Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 04:32:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Music Box odstartoval v sítích UPC

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 10.10.2003


Od počátku října je ve hlavních 16 sítích největší české kabelové televize UPC Česká republika, a. s. (dále jen UPC nebo společnost) postupně nasazován populární slovenský hudební televizní kanál Music Box.


„Dostat slovenskou hudební televizi do České republiky a rovnou do sítí největšího provozovatele kabelové televize je malý zázrak“, raduje se její zakladatel Marcel Dekanovský a dodává: „Je tomu jedině díky popularitě a úspěchu, kterého dosáhl Music Box na Slovensku – společnost UPC tvrdě vyjednávala a přesvědčily ji až dlouhodobé výsledky. Díky UPC se nám otevírají dveře na český mediální trh v segmentu kabelových programů“.

„Music Box je typ televizního hudebního programu, který na našem televizním trhu dosud chyběl,“ komentuje nasazení nové televizní stanice Václav Bartoň, generální ředitel UPC a poznamenává: „Music Box by neměl konkurovat námi vysílaným hudebním kanálům –ale díky svému netradičnímu pojetí je doplňovat.“

Music Box nabízí plynulý proud kvalitní hudby, který není přerušován ani moderátory ani jiným typem programu. Výběr hudby navíc určují sami diváci, a to svým hlasováním prostřednictvím telefonu nebo internetu. Poplatek za jeden hlas pro diváky z České republiky je 14 Kč. Music Box dále nabízí možnost posílání vzkazů přes televizní obrazovku - diváci si mohou prostřednictvím televizní obrazovky popovídat, vyjádřit svůj názor, nebo jednoduše poslat někomu pozdrav.

„Music Box je čistě digitální, automatické vysílání, které reaguje na přání diváků. Ti mohou hlasovat pomocí audiotextového čísla nebo textovou zprávou SMS z mobilu a brzy i prostřednictvím internetu. Počítač pak vyhodnotí hlasy a sestaví program podle vůle většiny. Vždy se tedy vysílá to, co je nejpopulárnější. Music Box nemá záměrně moderátory, přináší neustálý tok hudby a proto je oblíbený v klubech. Nevnucuje nikomu ničí názor a odráží okamžité mínění publika. Jde o klasickou komerční televizi zaměřenou na mladé,” říká Marcel Dekanovský.

V současné době vysílá Music Box víc než 1000 klipů různých žánrů a nabídka se rozšiřuje každý den o nové hity i retro hudbu šedesátých let. Samozřejmostí je široká nabídka skladeb od slovenských a českých interpretů. Music Box vysílá 24 hodin denně. Na Slovensku si Music Box dlouhodobě udržuje první místo ve sledovanosti mezi hudebními televizemi a v oblibě předstihl např. zahraniční hudební kanál Viva.

Jak Václav Bartoň, generální ředitel UPC, tak Marcel Dekanovský, generální ředitel Music Box, do budoucna nevyloučili zařazení Music Boxu do nabídky UPC Direct – digitální satelitní televize.


Peter Knieža – tiskový mluvčí MusicBox a František Malina - tiskový mluvčí a ředitel PR UPC ČR


Doplnění tiskové zprávy:

Music Box v současnosti na Slovensku vysílá zejména prostřednictvím kabelové sítě UPC a též prostřednictvím kabelových sítí několika lokálních operátorů. Odhadované pokrytí se pohybuje okolo 500 až 600 tisíc domácností, což je přibližně 1,5 až 1,8 milionů potenciálních diváků (36 % ze všech obyvatelů SR). Satelitní diváci mohou tuto interaktivní televizi sledovat volně ze satelitu Intelsat 707 na pozici 1,0 st. západně, transponder Telenor Slovakia (kde je i JOJ TV a TA3), frq. 11,540 V, SR 26000, FEC 3/4.

Music Box je jediná televize, jejíž program určují přímo diváci svým hlasováním prostřednictvím telefonu nebo internetu.Seznam použitých hudebních klipů spolu s jejich kódy je neustále k dispozici ve spodní části obrazovky.

Při hlasování stačí zatelefonovat (nebo poslat SMS) na zveřejněné telefonní číslo a vložit kód skladby, kterou si divák přeje.Přicházející hlasy se téměř okamžitě zobrazí na obrazovce, takže diváci mají okamžitou zpětnou vazbu a vidí, že systém jim skutečně odpovídá a oni se opravdu přímo zúčastňují tvorby programu.

Frekvence opakování je závislá na počtu hlasů. Klip s nejvyšším počtem hlasů se bude hrát jako první. Klip s nejnižším počtem hlasů vypadává.

Music Box vysílá 24 hodin denně. Nepřetržitý proud kvalitní hudby není přerušovaný slovem ani jiným typem programu.

Music Box nabízí svým divákům jedinečnou možnost posílání odkazů přes televizní obrazovku. Music Box si už první hodiny od spuštění našel množství stálých diváků a jejich počet se neustále rozrůstá.

Music Box ve spolupráci s firmou TELTEX nabízí divákům možnost vyhledávání oblíbených klipů a interpretů prostřednictvím zasílání SMS zpráv. Tato služba je poskytovaná zdarma.

Music Box nabízí v současnosti víc než 1000 klipů různých žánrů. Každý den se nabídka rozšiřuje. Přibývají nové hity, ale nezapomínáme ani na starší osvědčenou klasiku. Samozřejmostí je široká nabídka skladeb od slovenských a českých interpretů.

Music Box nabízí obrovské možnosti díky netradičnímu způsobu komunikace s diváky. Na Slovensku dosud nebyla možnost vyzkoušet si Interaktivní reklamu. Žádné jiné médium neposkytuje možnost dlouhodobé marketingové akce s nepřetržitou přímou interakcí s diváky.

Music Box je nejsledovanější hudební televize na Slovensku.Music Box nabízí svým reklamním partnerům individuální přístup a neomezené možnosti prezentace. Jako jediná televize na Slovensku může Music Box poskytovat divácké soutěže (např. prostřednictvím mobilních telefonů) 24 hodin denně.

UPC Česká republika je dceřinou společností UGC Europe, Inc. – vůdčí evropské společnosti na poli širokopásmové komunikace a zábavy – a patří do její divize UPC Broadband. UPC Česká republika, a. s. sídlí v Praze a je největší českou a jednou z největších středoevropských komunikačních společností nabízejících širokopásmové služby. UPC dodává v České republice služby kabelové televize (až 37 televizních programů, z toho až 19 v češtin nebo slovenštině) do stovek tisíc domácností v 84 českých městech. Vedle programu běžných domácích televizí přináší, a to ve špičkové technické kvalitě, mnoho specializovaných televizních kanálů, které jsou jinak nedostupné. Jde o filmové, česky mluvené, kanály HBO, HBO2 a Hallmark, dokumentární televizní kanály Discovery, Spektrum či Animal Planet, zpravodajské televizní kanály CNN, BBC World Service, CNBC a TA 3, hudební kanály jako třeba MTV a MCM, česky mluvené sportovní kanály Eurosport a Galaxie sport, dětský televizní kanál Fox Kids (opět v češtině) nebo o Private Gold, erotický kanál bez cenzury. Nabízí programy v němčině, angličtině, španělštině, ruštině, francouzštině, ale i třeba v polštině. Společnost UPC zdarma poskytuje ke kabelové televizi i zásuvku pro kvalitní příjem nejrozšířenějších rozhlasových stanic.

V září roku 2000 uvedla UPC Česká republika, a. s. na český trh službu UPC Direct. Jde o satelitní vysílání placených programů kabelové televize a řady volných satelitních televizních kanálů v digitální kvalitě. Služba UPC Direct má, a to bez výjimky, dosah po celém území republiky. Proto se také o UPC Direct říká, že je to „kabelová televize bez kabelu“. Signál je šířen ze satelitu Astra a zákazník může sledovat okolo stovky televizních programů, z nichž řada je shodných s nabídkou kabelové televize.

Nejoblíbenější a nejpopulárnější službou UPC v Praze a v Brně je v posledních dvou letech vysokorychlostní internet chello - nonstop připojení za paušální měsíční cenu od 1080 Kč. Paušální cena za službu zahrnuje neomezený objem přenosu dat a neomezenou dobu strávenou na síti. Základní kapitál společností v ČR činí 4 653 466 000 Kč, roční obrat jsou dvě miliardy Kč.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.10.2003 • Nizozemsko - Bělorusko na Galaxii sport [ 4 ]
10.10.2003 • Co přinese nový kanál AXN? [ 16 ]
10.10.2003 • AXN konečně v České a Slovenské republice [ 24 ]
10.10.2003 • Pittsburgh - Philadelphia na Galaxii sport
10.10.2003 • Nizozemsko – Rakousko na Galaxii sport
06.10.2003 • New Jersey - Boston na Galaxii sport [ 4 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist