Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 03:03:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Nova koproducentem filmu Účastníci zájezdu

  Autor: PR Press TV Nova , e-mail: info@novatv.cz Přidané: 14.09.2005


Televize Nova pokračuje nadále v dlouhodobém trendu podpory české kinematografie a stává se koproducentem dalšího filmového díla. Po velmi úspěšném Románu pro ženy, který Nova produkovala sama, nebo snímcích Duše jako kaviár, Příběhy obyčejného šílenství, právě natáčených Rafťácích či připravovaném Ro(c)ku podvraťáků, jde opět o knihu Michala Viewegha Účastníci zájezdu.

Zatímco filmový přepis knihy Michala Viewegha Román pro ženy je stále na programu kin a očekává se, že ho brzy navštíví již půlmilióntý návštěvník, podílí se televize Nova jako koproducent s dalšími koproducenty (IN FILM Rudolfa Biermanna a INFINITY Tomáše Hoffmana) na natáčení další Vieweghovy předlohy. Tentokrát se producenti rozhodli pro bestseller Účastnící zájezdu, jehož se prodalo přes sto tisíc výtisků.

„Již jsme několikrát uvedli, že jedním z našich dlouhodobých cílů je podpora české kinematografie, neboť bez podpory soukromých subjektů by také český film mohl přestat existovat. Chceme mít však právo vybrat si, jaký projekt podpoříme a dáváme samozřejmě přednost kvalitním filmům, které jsou však zároveň divácky přitažlivé. Proto mě tak potěšil úspěch Vieweghova a Renčova Románu pro ženy a proto věřím i Účastníkům zájezdu od stejného autora,“ říká generální ředitel TV Nova Petr Dvořák.

„Jsme nesmírně spokojeni s kvalitou scénáře, který slibuje divácky velmi atraktivní podívanou. Věříme, že se bude jednat o další úspěšný snímek z produkce TV Nova, neboť zatímco román přináší zajímavý námět, ve filmu navíc uvidíme i velmi kvalitní herecké obsazení,“ dodává ředitel akvizice Petr Chajda.

Film Účastníci zájezdu se začíná natáčet v pondělí 12. září a natáčení bude probíhat až do konce října střídavě v Čechách a Itálii. Jeho prostřednictvím vstupuje do české kinematografie absolvent pražské FAMU Jiří Vejdělek, jehož jméno diváci Novy znají jako hlavního režiséra seriálu Redakce.

„Mám rád filmy, které mají vtip, ironii, švih a sexappeal. Když jsem od producentů dostal nabídku převést na plátno román Michala Viewegha, nemusel jsem se příliš rozmýšlet. Navíc mě potěšilo, že jsem měl možnost podílet se i na scénáři,“ říká Jiří Vejdělek. V hlavních rolích Účastníků zájezdu, tedy náhodné skupinky lidí, kteří vyrážejí na společnou dovolenou do Chorvatska, uvidíme Annu Polívkovou, Evu Holubovou, Boba Klepla, Květu Fialovou, Janu Štěpánkovou, Adriana Jastrabana, Martina Sittu a další, za volantem „jejich“ autobusu se budou střídat Pavel Liška a Miroslav Krobot.

Premiéra filmu, který bude distribuovat společnost Falcon, je plánována na 20. dubna 2006.


Veronika Šmítková, Tisková mluvčí TV Nova


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.09.2005 • VyVolená moderátorka noční show Iva Kubelková se rozhodla z pořadu odejít
15.09.2005 • MISS XXL - jaké bylo natáčení?
15.09.2005 • Big Brother mění hlasování z negativního na pozitivní [ 2 ]
14.09.2005 • Pondělní večer ČT přilákal diváky
14.09.2005 • Prima TV v minulém týdnu navázala na předchozí výborné výsledky
13.09.2005 • Dnes proběhne v Divadle Broadway finálový večer soutěže MISS XXL za účasti televizních kamer TV Prima [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist