zajímavých akcí a bohatý doprovodný program:


7. července - Den České televize

Po celý tento den budou na Kolonádě připraveny soutěžní filmové stánky koprodukčních snímků, které jsou letos prezentovány na festivalu. Každý návštěvník má možnost vyhrát zajímavou cenu a také poukázku na drink na večerní Tanec s Českou televizí v Poštovním dvoře, od 21.00 hod., kdy se opět uskuteční koncert se vstupem zdarma - tentokrát skupiny Děda Mládek Ilegal Band.

V rámci večera bude letos již podruhé bude udělena Nezávislá kamera - cena České televize pro nejlepší film v sekci Fórum nezávislých. Vítěze určí porota ve složení Michael Málek (vedoucí dramaturg Centra převzatých pořadů ČT), Peter Nágel (ředitel MFF Bratislava) a Miloš Stehlík (ředitel Facets multimedia Chicago).


Meeting Point ČT u vchodu do hotelu Thermal

Přímo v samém centru dění budou moci návštěvníci zhlédnout vybrané koprodukční filmy (denně 918 hod.).


Čaj o ČTvrté

Setkání s filmovými tvůrci při Čaji o ČTvrté. Ve dnech 2. 6. července vždy od 16.00 hod. si návštěvníci festivalu mohou přijít odpočinout, napít se dobrého čaje a popovídat si s tvůrci českých filmů do čajovny vedle Meeting Pointu ČT.


Projekce České televize a Večerníčky na dobrou noc

Česká televize nabídne návštěvníkům festivalu stejně jako v předešlých letech večerní promítání před hotelem Thermal a ve Festivalové televizi (vnitřním okruhu) od 21 hod. tříhodinový blok svých pořadů. Návštěvníci festivalu se mohou těšit například na filmy o filmu, dokumenty o osobnostech filmu. Uvedeny budou pořady Na plovárně Marka Ebena, jejichž hosty byli Isabella Rosselliniová, Jacqueline Bissetová, J. Clees či Sting, i pořady z cyklu GEN o Miloši Kopeckém, Josefu Kemrovi, Ivě Janžurové. V nabídce budou i koncerty bratří Ebenů, skupiny Kryštof a také záznam legendárního představení Hrdý Budžes s Bárou Hrzánovou.

A na dobrou noc je od 3. do 8. července v sále B hotelu Thermal připravený hodinový sestřih nejpopulárnějších večerníčků. Večerníček totiž, stejně jako festival, slaví letos své 40.


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.07.2005 • Dlhodobý seriál TV Markíza Medzi nami
07.07.2005 • Umelcom z Live8 sa prudko zvýšil predaj albumov
04.07.2005 • Přísně africký tanec
04.07.2005 • STV získala práva na druhú sériu SuperStar
03.07.2005 • VyVolení a Rock for People Český Brod od 4. do 6.7.2005
03.07.2005 • Tomáš Krejčíř v seriálu televize Nova

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist