Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 08:36:56   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Nové programy v nabídce našich providerů – II.

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 27.11.2003


Minulý pátek jsme obdrželi od tiskového mluvčího Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) pana Pavla Baráka tiskovou zprávu – zápis z jejího 22. zasedání. Jako další zprávy a informace Rady jsme ji hned umístili na web , kde vyšla v plném znění. Netušili jsme však, jaký ohlas v některých z vás vyvolá jeden řádek o registraci převzatého programu do kabelové sítě UPC.

Konkrétně se jednalo o maďarský kanál pro děti – MiniMax. Někteří jste hned volali k nám do redakce různé spekulace a úvahy, případně jsme se mohli dočíst na internetu odvážné konstrukce o zařazení tohoto programu dokonce do satelitní nabídky UPC Direct. Někteří – jak jste vtipně dodávali - se prý dokonce chcete začít učit maďarsky, když vedle v září zařazené zpravodajské stanice Hír TV přibude do paketu další kanál v této jazykové mutaci.

Abychom předešli zbytečným spekulacím, slibům či nesplněným přáním, obrátili jsme se na tiskového mluvčího společnosti UPC ČR, a.s., dr. Františka Malinu s otázkami k této registraci a také k úterní tiskové konferenci. Zde jsou jeho odpovědi:


SatCentrum: RRTV na svém zasedání minulý pátek (21.11.) schválila společnosti UPC přidání dvou kanálů do vaší nabídky. Jedná se o MiniMax Hungary a Limonádové RadiJO. Budou tyto programy v nabídce kabelových sítí anebo budou také v satelitní nabídce UPC Direct?

UPC: Nešlo o schválení, ale o registraci - tj. platí, že jak RádiJo tak TV kanál MiniMax vysílat můžeme, ale nemusíme. RádiJO se na UPC Direct zcela jistě neobjeví. Co se týče MiniMax(u) pak žádná pevná smlouva není prozatím uzavřena - rozhodnutí, alespoň pro kabelové sítě padne během prvních deseti dnů v prosinci. Nicméně nevím o žádné překážce, která by podpisu smlouvy bránila. Dohodnou-li se obě strany, pak jde obvykle všechno rychle. Takže podepíše-li se smlouva v prosinci, pak bude MiniMax v nabídce ještě týž měsíc. Jednání o případném zařazení MiniMax(u) na UPC Direct patří do kompetence příslušného programového oddělení UPC Direct v Amsterodamu. Vznesl jsem v tomto směru dotaz a čekám na odpověď. Nicméně nebývá zvykem, že by byla k dispozici před uzavřením dohody.


SatCentrum: MiniMax je v maďarské jazykové mutaci. Počítáte s dabingem do češtiny?

UPC: Bude-li MiniMax zařazen do naší programové nabídky, ať už v kabelových sítích či na UPC Direct, rozhodně půjde o plnou českou verzi. Už proto, že okolo 10 % programové skladby bude mít původ v České republice. Navíc je určen dětem, pro které je jakýkoliv cizí jazyk pravděpodobně problém.


SatCentrum: Na tiskové besedě 25.11. společnost UPC představila dva nové kanály, které známe ze satelitní platformy UPC Direct. Kdy se objeví v nabídce pro abonenty kabelových televizí?

UPC: Bude to ještě v prosinci. Oba TV kanály budou do kabelové nabídky zaváděny postupně, pravděpodobně od poloviny měsíce. Nahradí vždy dva tzv. volné cizojazyčné programy - které to budou, závisí na podmínkách v daném regionu. Právě v těchto chvílích probíhá příslušná diskuse.


SatCentrum: Počítáte s rozšířením dabingu programu Club, který je převážně vysílaný pouze v originále (angličtině) anebo v maďarštině?

UPC: Club již nyní vysílá přibližně 25 % svých programů v češtině. Rozšíření české verze bychom samozřejmě uvítali a v tomto směru působíme i na vedení tohoto TV kanálu. Vše samozřejmě závisí na míře rozšíření Clubu v českých, popřípadě slovenských kabelových sítích. V čím větším počtu sítí bude nasazen, tím je větší šance na plnou českou verzi.


Tolik poslední informace tiskového mluvčího dr.Františka Maliny k nabídce kabelového providera UPC, a také k „satelitní kabelovce“ UPC Direct – jak se někdy naší zatím jediné placené satelitní televizi ne zcela přesně říká. Pokud mluvíme o tomto paketu – až do poloviny prosince máte možnost se zúčastnit naší ankety, kterou jsme nazvali Programová nabídka digitálního satelitního paketu UPC Direct. Cílem ankety není jen zjištění přehledu nejméně oblíbených stanic v programové nabídce UPC Direct, ale i důvody proč divákům tyto stanice nevyhovují. Současně chceme zjistit, které stanice by naopak lidé uvítali v nabídce této satelitní služby. Pokud máte zájem se naší ankety zúčastnit, navštivte vstupní stránku buď v české jazykové mutaci, anebo ve slovenštině. Zatím nás mile překvapila vaše hojná účast (děkujeme!) a tak jsme zvědavi, jak celá anketa nakonec dopadne.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 4   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.11.2003 • EastBox DIGITAL vrací licenci [ 8 ]
28.11.2003 • Víkend na Galaxii sport
28.11.2003 • Hokej na Galaxii sport – plán přenosů utkání NHL na prosinec
26.11.2003 • Nové ceny za služby kabelové televize a UPC Direct [ 14 ]
22.11.2003 • Víkend na Galaxii sport
19.11.2003 • Erotika a zmeny na satelitnom nebi [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Môj príspevok 

30.11.2003 21:55 • hobo
ze niektori kolko naplacu,ked uz za facku mate analogovy satelit a mozete zadarmo sledovat PRO7!!!
 
 
  kabel Praha 

28.11.2003 12:23 • MLOK
Kabelovku mam,ale Klasika si vzdy predplacim pri podzimni akci na tri resp. ctyri mesice za zvyhodnenou cenu a zase pak odhlasim,a zmenim to na Mini. Minuly rok Klasika rozsirovali o VH1 a Ocko a pokud si pamatuju, tak obraz vypadaval skoro cely den, vecer uz to bylo lepsi.Takze kvalita novych programu je vzdycky alespon pul roku na draka.Asi pockam na pristi podzim :-)

Nicmene co muze UPC vyradit ze soucasny nabidky? ZDF, PRO7, TV5, Sat1, ORT ci CNBC... Nejmene bych postradal kanal,na ktery jsem snad nikdy nekoukal dyl jak 2 minuty - ORT.

jeste ze mam na strese stary dobry analog, hraje spolehlive, nic za nej neplatim uz 14 let a obraz mam porad skvely...
 
 
  UPC - jste fakt "klubovy" 

27.11.2003 20:22 • Milos
Přesně tak..

K stavajicim 5 sportovnim kanalum pribude kanal c.6 a k dosavadnim 5 dokumentarnim rovnez jeden navic. Kdo z vas chce 6 sportkanalu a 6 dokumentarnich ? Samozrejme jenom UPC. Ja bych radeji take nejakou normalni televizi jako je napr. ProSieben.



Sbohem SAT1 & ProSieben. Az to nahradej tak odhlasuju UPC a kupuju alogovej satelit. Takze ted bude nabidka klasik obsahovat same ”uchvatne” kanaly.
 
 
  to se dalo čekat, 

27.11.2003 16:40 • Petr
že dojde k nahrazení kanálů a ne k rozšíření !!! Takže nabídka Klasik bude úpně oničem pěkně Vám děkuji UPC !!!!!!!!!!!
 
 
Celkový počet komentářů: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist