Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 10.05.2024 - 17:45:25   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Kabelová televize | Články
 

Internet od UPC až čtyřnásobně zrychlí a rozšiřuje se o nabídky Starter a Extreme

  Autor: PR Press UPC ČR , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 02.03.2006



Internet od UPC: vyšší rychlosti, větší objem přenášených dat a nové nabídky. K 1. březnu UPC dále ruší doporučený objem přenášených dat u služby Professional.


Praha 1. března 2006. Společnost UPC Česká republika, a. s. (dále UPC nebo společnost) zavádí dvě nové internetové služby Starter a Extreme. Nabídka Starter je určena zájemcům o superlevný vysokorychlostní internet, zatímco nabídka Extreme všem, kteří milují vysoké internetové rychlosti nad 10 Mbit/s. Během následujících čtyř měsíců UPC rovněž postupně zvýší rychlosti nabídek Easy, Light a Classic. U nabídek Easy a Light se dále rozšíří doporučený objem přenášených dat a to hned o 100 % a u nabídky Professional se toto doporučení zcela ruší. Zásadní proměnou pak prochází nabídka Flex, která zlevnila a zrychlila. Každý nový zákazník od března do konce června pak získá zvláštní bonus – rychlosti u vybrané nabídky nebudou navyšovány postupně, ale naráz, hned po instalaci.

UPC tak jako jediná společnost v České republice nabízí celkem osm různých internetových služeb, z nichž si může vybrat skutečně každý, a to jak podle finančních, tak časových možností i podle požadavků na technické parametry. „Internet od UPC je opět na špici co se týče šíře nabídky a poměru cena/rychlost/kvalita/zákaznické zázemí. Bezkonkurenční je pak při doporučování objemu přenášených dat“, komentuje změny generální ředitel společnosti Václav Bartoň.


Nové služby Starter a Extreme

Nabídka Starter je určena všem, kteří s internetem začínají i těm, kteří chtějí mít k dispozici spolehlivou a standardní službu za nízký paušální poplatek. Starter má příchozí rychlost (downland) 512 kb/s, odchozí rychlost 128 kb/s a doporučený objem přenášených dat je 5 GB. Starter stojí 399 Kč bez DPH (t.j. 475 Kč včetně DPH). Nabídka Extreme má příchozí rychlost (download) 10240 Kb/s, odchozí rychlost 1024 kb/s. Doporučený objem přenášených dat je 100 GB. Nabídka stojí 1680 Kč bez DPH (1999 Kč včetně DPH). Měla by zaujmout především profesionály a dále mladé lidi, kteří stahují větší objem dat, rádi hrají hry a stráví na internetu více hodin denně.

„Nabídky Starter a Extreme znovu potvrzují možnosti širokopásmové sítě, která je a bude na nejvyšší úrovni co do kapacity a kvality přenosu dat“,vyzdvihuje možnosti broadbandu Martin Krautwurst, ředitel pro internetové služby a dále poodhaluje další možnosti: “V Praze jsme např. začali testovat u několika vybraných uživatelů na B2B síti rychlost 50Mbit/s“.


Navýšení rychlostí internetu UPC

U internetové služby Easy se rychlost v příchozím směru (download) navyšuje z 256 kb/s na 1024 kb/s a v odchozím směru (upload) z 64 kb/s na 128 kb/s. Doporučený objem přenášených dat se rozšiřuje z 5 GB na 10 GB. U internetové služby Light se rychlost v příchozím směru (download) navyšuje z 1024 kb/s na 2560 kb/s. V odchozím směru se navyšuje z 128 kb/s na 256 kb/s. Doporučený objem přenášených dat se rozšiřuje z 10 GB na 20 GB. U internetové služby Classic se rychlost v příchozím směru (download) navyšuje z 3072 kb/s na 4092 kb/s a v odchozím směru (upload) z 384 kb/s na 512 kb/s. Doporučený objem přenášených dat se již před měsícem rozšířil na 30 GB. Ceny za jednotlivé nabídky zůstávají stejné. Navýšení rychlostí u jednotlivých služeb proběhne postupně – od března do 1. června.


K 1. březnu UPC dále ruší doporučený objem přenášených dat u služby Professional.

„Když společnost v minulých měsících navyšovala příchozí i odchozí rychlosti svých internetových nabídek Classic, Plus a Professional slíbila, že věnuje obdobnou pozornost i dalším nabídkám. Svůj slib jsme naplnili plnou měrou“, říká provozní ředitel UPC Petr Jílek a dodává: „naše nabídky na internetové služby v sobě neskrývají žádné skryté podmínky, omezení na určitou dobu, dodatečné zpoplatňování, a různá „jestliže a když“ nejlépe psaná malým písmem na rubu smlouvy. Naše služby jsou natolik výhodné, že žádné berličky nepotřebují.“


Flex – definitivní podoba internetu na míru

Společnost také rozhodla o konečné podobě služby Flex, která jako přímý konkurent dial-upového připojení nabízí výhody vysokorychlostního internetu (vyšší rychlost, žádné poplatky za telefon, neblokování telefonní linky, vyšší technická kvalita) za nejnižší možnou cenu. Počínaje březnem se u služby Flex až do odvolání snižuje aktivační poplatek pro nové klienty na 1 Kč.

Dále se zvyšuje příchozí rychlost z 256 kb/s (download) na 512 kb/s a odchozí rychlost (upload) z 64 kb/s na 128 kb/s. Zákazník se může i nadále se může připojit na internet v jakýkoliv den a hodinu a využívat ho již nikoliv 24, ale 12 hodin. Za tento základní časový interval neomezeného přístupu k internetu pak zpětně zaplatí poplatek, který se snižuje na29,40 Kč bez DPH (35 Kč včetně DPH). Podmínkou je, aby zákazník využil službu nejméně 6x za měsíc. Doporučený objem přenášených dat za 12 hodin je 500 MB.

„Definitivní podoba služby Flex vychází jednak z přání zákazníků, kterým se nelíbily příliš dlouhý časový interval a nižší rychlost a jednak z optimalizace nároků kladených na provoz této služby“, přibližuje změny Vilém Mandlík, produktový manažer UPC.


Doporučený objem přenášených dat

Společnost, stejně jako jiní provozovatelé internetových služeb uplatňuje tzv. FUP (Fair Use Policy). Politika UPC je přitom nejvíce liberalizovaná. Společností doporučené objemy přenášených dat patří k nejvyšším a při jejich překročení se služba nevypíná, nebo nehradí zvlášť, ale pouze se snižuje její rychlost a to do konce měsíce.

„Přímé porovnání cenově nejdostupnějších internetových nabídek UPC a provozovatelů ADSL je více než výmluvné“, říká mluvčí společnosti František Malina a dále upřesňuje: „Například u ADSL nabídky Impuls (rychlost 512/128 kb/s, cena 475 Kč s DPH) se už po přenesení 1GB snižuje rychlost na 64/64 kb/s. Nabídka UPC Starter při stejné základní rychlosti a ceně umožňuje přenést 5x více dat (FUP se uplatňuje až po přenesení více než 5 GB). V porovnání s obdobnou nabídkou Volný ADSL 512 je výhoda také zřejmá. Pokud uživatel služby Volný ADSL 512 přenese více než 2GB, je mu za každé započaté 3GB naúčtován poplatek 237 Kč (včetně DPH). Celkově tedy po přenesení 5GB zaplatí 700 Kč (včetně DPH), přičemž se službou UPC Starter platí stále jen 475 Kč (včetně DPH). A tak bychom mohli pokračovat.”


Internet UPC

Internet UPC je k dispozici v Praze, Brně, Liberci, Jablonci, Ostravě – Mariánských horách, Ostravě – Porubě, Jindřichově Hradci, Hlučíně, Kladně, Ústí nad Labem a Jablonci.

Vysokorychlostní internet UPC je co do počtu zákazníků nejrozšířenější vysokorychlostní kabelovou internetovou službou v České republice. Mezi jeho přednosti patří především stálé připojení 24 hodin denně za pevně stanovenou částku, mnohonásobně rychlejší přenos dat než při použití telefonní linky, kompletní instalace, kterou provádí vyškolený technik UPC, výhodný poměr technická kvalita/výkon/cena, modem propůjčený zdarma a žádné další nutné náklady, např. poplatky za telefon. S jednotlivými nabídkami jsou dále spojeny další bezplatné výhody jako e-mailové adresy s různým počtem aliasů, volný prostor pro vlastní stránku, volný prostor pro poštovní schránku (mailbox) a exkluzivní přístup na portál chello s diskusními skupinami, počítačovými hrami, aktuálním zpravodajstvím a řadou zajímavých kontaktů. K přednostem patří rovněž služby profesionální technické podpory Klientského centra UPC a na vyžádání zdarma poskytnutá antispamová ochrana..

Internet UPC je možné si předplatit samostatně, bez objednávky nabídky kabelové televize. V kombinaci s odběrem signálu kabelové televize může zákazník získat výraznou slevu. V dubnu roku 2005 vyhlásila oznámila společnost Digimark na základě svého nezávislého výzkumu, že internetová služba UPC je nejoblíbenější internetovou službou v České republice.


František Malina, tiskový mluvčí a ředitel PR





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.02.2006 • UPC spouští extrémně rychlý internet a nově nabízí dvě levné internetové služby [ 1 ]
10.02.2006 • Karneval zařazuje do vysílání ČT4 Sport
06.02.2006 • Vladimíra Chlandová v čele České asociace kompetitivních komunikací
01.02.2006 • Zmluva medzi UPC a Moooby TV dnes skončila [ 1 ]
01.02.2006 • UPC zvyšuje rychlosti svého internetu o 50 % za stejnou cenu a zavádí novaci - Upload Booster
01.02.2006 • Operátoři v únoru výrazně zvýší rychlost ADSL

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist