Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 10.05.2024 - 17:07:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Twist končí, prichádza VIVA

  Autor: I.Šimlovičová, Stratégie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 13.03.2006



Po ustálení majetkových vzťahov v Twiste sa nové vedenie rádia rozhodlo vybudovať úplne novú stanicu pod značkou VIVA, určenú pre dospelého poslucháča. Čo ponúkne?

Z kedysi tak populárneho Rádia Twist sa má pod novým vedením na čele s výkonným riaditeľom Ľubošom Černákom (kedysi redaktorom Twistu) stať úplne nová stanica, s novým názvom.

„Všetky dostupné a relevantné prieskumy trhu, ako aj naše profesionálne poznatky jednoznačne ukázali, že pokus o ďalšiu zmenu imidžu alebo značky Twist by nebol úspešný,“ zdôvodnil toto zásadné rozhodnutie v živote rádia Ľuboš Černák. Po viacerých neúspešných pokusoch za sebou, a v krátkom období sa ani niet čo diviť. Nikto by tomu totiž už neuveril.

Značka Twist bola silnou v 90-tych rokoch, keď stanica bojovala proti vtedajšej mečiarovskej vláde. V posledných rokoch však rádio zažívalo kontinuálny pokles ratingov a finančné problémy, čo malo negatívny vplyv aj na vnímanie značky. Rádio Twist vysiela od roku 1993, pričom jeho počúvanosť je podľa poslednej vlny prieskumu MML (3/2005) 4 %. Presne pred 6 rokmi to bolo 9 %.

Viva by mala byť rádiom pre dospelého poslucháča vo veku 35+. „Nechceme mu však dávať žiadne prívlastky, vymedziť presne pre koho je určené, pretože päťdesiatnik sa môže cítiť na 20 rokov a naopak, 25-ročný mladík na päťdesiat a neznamená to, že jeden z nich to rádio nemá počúvať, lebo nespadá do nami zadefinovanej skupiny,“ hovorí predseda predstavenstva rádia Viva Dušan Budzák. Základným atribútom, ktorý by si poslucháči mali s novým rádiom Viva spájať, vyplýva už z jeho názvu a je to „život“.

Komunikačnú stratégiu novej značky a claimy manažment až do spustenia kampane – 3.apríla tají. Chce však exportovať smerom k poslucháčom radosť, chce byť užitočné, ale pritom si vážiť čas poslucháčov a nezaťažovať ich zbytočne dlhými vstupmi hovoreného slova. K udržaniu čistoty hudobného formátu (malo by hrať pohodovú hudbu od 50-tych rokov po súčasnosť) bude Vive pomáhať pravidelný prieskum (call outs) medzi poslucháčmi. Cesta intuitívneho marketingu je teda aj pre toto rádio už minulosťou. Jeho cestu budú určovať profesionálne prieskumy.

Špeciálnou produkčnou časťou rádia, ktorá je úplne špecifická a doteraz v žiadnom rádiu nerealizovaná bude Teátro Viva - otvorený priestor pre kultúrne stretnutia s interpretmi a moderátormi rádia na rozhlasovej pôde, ktoré budú venované napr. jazzu, folku, či malým javiskovým formám. Najzaujímavejšie momenty z týchto večerov budú zostrihané a ponúknuté do vysielania.

Viac sa o rádiu Viva, ktoré nebude nadväzovať na značku Twist, ale od začiatku bude komunikovaná ako iná, nová stanica, dočítate v marcovom vydaní mesačníka Stratégie.


Zdroj: Ivana Šimlovičová, Strategie on line, 13.3.2006


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.03.2006 • Predsedom Rady STV opäť Miroslav Kollár
13.03.2006 • Tisková zpráva z 5.zasedání RRTV
12.03.2006 • 5.Zpráva EK: Digitalizace vedla k rozdrobení TV nabídky
11.03.2006 • 40 let Radia Caroline
09.03.2006 • Televize Prima spouští nové reklamní znělky
09.03.2006 • Päť miest v Rade STV

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist