Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 01:57:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Dnes startuje HBO2 v češtině - 5.aktualizace

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 15.09.2003


Dnes ve dvě hodiny po obědě startuje program HBO2 i pro české diváky. Zdarma si jej budou moci naladit abonenti některých kabelových sítí a satelitní služby UPC Direct, kteří si platí rozšířenou nabídku s filmovým kanálem HBO.


Kanál HBO2 vysílá v maďarské mutaci již od minulého pondělí na satelitu Astra 1G, pozice 19,2 st. východně v paketu UPC Direct, tp. 95, frq. 12,304 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 20302, V-PID 151, A-PID 160 a 161, signál je zakódován v systému CryptoWorks. Jedná se o společný kanál společně s maďarským UPC, proto jsou všechny doprovodné texty, EPG i upoutávky na filmy a promo akce společnosti HBO přenášeny dvojjazyčně, v češtině a maďarštině. Majitelé digitálních receiverů mohou tento satelitní program sledovat, pokud mají na přístupové kartě UPC Direct oprávnění pro prémiový kanál HBO. Zvuk se vysílal v uplynulém týdnu dvojí – s identifikátorem A-PID 160 to byla maďarština, s A-PIDem 161 pak angličtina.

Abonenti satelitní služby UPC Direct s pronajatým přijímačem Philips DSX6010S budou mít program HBO2 umístěný hned za stávající HBO, na sedmé pozici. Kanál Hallmark a další programy v předvolbách tedy byly posunuty o jedno místo dozadu. Pokud majitelé těchto receiverů dnes ještě nemají předvolbu č.7 uvolněnou pro HBO2, musí provést ruční načtení předvoleb ze satelitu (vstoupit do menu pomocí klávesy OPTS na dálkovém ovladači, anebo Option na čelním panelu -> Instalace -> Najít satelit - > Najít kanály). Přednastavená bude samozřejmě čeština.

1.aktualizace: Dnes dopoledne je už předvolba č.7 s identifikací HBO2 aktivní, je zde již vysílána černá obrazovka s logem HBO2 v pravém horním rohu, v levém dolním rohu je žluté kolečko s číslovkou dvanáct - maďarské značení (ne) vhodnosti pořadu. EPG vypisuje Closedown - konec vysílání. V týdenním EPG jsou již zahrnuté pořady na tento den (a další dny) od 14.00 hod., ale jsou zatím uvedené jen anglické názvy pořadů bez dalšího podrobnějšího textu. V době aktualizace článku (v 10.30 hod.) byla předvolba č.7 dekódovaná jen na kódy maďarského HBO, pro abonenty českého HBO se zobrazovalo hlášení: Nejste oprávněni sledovat tento program. Kontaktujte prosím servisní centrum. Před obědem zmizela možnost anglického zvuku (A-PID 161), zůstalo je maďarské audio (A-PID 160). Ve 14.00 začalo na této předvolbě vysílání maďarské ! mutace HBO2 s maďarským zvukem, dostupné samozřejmě jen na maďarský kód HBO na přístupové kartě. Zřejmě došlo k omylu v řazení programů do předvoleb receiverů abonentů UPC!

2.aktualizace: V poledne (15.9.2003) byl překvapivě aktivován v paketu UPC Direct na stejném transponderu další kanál s identifikací HBO2. A to s identifikátory SID 20309, V-PID 501, A-PID 510 a 512, pod A-PIDem 510 se identifikuje CZE - tedy čeština, pod druhým A-PIDem 512 pak angličtina. Kanál je zakódovaný v CryptoWorksu, ale nedá se dekódovat na kartu s kódy HBO. Zřejmě se ještě nevysílá a bude to samostatný kanál českou mutaci HBO2.

3.aktualizace: Co jsme předpokládali, se skutečně potvrdilo. K chybě v zařazení české mutace HBO2 do uplinku došlo v DMC v Holandsku, nezávisle na místním providerovi. Zítra bude vše napraveno a naši abonenti se konečně dočkají českého zvuku.

4.aktualizace: Dnes (16.9.2003) od 14.00 hod. už HBO2 konečně vysílá i česky! Na stejném transponderu, opět s označením HBO 2. A to s identifikátory SID 20309, V-PID 501, A-PID 511 a 512, pod A-PIDem 511 se identifikuje cze - tedy čeština, pod druhým A-PIDem 512 pak angličtina. Kanál je zakódovaný v CryptoWorksu, a dekóduje se na kartu s kódy (českého) HBO. Zbývá dořešit ještě poslední věc - zařazení do předvoleb receiveru Philips abonentů UPC Direct v ČR a na Slovensku. Doufejme, že to nebude dlouho trvat.

5.aktualizace: Dnes (16.9.2003) po půl třetí odpoledne byl kanál HBO2 v české verzi (konečně) přidán na 7.předvolbu receiveru Philips DSX6010s abonentů satelitní služby UPC Direct. Doporučujeme provést ruční načtení předvoleb ze satelitu (vstoupit do menu pomocí klávesy OPTS na dálkovém ovladači, anebo Option na čelním panelu -> Instalace -> Najít satelit - > Najít kanály). Přednastavená je samozřejmě čeština, ovladačem lze navolit i originální (anglický) zvuk filmů. Zbývá poslední malá vada na kráse - a to nefunkční EPG (informace o vysílaných pořadech na 1 týden). Zatímco na maďarské mutaci HBO2 funguje, a to i v češtině, na této české verzi HBO2 zatím EPG chybí.


HBO2 bude k dispozici kromě satelitního paketu UPC Direct také ve většině kabelových systémů, včetně největších kabelových operátorů UPC a Intercable CZ, pouze v kabelové síti TES Media ale z technických důvodů až v příštím roce.

Společnost UPC zavedla kanál HBO2 již ve čtvrtek 11. září, a to nejdříve nejdřív do hlavních kabelových sítí v Ostravě, Brně, Liberci, Hradci Králové a částečně v Praze. Jde přibližně o 70 % předplatitelů. Zbývajících 30 % zákazníků bude postupně připojováno do konce září. Předplatitelé jakékoliv nabídky UPC, která obsahuje HBO a všichni předplatitelé základní nabídky v Praze a ve středních Čechách si budou muset přeladit jeden až tří programy v závislosti na místě bydliště. Přelaďovat nebudou naopak muset zákazníci UPC v severních, jižních a východních Čechách a na Moravě.

Zahájení vysílání alternativního filmového kanálu HBO2 ve vybraných sítích Intercable CZ nastává postupně od dnešního dne. „2.program HBO“ naladí klienti na novém kanále SR 21 (303,25 MHz), zatímco jednička se přestěhuje na SR 19. Důvodem je umožnění příjmu filmového kanálu také divákům, kteří nemají televizní přijímač s tunerem pro kabelové pásmo hyperband. O konkrétním termínu nasazení HBO2 bude operátor informovat prostřednictvím webových stránek a na regionální kabelové televizi Forcable.

A ještě krátce k programu a zaměření. HBO Česká republika bude nabízet kanál HBO2 jako HBO MaxPak. Podle vyjádření společnosti umožní divákům dvojí volbu programu ve stejné době a za stejnou cenu. Koncept HBO MaxPak vznikl před více než deseti lety ve Spojených státech, jako reakce na zvyšování počtu paralelních kanálů stanice HBO. Divákům tak byly poskytnuty za stejnou cenu služby několika kanálů, odvozených od základní programové nabídky filmového kanálu HBO. Verze HBO MaxPak v České a Slovenské republice je podobná. Nový kanál HBO2 umožní českým a slovenským divákům sledovat za stejný účastnický poplatek službu vyšší hodnoty. Oba kanály budou ve stejné době vysílat dva odlišné programy. Divák si tak bude moci vybrat ke sledování ze dvou různých filmů. HBO2 představí program naplněný kasovními trháky, televizními seriály, koncerty, programy z originální tvorby HBO a dokumentárními pořady ze světa filmu. Vše plně dabované, bez reklam, 12 hodin denně během týdne a s rozšířenou 16 hodinovou nabídkou během víkendu.

A zajímá vás, co se bude na HBO2 vysílat? Pak navštivte naši novou upload stránku programů v sekci TV download (nebo zde třetí záložka zleva v horním menu). Zde si můžete stáhnout (v několikatýdenním předstihu) kompletní program tohoto kanálu na každý den, a to jak v měsíčním souhrnu a tak i ve formě populární přehledné „skládačky“ programového průvodce (guide), která může být kdykoliv k dispozici třeba poblíž televizního přijímače. Program i guide přinášíme samozřejmě i pro kanál HBO. Dále zde máte k dispozici další programy kabelových a satelitních televizí, jako je Spektrum, SuperMax, Eurosport či TV Romantica. Zejména pány jistě potěší programy stanic Private Gold a Private Blue, který má u nás premiéru a zřejmě jej nikde jinde v takové podobě neseženete. Dále jsme rozšířili naši nabídku o programové přehledy česky dabovaných kanálů Animal Planet, Discovery Channel a Reality TV. A jak už víte z dřívějška, na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy televizí Galaxie sport a metropolitní TV Praha a Hradec Králové.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 60   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.09.2003 • TV Prima není součástí placené nabídky satelitní digitální televizní služby UPC Direct [ 12 ]
17.09.2003 • Horký podzim s UPC – IV. - aktualizováno [ 18 ]
17.09.2003 • Mistrovství Evropy v basketbale žen na Galaxii sport
11.09.2003 • HBO2 je ode dneška v UPC! [ 4 ]
11.09.2003 • East Box Digital spustil své webové stránky [ 18 ]
08.09.2003 • Satelitní obzory 2003 – 7.část [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 3

  Môj príspevok 

30.10.2003 21:12 • anonym
Vysvetleni najdes treba na www.hbo.cz . Ale asi te jejich vysvetleni nepotesi je to jako by si se zeptal proc jsou titulky a promo mezi programy na puvodnim HBO pouze v cestine a ne ve slovencine. ...................... Jeste nez sem odeslal odpoved kouknul sem se na web hbo a co nevidim , odkaz FAQ nebo otazky a odpovedi uz na strankach neni. Tak tedy pokud si dobre pomatuji na otazku ”Uvazujete o vysilani TXT?” Byla odpoved asi nasledujiciho zneni: ”O TXT neuvazujeme , jako komunikacni kanal s divaky budeme pouzivat nas web. Zde se divaci dozvedi vse co potrebuji.” Pokud to shrnu a ted vysvetlim i tu narazku na slovenstinu, tak HBO CZ nepovazuje za nutne vysilat TXT protoze v tom nevidi prinos pro divaka, stejne tak je vsechno v cestine protoze to je jednodussi a skoro nikomu to nevadi... BTW na Spektru je take TXT pouze v madarstine. Slovy televizni reklamy, proste nekdo ma a nekdo nema....
 
 
  Môj príspevok 

30.10.2003 17:38 • anonym
Vie niekto vysvetlit preco ma HBO2 teletext iba v madarcine?
 
 
  HBO2 

25.09.2003 08:16 • escape
konecne HBO2 a samo od seba :) netreba nic ladit, teda na mojom sunkovom philipse. a fakt, programy viacmenej o nicom, takze ktorim to nejde nemusite byt sklamani.
 
 
  HBO2 

25.09.2003 07:00 • Murko
Tak konečne sme sa dočkali. Od 24.9., t.j.od stredy ide aj na slovenskom UPC HBO2. Dokonca nebolo potrebné ani manuálne ladiť Philipsa. Teda aspoň toho môjho. A čo sa týka programovej štruktúry, nič moc. Všetci tí, ktorí sa nemohli dočkať, budú v krátkej dobe sklamaní.
 
 
  Môj príspevok 

23.09.2003 19:28 • HBO2
HBO2 aj na Slovensku
 
 
  HBO2 

19.09.2003 13:27 • lego
Pred chvilou som volal do UPC Slovensko, bolo mi povedane, ze HBO2 pojde v UPC Direct najskor(!) koncom buduceho tyzdna! Chyba je vraj mimo uzemia SR a jednaju s madarskou stranou o naprave...Uz asi nema zmysel rozculovat sa nad neschopnostou UPC Slovensko...
 
 
  Kuá, kedy to HBO2 pôjde??? 

18.09.2003 16:08 • anonym
Kuá, kedy to HBO2 pôjde???
 
 
  čakam na šiestu aktualizáciu 

18.09.2003 11:46 • dany
Ide to niekomu na Slovensku kto ma akc. Philipsa a dopal- H a P. (instalaciu programov som spravil, sedma je stale volna)?
 
 
  HBO 2 

17.09.2003 17:47 • PETER
Mne ide len PRIMA.
 
 
  Môj príspevok 

17.09.2003 16:30 • iko
Mne nejde tiez.
 
 
  Môj príspevok 

17.09.2003 13:54 • lego
Ide niekomu v Slovenskom UPC Direct HBO2 alebo Prima? Mne nejde ani jedno, ani druhe...
 
 
  pre: dxmichael 

17.09.2003 12:23 • division
aky sw cw dec pouzivas? ja zijem v tom ze taky nie je, resp phoenix s origin kartou, ale to este nieje ziaden dec. prosim ozvi sa.
 
 
  bloker 

17.09.2003 11:28 • pokus
Ide HBO2 aj ak mam bloker naPhilipse?
 
 
  Môj príspevok 

17.09.2003 09:46 • Pavel
Taky vidíte v UPC direkt na pozici č.1 PRIMU ??
 
 
  prima 

16.09.2003 23:13 • pavlík
to jsem zvedav jestli tam ta prima do ctvrtku naskoci, bylo by to fajn, nemyslite lidi ??
 
 
  HBO2, predvolba c.7 funguje. 

16.09.2003 19:12 • Lenka
Vse funguje normalnim zpusobem ladeni, co blbnete. HBO2 je na filipovi na predvolbe c.7. Kdo to neumi, staci ho pres noc nechat ve StandBy modu ...
 
 
  to M@xX 

16.09.2003 19:04 • hamiro
Na Philipsu jsem to naladil dnes v 15.20 , česky i anglicky.
 
 
  Môj príspevok 

16.09.2003 18:26 • lego
Pred chvilou som volal do UPC Slovensko, operatorka mi povedala, ze na UPC Direct to pojde najskor(!) zajtra, pretoze maju technicky problem na up linku... Nechapem, ako mozu slubit, ze to spustia 15.9. a este nie je iste, ci to vobec pojde 18.9. Jednoducho sa zhadzuju a davaju za pravdu vsetkym, ktori tvrdia, aky tam vladne amaterizmus!!!!
 
 
  HBO 100% de 

16.09.2003 18:17 • dxmichael
Na me Skystar2 ceske HBO 2 jde !! Funguje i anglicka stopa. Bezi tam ten stejny film co na HBO2 hun. Vse ok.

SLAAAAVA :-)
 
 
  Môj príspevok 

16.09.2003 17:40 • lego
No, teraz je 17:40 a mne to na Philipse na kanale 7 takisto zatial nejde... Slava, nech zije UPC!!!
 
 
Celkový počet komentářů: 60 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«123»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist