Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 11:10:20   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

Interaktívne služby cez Open a Sky Active - 2.časť

  Autor: Redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 30.09.2001


Obr.1 - Úvodná obrazovka Sky News Active
Obr.2 - Stanica Sky News
Obr.3 - Video News
Obr.4 - Spravodajský blok - Headlines
Obr.5 - Textové správy - Počasie
Od 1.10.2001 bude abonentom Sky Digital ponúkaný interaktívny servis výlučne pomocou Sky Active. Bez ohľadu na tento dátum, je Sky Active dostupný abonentom Sky Digital už niekoľko mesiacov a pomocou neho sa vedie interaktívny servis popri viac ako 10 staniciach.

Ako bolo spomenuté v prvej časti, existuje i interaktívny offline režim. Tento režim existuje medzi užívateľom a digitálnym prijímačom podporujúcim interaktívny servis. Nevedie sa tu žiaden spätný kanál cez telefónnu linku na centrálu, ale všetky požiadavky od užívateľa zadané cez DO končia v digitálnom prijímači, ktorý ich sám spracuje. Ukážkou takéhoto režimu je napríklad služba Sky News Active.

Sky News Active nájdete popri spravodajskej stanici Sky News (Obr.2). Abonenti Sky Digital majú tento kanál predvolený na predvoľbe č. 501. To, že sa ponúka popri vysielaní stanice i interaktívny servis je indikované nápisom ”active”, ktorý sa nachádza v pravom hornom roku obrazovky. Túto značku v pakete Sky Digital uvidíte i pri ďalších staniciach, kde je tiež ponúkaný interaktívny servis. Sú to napríklad tieto stanice: Sky Sports, Sky One, Sky Premier, Sky Moviemax, Sky Cinema, Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Health či kanály Sky Box Office.

Vstup do interaktívneho servisu je uskutočniteľný stlačením červeného tlačidla na diaľkovom ovládaní (DO) skybox prijímača. Na niekoľko sekúnd je na obrazovke TV prijímača vidieť modrú obrazovku (Obr.1), ktorá dáva bezpochyby najavo, že sa jedná o spradovajstvo na želanie - news on demand. I v reklamných upútavkách na túto Sky Active službu sa uvádza, že Sky News Active znamená koniec časom, kedy ste na aktuálne spravodajstvo museli čakať.

Je to skutočne tak, po 2-3 sekundách je Vám sprístupnená interaktívna obrazovka (Obr.3), na ktorej máte na výber:
- Video News
- News (dnes je tu US latest)
- Sport (dnes tu nájdete News/Sport)
- Money
- Weather

Ako napovedá samotný názov Video News, ide o videospravodajstvo. V pravej polovici obrazovky uvidíte vždy 4 bloky, ktoré sa pravidelne menia medzi: Headlines, Weather, Showbiz, Business, Sport, Technology, Top10 UK, Reports a dnes aj NY Live a Fox News. Všetky tieto bloky sú zvyčajne v dĺžke 1 minúty a v rámci nich je zhrnuté stručne najaktuálnejšie spravodajstvo. Všetky 4 bloky sú aktívne, tzn. že sa v nich videosnímky neustále prehrávajú. Zvuk máte k dispozícii vždy k tomu bloku, na ktorom sa aktuálne nachádzate. Medzi týmito blokmi sa pohybujete pomocou šipiek DO a už samotným presunutím na iný blok je Vám automaticky sprístupnený jeho zvuk. Stlačením tlačidla ”Select” si daný videosnímok môžete zväčšiť (Obr.4). Pokiaľ ide o NY Live a Fox News, tie nie sú riešené v 1 minutových blokoch. NY Live prenáša naživo obraz z New Yorku a Fox News je momentálne non-stop preberaná americká spravodajská stanica.

Okrem videospravodajstva je k dispozícii i textové spravodajstvo z domova a zo sveta (News), zo športu (Sport), z ekonomiky (Money) a počasia (Weather). Toto spravodajstvo je spracované v prevedení, aké poznáte z klasického teletextu. Rozdiel je v tom, že je doplnené o grafiku (foto, obrázky) (Obr.5) a hlavne vybraná správa je hneď k dispozícii, nečaká sa na žiadne načítanie príslušnej stránky.


Takto vyzerá Sky Active v prevedení pre stanicu Sky News. Podobne je riešený Sky Active i pri ďalších staniciach. Napr. pri Sky Active Movies máte takto vždy k dispozícii preview (videoupútavky) k najbližšie vysielaným filmom. Nemusíte si už čítať obsah k filmu aby ste vedeli o čom je, ale rovno si ho vyberiete z ponúkaného zoznamu a pozriete si k nemu preview.

Čo všetko je schopný ešte priniesť Sky Active, uvidíme v pondelok 1.10. Sky tejto službe robí na každej svojej stanici nadštandardnú reklamu, takže ako to bude vyzerať po tomto dátume, na to sa čoskoro opäť pozrieme.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.09.2001 • Interaktívne služby cez Open a Sky Active - 1.časť
21.08.2001 • Novinky a zmeny v CAM-och, alebo rebríček populárnosti kódovacích systémov u nás (August / September 2001) [ 5 ]
21.04.2001 • Novinky a zmeny v CAM-och alebo rebríček populárnosti kódovacích systémov u nás [ 3 ]
09.04.2001 • Stáhněte si nový software na Nokia 9800S ze satelitu!
09.04.2001 • Software DVB2000 pro digitální satelitní přijímače [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist