Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 18.05.2024 - 10:51:07   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

EastBox Digital odpovídá – 1.část

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 20.09.2003


Podle slibu, který jsme dostali v posledním dopise, nám dnes došly první odpovědi na otázky, které jste napsali do formuláře na webu www.eastbox.sk, anebo v diskusi pod články na našem webu.


Jsme rádi, že vám můžeme předat odpovědi na nejčastější otázky, které vás v souvislosti se startem nové platformy česko-slovenské Pay-TV East Box Digital napadají. Protože předpokládáme, že se budeme pravidelně nad vašimi dotazy u nás setkávat, začneme hned od počátku náš nový kontaktní seriál číslovat.

A ještě si neodpustíme hned na začátku zmínit jednu oblast, která nás v redakci a také lidi okolo projektu EastBox Digital v poslední době dosti trápí. Nechtěli bychom totiž, aby vznikla mezi čtenáři a budoucími abonenty nějaká nevraživost či zloba na průkopníka satelitní placené televize u nás – společnost UPC. Několikrát jsme totiž narazili na to, a prý je to velmi často poznat i z vašich reakcí v kontaktním formuláři na webu, že jsou mezi námi nekulturní, zlí a pomlouvační lidé, kteří napadají práci druhého a přejí mu jen problémy, zánik či bankrot.

A tak nás v dnešním telefonátu autoři prosili, abyste už konečně přestali srovnávat obě platformy – UPC Direct i EastBox Digital. Jsou každá trochu jiná, vznikala v jiných podmínkách a v jiné době a obě mohou na našem trhu vedle sebe docela dobře existovat. Vezměme si příklad z operátorů mobilních telefonů - kdy Eurotel, T-Mobil i Oskar v ČR, anebo Orange a Eurotel na Slovensku jsou sice konkurenty, ale hrají fér hru a každý bojuje jiným způsobem o svého zákazníka. Proto, jak nenadávají lidé z platformy EastBox Digital na UPC, a naopak, tak i vy, čtenáři a satelitní nadšenci se prosím pokuste přenést nad žabomyší války a nadávky, urážky a invektiva. Děkujeme. Máme u nás svobodu podnikání a otevřenou tržní ekonomiku, takže pokud obě společnosti budou dodržovat pravidla a zákony této země, není důvod, proč některou z nich omezovat či zakazovat a naopak.










Tolik několik slov na úvod, které jsme měli na srdci a nyní přistupme k první části odpovědí společnosti EastBox Digital na vaše nejčastější dotazy:

Jsme montážní firma s dlouholetou praxí v satelitní technice. Máme zájem nabízet a montovat vaše satelitní soupravy. Máme ještě šanci, že si nás vyberete ke spolupráci?

Ano, všechny firmy, které nám zadaly na sebe kontakt evidujeme a chceme s nimi spolupracovat.

Z jakého satelitu budete vysílat.?

Jak už jsme dříve uvedli - z „první“ pozice Astry, tedy z 19,2 stupňů východně.

Uveďte, prosím, přesnou cenu za měsíční abonenci programů, a to nejen v české, ale i ve slovenské měně. Děkuji.

Nemáte zač. Cenu za abonenci pro lepší zapamatování můžeme vztáhnout k jednotnému evropskému platidlu, tedy Euru. Cena za programovou nabídku bude činit 10 Euro, což v přepočtu vychází na 350 Kč či cca 420 Sk. Tato cena je stanovena za celou, na našem webu vyjmenovanou nabídku 18ti programů. Můžu vás však hned z počátku potěšit, že připravujeme dalších sedm programů, ale pro vás, první abonenty by se cena i po tomto navýšení nabídky nezvýšila, zůstala by stejná. Bude to takové naše poděkování všem, kdo projektu EastBox Digital hned na počátku věřili.

Jak to bude s prodejem přístupových karet, anebo modulů. Mám svůj satelitní přijímač, tak se ptám, zda jej budu moci použít i pro EastBox Digital.

Ne, tady vás musíme zklamat, nechystáme prodej samotných karet ani modulů. Hardware pronajímaného reciveru bude založené na „spárování“ smlouvy o užívání služby s daným přijímačem. Tedy něco na způsob dříve používaných analogových telefonů NMT, které pracovaly bez telefonních SIM karet. Anebo profesionálních receiverů pro systém PowerVu. Tento adresný systém by měl zabránit zneužití přijímačů, jak tomu, bohužel někdy dochází u jiných providerů, také chybějící karta se nedá ztratit či „dopálit“, protože vlastně není co, neexistuje. Oprávnění ke sledování a další chystané služby se budou aktivovat „ze vzduchu“, z datového kanálu ze satelitu.

Nebude pronajímaný set-top box hloupým, jednoúčelovým zařízením? Budeme jej moci použít i pro vložení modulů jiných systémů? Osobně mě zajímá příjem Czechlinku a Slovak linku s modulem CryptoWorks.

Tak zde vás potěšíme, přijímače jsme vybírali už s požadavkem, aby měly volné sloty pro vložení CAM jiných systémů. Bude mít tedy určitě 2 volné sloty CI, a vyjdeme tak vstříc našim divákům, kteří špatný terestrický televizní příjem řeší satelitním příjmem z Eurobirdu.

Prozradíte, o jakou značku přijímače půjde?

Dnes ještě ne, máme sice už vybráno, ale domlouváme ještě některé podrobnosti logistiky, jako je expedice apod. Jen pro vaši zajímavost, rokovali jsme i se známou firmou Humax, která je mezi domácími fanoušky velmi oblíbená a která má ve své nabídce úplně novou, moderní řadu přijímačů. Byli dokonce ochotni i přizpůsobit set-top box našim specifickým požadavkům na kódování apod. A jak to nakonec dopadlo? Nechte se ještě chvíli překvapit. Slibujeme vám, že jakmile bude již přijímač připraven pro abonenty, poskytneme jej redakci webu satCentrum k podrobnému otestování, abyste „nekupovali zajíce v pytli“. Na start projektu bude určitě připraveno dostatečné množství receiverů, abychom uspokojili první vlnu zájemců o abonenci.

Porovnávali jste vaši nabídku s konkurencí, myslíme tím UPC Direct? V čem jste, kromě ceny lepší, a co naopak u konkurence obdivujete a zatím nemáte?

Chtěli bychom poprosit čtenáře, aby nás neporovnávali s HBO anebo UPC. Naše nabídka je úplně jiného charakteru. Tím, že nás porovnáváte a někdy i nadáváte, děláte zle oběma stranám. My chceme s UPC dobře vycházet a možná i víc (spolu vyrábět pořady, apod.)…

Nemám satelit, ale kabelovku. Objeví se nějaký váš program také v kabelovkách?

Ne, v kabelových sítích asi naše nabídka nebude.

Jak to bude ve vysílání s reklamou. Budete přerušovat filmy či dokumentární pořady komerční reklamou?

Ne, žádný z našich programů nebude přerušovaný reklamou. Ta se bude objevovat pouze před začátkem a po skončení pořadu, a to jen na některých kanálech.

Počítáte se zvukem Dolby Digital?

Ano, na některých kanálech zavedeme vysílání v tomto digitálním zvukovém formátu. Postupně bychom chtěli tento požitek z kvalitně ozvučeného pořadu dopřát i divákům dalších, nejen filmových programů.

Jak to bude z obrazovou kvalitou. Nejsou dva transpondery na 17 programů málo?

Nemyslíme si to. Jak jsme kdysi slíbili, našim cílem je přinést abonentům co nejlepší obrazovou a zvukovou kvalitu. Příští rok bude v Evropě patřit nástupu televize s vysokým rozlišením – HDTV. Netajíme se od začátku se záměrem v budoucnu přinést našemu divákovi do jeho obývacího pokoje i takovouto vrcholnou obrazovou kvalitu. Současné zaplnění transponderů stačí na cca 4,3 MBit/s pro jeden program, pro HDTV budeme pochopitelně uvažovat o pronájmu dalšího prostoru na satelitu, ale to je zatím předčasné dnes řešit. Ale obrazovou kvalitu (a tedy i datové toky) určitě budeme sledovat hned od počátku.

Můžete prozradit, zda budete mít v paketu stanice… (následuje výčet desítek běžných i exotických stanic)

Ptáte se, zda v paketu budou i jiné stanice, např. … Na tuto otázku můžeme říci v tomto okamžiku jen no coment. Je to předmětem obchodního tajemství. Startovací nabídku znáte, o dalších přírůstcích vás budeme (i prostřednictvím webu satCentrum) včas informovat.

Jak velkou parabolu doporučujete k příjmu?

Budeme vysílat z velmi dobrého satelitního systému, proto podle našich zkušeností vám bude stačit 60ti centimetrová parabola.

Prozradíte použitý kódovací systém?

Kódovací systém bude - a teď vás asi nepotěším – od firmy NDS – systém VIDEOGUARD. Bude použitý úplně nový typ, velmi odolný proti hackerům. I když si myslíme, že za cenu, kterou za abonenci požadujeme, se nevyplatí pirátský příjem, a to ani pro naše méně solventní domácnosti (v porovnání se zeměmi Evropské unie)

Prozraďte ještě něco dalšího o set-top boxu!

Dnes už ne, počkejte si na testy. Ale myslíme si, že nebudete rozhodně litovat, je v něm připravené ještě jedno milé překvapení…

Řekněte aspoň - umožňuje set-top box příjem i jiných programů, myslím tím free to air?

Ano, receiver, který se bude pronajímat umožní příjem a naladění do předvoleb i dalších FTA stanic, vysílaných z pozice Aster, a protože jsme zmiňovali dva CI sloty, můžeme do něj zasunout přístupové moduly (CAM) pro jiné kódovací systémy.

A poslední dotaz: Budeme kromě měsíčního poplatku platit ještě něco navíc – za aktivaci, za pronájem přijímače či dávat nějakou zálohu předem?

Ano, to je dobrá otázka. Kromě měsíčního poplatku v ceně 10 Euro budeme vybírat takzvaný zaváděcí (aktivační) poplatek ve výši 3 Euro při převzetí (a aktivaci) set top boxu. Platit se bude v příslušné domácí měně podle platného kursu.


Tolik první várka otázek, věříme, že jste v nich našli i tu svoji. Nyní na závěr přichystala společnost EastBox Digital překvapení, dárek pro prvního abonenta, který si jako úplně první objednal satelitní službu na webu www.eastbox.sk.

Tímto prvním zákazníkem se stává pan Petr Čermák z Malaciek. Blahopřejeme vám, dostanete od nás zdarma set-top box včetně montáže a budete se moci dívat na naše programy po dobu 1 roku zcela zdarma. Ještě jednou blahopřejeme. Vy ostatní můžete zkusit své štěstí při nějaké další soutěži se společností EastBox Digital.


Tak to je pro dnešek vše, první část odpovědí na vaše dotazy připravil ve spolupráci s vedením jednatel společnosti pan Aleš Jarý. Děkujeme za odpovědi, máte nyní možnost se ptát buď na webu anebo u nás v diskusi na další otázky, které vás v souvislosti s rozjezdem projektu zajímají. Všechny vaše dotazy včas předáme. Děkujeme společnosti EastBox Digital za dnešní příspěvek a budeme se těšit zase brzo na shledanou.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 80   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.09.2003 • Web projektu East Box Digital byl hned po spuštění zavalen návštěvníky [ 29 ]
18.09.2003 • Maďarský kanál Hír TV v UPC Direct
17.09.2003 • TV Prima není součástí placené nabídky satelitní digitální televizní služby UPC Direct [ 12 ]
17.09.2003 • Horký podzim s UPC – IV. - aktualizováno [ 18 ]
17.09.2003 • Mistrovství Evropy v basketbale žen na Galaxii sport
15.09.2003 • Dnes startuje HBO2 v češtině - 5.aktualizace [ 60 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
3 / 4

  To:Jaroslav 

24.09.2003 09:18 • anonym
A to píší v příspěvku (2.otázka) že vysílat budou z Astry!Dle mého (tedy pokud je tento projekt pravdivý) se bude jednat o možnost příjmu CZECHLINK a SLOVLINK z právě zmíněného Eurobirdu.3. odpověd od spodu-je v něm připravené ještě jedno milé překvapení… (snad dekodér Cryptoworks)Jen aby všechny záhady nepohltil žertík několika vtipálků :o))))))


 
 
  edús an abolaž 

24.09.2003 09:06 • iloz
Ak je EastBox Digital fantazírovanie redakcie satCentrum, tak sa majú na čo tešiť.
 
 
  natáčecí zařízení 

24.09.2003 08:39 • Jaroslav
Nerozumím Vašemu vysvětlení. Na jednu stranu píšete, že receiver umožní příjem dalších FTA stanic, vysílaných z pozice Aster, a jinde zase že 2 volné sloty CI umožní příjem z Eurobirdu. Umožní tedy receiver i příjem FTA z jiných družic, resp. bude možné využít natáčecí zařízení?
 
 
  ještě k TV 

24.09.2003 06:58 • juzek
TV- VENKOV (šílený projekt pro pay-tv)-Konkurence veřejnoprávní ČOKOLÁDA,v původním znění slouží pro jazykovou výchovu!(nepsalo se že všechny budou v CZ)STADION- (dovede si někdo představit výrobu dalšího sportovního kanálu pokud na něm nebudou cvrnkat kuličkami?)
 
 
  Nevěřím 

24.09.2003 06:46 • juzek
Pokažde když se vrátím na stranky teto firmy,jeví se mi to jako pěkná pitomost! Proč je na stránkách První pay-tv (to není pravda) Jsště nezačali a už chtějí přidat.Chtějí rozjet internet (přes sat???) nesmysl! Proč neodpovídají na dotazy na svých stranách? Proč vubec neodpovídají zajemcum? (po objednávce se mi nikdo neozval) At se nezlobí utlocitné duše ,ale je tu hodně nejasností!!!
 
 
  NEW MEDIA INVESTMENT SA 

23.09.2003 23:51 • Prajzak
Tato Švýcarská firma je podle obchodního rejstříku 100% vlastnikem Eastbox digital. Zkusil jsem několik vyhledávačů, ale žádnou takovou společnost jsem nenašel. Dokonce ani ve švýcarském internetovém telefoním seznamu. Není to divné?


 
 
  East box <<< 

23.09.2003 20:18 • Duran
Zdravím všetkých priaznivcov satelitného vysielania. Pripájam sa na prvé správy ohľadom novej digitálnej formy vysielania. Všetci vieme aké boli prvé slovenské a české satelitné programy a ich trvácnosť. Reakcia spoločnosti East na neprajníkov je na môj vkus dosť arogantná. Prajem novej spoločnosti v ich počínaní dostatok financií, bez ktorých ich 18 programov nemá budúcnosť. Financie stoja za všetkým, a preto 350 Kč je naozaj na danú skladbu programov otázna. Nemecká spoločnosť PREMIERE ponúka pre abonentov akciu „ 5 euro „ ! Ale nesmieme zabudnúť na silný nemecký trh, a aké problémy mali pred rokom.

Čakám na skutočné skušobné vysielanie. Tých 5min., ktoré ponúkli bolo na ich zámer

primálo. Nepatrím medzi neprajníkov, ale satelitné spoločnosti pôsobiace v minulosti a súčasnosti na slovenskom a českom trhu nepatria k spoločnostiam, ktoré sa voči zákazníkom správajú seriózne. Čakám na Vašu serióznu reakciu.



S pozdravom DURAN


 
 
  Dotaz 

23.09.2003 18:41 • Jirkas
Zajímalo by mne zda počáteční vysílání bude volné aby mohli příp. zájemci posoudit jak bude program vypadat,a zda bude mít dodávaný přijímač prosmyčkování abych mohl na svoji anténu napojit i svůj stávající sat, příjmač s CZ LINKEM?
 
 
  Můj příspěvek 

23.09.2003 12:40 • anonym
Den zápisu: 22.06.2001

Obchodní firma: EastBox DIGITAL, s.r.o.

Zapsáno: 22.06.2001

Sídlo: Brno, Kamenná čtvrť 602/27, PSČ: 63900

Zapsáno: 22.06.2001

Identifikační číslo: 26252872

Zapsáno: 22.06.2001

Právní forma: Společnost s ručením omezeným



NEW MEDIA INVESTMENT SA

1 700 Fribourg, Route de la Glane 7, Stát: Švýcarská konfederace

Vklad: 200000,- Kč Splaceno: 200000,- Kč

Obchodní podíl: 100%

Zapsáno: 15.10.2001


 
 
  EastBox DIGITAL, sro, 26252872 

23.09.2003 12:01 • Zdenek
... ještě snad dovětek a postesknutí - tož moc mne mrzí že už nebudu tím prvním jako Petr Čermák z Malaciek... ;o) hezký den či večer všem.
 
 
  EastBox DIGITAL, sro, 26252872 

23.09.2003 11:55 • Zdenek
...obory dle OKEČ: Reklamní činnosti

obory dle OKEČ: Výzkum trhu a veřejného mínění ...

- nechci býti reptal-ale nevane či přímo nefouká vítr tímto směrem ??? ;o) jinak projektově dle mého názoru dost dobrý ... asi se taky přihlásím za abonenta :o))) i když jsou podávané praktické informace v drobnostech - např. z webu ”Zákazníci budou vybaveni digitálním satelitním přijímačem a kódovací kartou (smart-card)” a e-mail ”Tento adresný systém by měl zabránit zneužití přijímačů, jak tomu, bohužel někdy dochází u jiných providerů, také chybějící karta se nedá ztratit či „dopálit“, protože vlastně není co, neexistuje” asi trocha v rozporu.
 
 
  @Juraj 

23.09.2003 09:07 • heavy
No, na to, ze to chcu koncom roka s fanfarami uviest do prevadzky, sa mi zda ta ”uzka marketingova sondaz” v sptembri trochu neskoro prevadzana. Na otazky a odpovede medzi EBD a citatelmi webu uz je neskoro. A kriticke otazky su na mieste, nemyslis?
 
 
  @Juzek 

22.09.2003 22:28 • GESPA
Hm, tak to máš jedno, to byl jen takovej můj pozdrav, myslím, že to bylo na tvůj mail na atlas.cz. Ale nic důležitýho, klidně to nech plavat ;o).
 
 
  To:Gespa 

22.09.2003 22:20 • juzek
Nevim co mam hledat v mailu a od koho.Jak už sam na vlastní oči znáš.Tak mailová schránka zveřejněna na parabole nebo satcentrumu se rovna žádnou nemít.Ještě že jich mám tolik :-)
 
 
  @Juraj 

22.09.2003 21:22 • GESPA
POKUD JDE JEN O SONDÁŽ REAKCÍ POTENCIONÁLNÍCH ZÁKAZNÍKŮ A SAT FIREM, TAK PRÁVĚ V TOM JSEM JIM SNAD POMOHL! CHTĚLI VĚDĚT MŮJ NÁZOR, TAK TEĎ HO ZNAJÍ, TAK O CO TI POŘÁD JDE??? Proč na moje otázky odpovídáš ty, když nemáš s EBD nic společnýho. Jen jestli nejsi zakomplexovaný ty, asi máš potřebu ukázat, jak jseš chytrej a jak svojí chytrostí dokážeš ochránit před hloupými dotazy takovou firmu jako je EBD! Naposled: Já položil otázku EBD a zajímá mě JEJICH odpověď. Třeba bude stejná jako tvoje, ale proč mluvíš ty za ně??? Máš snad pocit, že se bez tebe neobejdou, nebo co? *** A na závěr z tvého oblíbeného marketingu (kterému tak rozumíš): ÚZKÁ sondáž reakcí se dělá při vzniku projektu (to bylo u EBD víc než před dvěma lety), aby se zjistilo, jestli to má cenu a NE DVA MĚSÍCE PŘED OSTRÝM STARTEM, kdy by již mělo být vše připraveno!!!
 
 
  @GESPA 

22.09.2003 20:52 • Juraj
Presne tak, nerozumies marketingu a si zbytocne zakomplexovany.

Predpokladam ze EBD zatial ide len o predbeznu uzku marketingovu sondaz/prieskum reakcii potencionalnych zakaznikov, sat firiem a konkurencie, preto len 1 web. A preco prave tento neviem, ale mam pocit, ze sem chodi asi viac serioznych ludi nez hackerov, ako napr. na ten druhy tebou spominany web. Napriek tomu, ako sa spominalo v clanku, zostali zavaleni neuveritelnym mnozstvom emailov.



A ”že je tím naznačováno, aby dlouholetí sat prodejci a montážníci byli aktivní a lezli EBD do ......!” tak to je zaujimava konstrukcia :-) obavam sa, ale ze len v tvojej hlave.
 
 
  @Juraj/2 

22.09.2003 20:27 • GESPA
A ani o ty dva konkureční weby mi nejde. Mám rád i satCentrum a čistě z profesionálního hlediska je to velice kvalitní satweb. Kdyby se nové informace o EBD objevovaly všude v sat-měsíčnících, sat-týdenících a na dalších množství sat-webů, které existují, jen na tom mým oblíbeným ne, tak si prostě řeknu, že asi mají mezi sebou nějakej problém. Když se ale info neobjevuje nikde, jen na jednom jediným webu, tak to sice můžu brát (a taky beru) jako úspěch a šikovnost tohoto webu, ale na druhé straně jako neprofesionalitu EBD. Ale je možný, že jsem jen takovej blbec, kterej tomu nerozumí. To ať si každej (i EBD) přebere sám. *** P.S. UPC Direct taky fandím, ale přesto je neprodávám, protože jejich kvalita přenosu není uspokojující. Každýmu komu fandím totiž nemusím lízt do ......!
 
 
  @Juraj 

22.09.2003 20:15 • GESPA
Promiň, ale pokud někdo dělá déle v satech (tzn. prodejce a montážník se zkušeností), tak kdo by z takového projektu nechtěl jeho spolupráci, to je přece nesmysl jak svět. A já se nad tím jen pozastavil a napsal ”...tohle SNAD nemohl být normální člověk...”. Nehledě na to, že otázky v článcích by měly být zveřejňovány v obecném charakteru, tzn. ”Jsem dlouholetým prodejcem sat techniky a chci s Vámi spolupracovat. Kde a jak se mohu zaregistrovat?” Takhle to totiž vypadá, že se takto (Máme ještě šanci, že si nás vyberete ke spolupráci?) ptá spousta lidí, tzn. že je tím naznačováno, aby dlouholetí sat prodejci a montážníci byli aktivní a lezli EBD do ......! To je první věc, která je mi prostě divná! *** A to, že se mi jeví jejich chování pořád víc neprofesionální, za tím si prostě stojím, je to můj názor a nemyslím ho jako urážku, ale jako informaci pro EBD, aby věděli, že i tací lidé/potencionální prodejci existují! Co je profesionálního na tom, že informace o sobě dávají vědět jen na jednom místě (a to ještě ne na nejlukrativnějším). Každej kdo dělá v obchodu ví, že informovat v co nejširším záběru je základní věc k úspěchu. Pokud si chtějí hrát na překvápko, tak nemají říkat nic a pokud něco řeknou, tak všude kde jen je to možné! *** A i přesto jim přeju úspěch a právě proto taky o tom tady píšu!!! Dělají podle mně zbytečné chyby a jestli mám nebo nemám pravdu, to ať už si posoudí sami, ale snad můžu říct svůj názor! *** I když je můj názor třeba nepříjemnej, nebyly v něm žádný urážky! Nikomu nenadávám ani neříkám, že je EBD jen fór, že to stejně nespustí, ... *** A že píšu články a EBD mě neoslovilo??? :o))) Hochu EBD vůbec neví, že existuju a ani ten web, kam píšu (tak jednou za dva měsíce), se mnou nemá nic společnýho, tak proč by mě měli oslovovat??? *** A nakonec: co je maloměšťáckýho (i když já jsem fakt maloměšťák) na tom, že i když někomu přeju úspěch, tak ho neváhám zkritizovat, pokud si myslím, že dělá něco špatně??? Já jim fakt fandím A PRÁVĚ PROTO NECHCI ABY DĚLALI ZBYTEČNÝ CHYBY! A třeba je ani nedělají, to ať si posoudí sami, já prostě jen vyjádřil svůj názor!
 
 
  @GESPA 

22.09.2003 19:09 • Juraj
Keby si sa spytal normalne a bez urazok, tak si tu z teba asi nikto nerobi srandu. Ak vsak povazujes slova ”tohle snad nemohl napsat normální člověk ... Vaše chování se mi jeví pořád víc jako neprofesionální (bez urážky, přeji Vám úspěch)” za ”JEN JSEM SE ZEPTAL”, tak sorry. Pacilo sa mi ale hlavne to ”bez urazky a preji vam uspech” :-) typicka malomestiacka natura :-) Takze ty prispievas na nejaky web? A nikto z EBD ta/ich neoslovil? Hm, tak to mi zacina dost vrtat v hlave :-))
 
 
  flab 

22.09.2003 18:59 • zoli
Toto by tu potrebovalo vysvetlenie lebo akosi to nesedí.



Z www.eastbox.sk:

EastBox je prvá digitálna pay-TV na česko-slovenskom území.(prvá?)



V novembri začneme abonentom za symbolický poplatok poskytovať set-top-box pre individuálny satelitný príjem ako aj možnosť ”spoločnej” prijímacej antény. Zákazníci budú vybavení digitálnym satelitným prijímačom a kódovacou kartou (smart-card).

Z tejto webstránky:

Tento adresný systém by měl zabránit zneužití přijímačů, jak tomu, bohužel někdy dochází u jiných providerů, také chybějící karta se nedá ztratit či „dopálit“, protože vlastně není co, neexistuje.
 
 
Celkový počet komentářů: 80 / zobrazují se: 41 ... 60

zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist