Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 18.05.2024 - 13:51:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Televize Prima uvede od 11.7. premiéru úspěšného amerického seriálu Invaze

  Autor: PR Press TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 15.06.2006


Seriál Invaze s velkým úspěchem od září 2005 vysílá americká televizní stanice ABC. Tento americký akční sci-fi seriál uvede Prima TV v České republice poprvé.

Počet dílů: 22

INVAZE
(Popis programu)

Lidé po staletí hledají ve vesmíru známky inteligentního života, leč marně. Co když ale vysvětlení spočívá v tom, že mimozemšťané už tady jsou…mezi námi lidmi? A co když jsou všechny přírodní katastrofy, které zažíváme, jen zástěrkou určenou k zamaskování něčeho mnohem hrozivějšího? Televize Prima uvádí "Invazi" ("Invasion"), v hlavních rolích William Fichtner ("The Longest Yard", "Black Hawk Down", "Pearl Harbor", "The Perfect Storm"), Eddie Cibrian ("Third Watch", "Sunset Beach"), Kari Matchett ("Angel Eyes", "A Nero Wolfe Mystery"), Lisa Sheridan ("FreakyLinks"), Tyler Labine ("That Was Then", "My Boss's Daughter"), Alexis Dziena (film "Strangers with Candy", film "Wonderland"), Evan Peters ("The Days"), Ariel Gade ("Envy") a Aisha Hinds ("Assault on Precinct 13" [2005], "The Shield"). "Invaze" se vysílá každé úterý a čtvrtek od cca 22 hodin.

Obětavý strážce amerického národního parku Russell Varon (Cibrian) je otcem dvou dětí – Jesse (Peters) a Rose (Gade) – z předchozího manželství s dr. Mariel Underlay (Matchett) a čeká třetí dítě se svou druhou ženou, reportérkou místní televize Larkin Groves (Sheridan). Pro Russella, který pracuje s kolegyní Monou Gomez (Hinds), se ničivý hurikán a jeho záhadné následky stanou pouhým začátkem dlouhé cesty do neznáma.

Russell, který byl vždycky skeptický vůči paranoidním konspiračním teoriím svého nevyzpytatelného švagra Dava (Labine), bude možná muset přehodnotit své názory ve chvíli, když v jejich komunitě začne docházet k řadě bizarních událostí. I když Rose tvrdí, že viděla stovky světel letících během bouře směrem k vodě, Russell její tvrzení zpočátku nebere v úvahu – dokud nezačne mít podezření, že se s jeho bývalou ženou Mariel děje něco velmi divného. Ráno po bouři je Mariel nalezena nahá ve vodě a vůbec si nevzpomíná, co se stalo předešlou noc.
Zatímco se malé městečko Everglades v okrese Homestead na Floridě usilovně snaží o svou rekonstrukci, šerif Tom Underlay (Fichtner) – který je nynějším manželem Mariel a vychovává dceru Kiru (Dziena) – podezíravě nařizuje uzavřít celou oblast do karantény. Russell začíná podivné události vyšetřovat a nevědomky zahajuje boj o přežití své rodiny, své komunity a v konečném důsledku zřejmě i lidské rasy.

Autor námětu a producent "Invaze" Shaun Cassidy ("Cold Case", "The Mountain", "The Agency", "American Gothic", "Cover Me") předkládá napínavý příběh smíšené rodiny, která se ocitá v samotném středu spiknutí určeného k zamaskování převzetí nadvlády mimozemšťany, ke kterému dochází u jednoho souseda za druhým.

# # #

INVAZE
(Tvůrci produkce)


Lidé po staletí hledají ve vesmíru známky inteligentního života…ale marně. Co když ale vysvětlení spočívá v tom, že mimozemšťané už tady jsou…mezi námi lidmi? A co když všechny přírodní katastrofy, které zažíváme, jsou jen zástěrkou určenou k zamaskování něčeho mnohem hrozivějšího? Pro Russella Varona, obětavého strážce amerického národního parku, se ničivý hurikán a jeho záhadné následky stanou pouhým začátkem dlouhé cesty do neznáma.


FORMÁT: Seriál jednohodinových dílů

VYSÍLÁNÍ: Každé úterý a čtvrtek cca od 22 hodin na stanici Prima


VZNIK: Natočeno ve Warner Bros. Studios v roce 2005

OBSAZENÍ: WILLIAM FICHTNER (šerif Tom Underlay)
EDDIE CIBRIAN (Russell Varon)
KARI MATCHETT (Dr. Mariel Underlay)
LISA SHERIDAN (Larkin Groves)
TYLER LABINE (Dave Groves)
ALEXIS DZIENA (Kira Underlay)
EVAN PETERS (Jesse Varon)
ARIEL GADE (Rose Varon)
AISHA HINDS (Mona Gomez)

NÁMĚT: Shaun Cassidy

PRODUKCE: Shaun Cassidy

VÝROBA: Shaun Cassidy Productions ve spolupráci s Warner
Bros. Television


# # #

INVAZE
(Životopisy herců a producenta)


WILLIAM FICHTNER
(šerif Tom Underlay)

William Fichtner se nedávno objevil ve snímku "Crash" autora/režiséra Paula Haggise a "The Longest Yard" s Adamem Sandlerem a Chrisem Rockem, hraje také ve filmu "Ultraviolet".

Fichtner měl dvě filmové premiéry na filmovém festivalu Sundance: "Nine Lives" a "The Chumscrubber". Rovněž hrál s Jeffem Bridgesem ve filmu "The Moguls", který zakončoval filmový festival v Santa Barbaře.

Mezi jeho další účinkování ve filmu patří snímek Ridleyho Scotta "Black Hawk Down", "First Snow", "What's the Worst That Could Happen?", film Wolfganga Petersena "The Perfect Storm", "Drowning Mona", "Passion of Mind", "Armageddon", film Michaela Manna "Heat", "Contact", film "Go" Douga Limana, "The Underneath" Stevena Soderbergha, film Agnieszky Holland "Julie Walking Home", "Equilibrium", "The Settlement" a režijní debut Kevina Spaceyho "Albino Alligator".

Nedávno se Fichtner objevil v kritikou nadšeně přijatém snímku HBO "Empire Falls" jako protihráč Paula Newmana a Eda Harrise. Rovněž hrál v seriálu "MDs" a jako host účinkoval v "The West Wing".

Jako člen divadla Circle Repertory Theatre získal Fichtner uznání kritiky za roli ve hře "The Fiery Furnace" režírované Normanem Renem. Objevil se také ve hře "Raft of the Medusa" na jevišti divadla Minetta Lane Theatre, ve hře "The Years" v divadelním klubu Manhattan Theatre Club, ve hře "Clothes for a Summer Hotel" ve Williamstown Theatre a ve hře "Machinal" v Joseph Papp's Public Theatre.

Jeho domovským městem je Cheektowaga ve státě New York, narozeniny má 27. ledna.


EDDIE CIBRIAN
(Russell Varon)

Všestranný Eddie Cibrian dále buduje svou kariéru v televizi a filmu a rychle se stává jedním z předních mladých talentovaných herců v oboru. Pět sezon ztělesňoval postavu hasiče Jimmyho Dohertyho v oblíbeném seriálu "Third Watch" a hrál také v nedávném seriálu "Tilt". Je k vidění i v kinech ve sci-fi/horovém filmu "The Cave".

Cibrian se narodil a vyrůstal v Sylmaru v Kalifornii a hrát začal ve věku 12 let, tehdy vyhrál při svém prvním konkurzu roli v reklamě na Coca-colu. Po tomto úspěchu byl obsazován do řady dalších celostátních reklam.

Když Cibrian vstoupil na střední školu, rozhodl se svou hereckou kariéru odložit a věnovat se své další vášni – sportu. Vynikal v každém sportu, ve kterém soutěžil – včetně amerického fotbalu, baseballu, kopané a volejbalu – a střední školu absolvoval s několika celostátními oceněními. Ve své úspěšné sportovní dráze pokračoval, když se na podzim roku 1991 přihlásil do fotbalového programu UCLA. Zranění během prvního roku bohužel způsobilo, že musel zůstat na lavičce a měl najednou spoustu volného času. Nedostatek fyzické činnosti nechával v jeho životě prázdný prostor, a proto se rozhodl pro návrat k herectví.

Okamžitě získal role v několika celostátních reklamách a brzy poté hrál jednu z hlavních rolí v televizním speciálu "Kids Killing Kids", který získal cenu Emmy. Pozornost, kterou vzbudil svým vystupováním v tomto speciálu, ho přivedla k několika konkurzům, mezi nimiž byl i seriál "The Young and the Restless". Producenti pořadu viděli, že je Cibrian na roli, kterou předváděl, příliš starý, ale udělal na ně svými schopnostmi takový dojem, že pro něj vytvořili novou roli potměšilého Matta Clarka. Během tří měsíců mu došlo tolik diváckých dopisů, že s ním společnost podepsala smlouvu na tři roky.

Cibrian hrál jako host v několika televizních pořadech, včetně denního seriálu "The Bold and the Beautiful", "Beverly Hills 90210", "Sabrina, the Teenage Witch" a "Saved by the Bell: The College Years". Byl stálým hercem seriálu "Baywatch Nights" a brzy poté mu Aaron Spelling nabídl hlavní roli Colea Deschanela v denním seriálu "Sunset Beach". Pouhých pět měsíců po svém debutu byl Cibrian uveden v TV Guide jako jeden z 12 největších hvězd seriálů vysílaných v denních hodinách. Cibrian hrál také v televizních filmech "Logan's War: Bound by Honor" a "Jackie's Back!" a v minisérii "In the Beginning" s Martinem Landauem a Jacqueline Bisset.

Mezi celovečerní filmy, do kterých byl obsazen, patří "Living Out Loud" – protihráč Holly Hunter, "Say It Isn't So" s Heather Graham a Chrisem Kleinem a "But I'm a Cheerleader".

Cibrian je ženatý a má malého syna. Ve volném čase hraje golf, fotbal, tenis a basketbal, je členem nadace Make-a-Wish Foundation a několika dalších dobročinných organizací. Narozeniny má 16. června.


KARI MATCHETT
(Dr. Mariel Underlay)

Kari Matchett prorazila na losangeleské scéně v lednu 2004, kdy byla obsazena do hlavní role v televizní minisérii "5ive Days to Midnight" jako protihráčka Timothy Huttona. Film předznamenal opětovné setkání obou hvězd, které spolu po dvě sezony pracovaly v Huttonově kritikou nadšeně přijatém seriálu "Nero Wolfe".

Narodila se ve Spaldingu v kanadské provincii Saskatchewan. Projíždějící motoristé tu dnes mohou spatřit tabuli, která je vítá do jejího rodiště. Kari Matchett vyrůstala v Lethbridge v Albertě a na sklonku dospívání se přestěhovala do Montrealu, aby studovala na kanadské prestižní divadelní škole National Theatre School. V roce 2001 získala možnost hostování v seriálu "Blue Murder", za který dostala cenu Gemini za nejlepší ženský herecký výkon v hostující roli v dramatickém seriálu, následně byla přizvána, aby se na seriálu podílela jako jedna ze čtyř hlavních postav. Byla také nominovaná na cenu Gemini za práci na snímcích "Power Play" a "A Colder Kind of Death".

Soupis jejího hereckého účinkování zahrnuje také hlavní roli v kanadském kasovním trháku "Men with Brooms", protihráčku Stanleye Tucciho a role v pilotním pořadu "The Webster Report", v televizním filmu "Say When" s Joem Mantegnem a vedlejší roli v celovečerním filmu Jennifer Lopezové "Angel Eyes".

Po doslova desítkách hlavních rolí ve filmu, televizi a divadle v rodné Kanadě uvítala Matchett roli v "Invazi" jako příležitost k rozšíření svého působení přes jižní hranici Kanady. Narozeniny má 25. března.


LISA SHERIDAN
(Larkin Groves)

Lisa Sheridan se narodila v Juliette ve státě Georgia a vyrůstala v Maconu; většinu svého dětství strávila běháním po lesích až do svého prvního hereckého účinkování ve věku 11 let. Studovala herectví v rámci programu konzervatoře na Carnegie Mellon University, kde absolvovala s vyznamenáním a získala stipendijní cenu Thomas Auclair Memorial Scholarship Award jako nejslibnější studentka herectví.

Sheridan studovala v Moskvě a působila v experimentálním divadle v Londýně; pak se přestěhovala do Los Angeles a získala stálou roli v seriálu "Legacy". Měla také stálou roli v seriálu "FreakyLinks" a jako host se objevila v seriálech "CSI: Crime Scene Investigation", "Monk", "Las Vegas", "The Practice", "Diagnosis Murder" a "Any Day Now."

Hraje hlavní roli v nezávislém celovečerním filmu "McCartney's Genes". Mezi další celovečerní filmy patří "Caroline", "Beat", "Two Women Named Nina" a krátký film "Pirates" režiséra Erica McCormacka. Nedávno rovněž hrála v mimo Broadway uváděné produkci "Yard Bird".

Sheridan žije v Los Angeles se svým psem Bertíkem. Narozeniny má 5. prosince.


TYLER LABINE
(Dave Groves)

Tyler Labine se narodil v Bramptonu v provincii Ontario v Kanadě. V raném dětství se jeho rodina přestěhovala do Vencouveru v Britské Columbii a tam před 16 lety zahájil svou hereckou dráhu v představeních místního divadla. Než získal jednu z hlavních rolí v seriálu "Breaker High", hrál Labine v malých rolích v nejrůznějších televizních seriálech a televizních filmech. Následně účinkoval v celovečerních filmech, mezi něž patří "Trixie" Roberta Altmana, "Marine Life" se Cybill Shepherd a "Antitrust" s Timem Robbinsem. Labine měl také příležitost vystupovat jako protihráč hudebníka Davida Bowieho ve filmu "Mr. Rice's Secret".

Labinova reputace a fanouškovská základna vzrostla, když získal hlavní roli Scottyho v seriálu "Dead Last". Hrál také v seriálu "That Was Then". Nedávno dokončil práci na roli v celovečerním filmu z prostředí pilotů stíhaček z první světové války "Flyboys" s režisérem Tonym Billem. Labine se také zhostil úkolu zpodobit Johna Belushiho v televizním filmu "Behind the Camera: The Unauthorized Story of 'Mork & Mindy'" a je k vidění i v celovečerním filmu "The Zero Sum" s Ewenem Bremnerem.

Když zrovna nenatáčí, působí spolu se svým bratrem a nejlepším přítelem v hip-hopové kapele Figures of Speech. Labine je talentovaný diskjockey a vášnivý snowboardista, líbí se mu v horském středisku Whistler-Blackcomb a rád tráví čas na rodinné chatě v Ontariu. Narozeniny má 29. dubna.


ALEXIS DZIENA
(Kira Underlay)

Když byla Alexis Dziena (vyslovuje se "Dazína") požádána, aby hrála na střední škole v inscenaci Večera tříkrálového, nebyla si jistá, co si má od toho slibovat. Tato zkušenost se jí ale tak zalíbila, že ji inspirovala k odhodlání vydat se na hereckou dráhu a začala navštěvovat Americkou akademii dramatických umění v New Yorku.

Mezi celovečerní film, v nichž účinkovala, patří "Broken Flowers" s Billem Murraym, Sharon Stone a Jessicou Lange, "Strangers with Candy", "Havoc" jako protihráčka Anne Hathaway, "Pizza", "Mimic: Sentinel" a nezávislé filmy "Season of Youth" a "Bringing Rain."

V televizi hrála Dziena hlavní role ve filmech "Stone Cold" s Tomem Selleckem a Mimi Rogers a "She's Too Young" jako protihráčka Marcia Gay Harden. Jako host hrála v seriálech "Law & Order", "Law & Order: Special Victims Unit" a "Witchblade".

Ve volném čase Dziena píše hry, maluje a hraje na klavír a violoncello. Také se učí hrát na bicí a snaží se přitom nerušit sousedyJ. Jejím domovským městem je New York a narozeniny má 8. července.


EVAN PETERS
(Jesse Varon)

Evan Peters se narodil a vyrůstal v St. Louis ve státě Missouri. Když mu bylo 14 let, jeho otec dostal práci v Grand Blanc v Michiganu, kam se rodina přestěhovala a začala nový život. Tam také fotograf Bob Lamb natočil Peterse na video pro Craiga Wargo, manažera talentů z Los Angeles. Když si Wargo nahrávku prohlédl, věděl, že našel další velký talent.

O několik týdnů později přijel Peters s rodinou do Los Angeles na návštěvu, která se brzy změnila v trvalý pobyt. Wargo poslal Peterse do agentury Innovative Artists Agency, kde s ním okamžitě podepsali smlouvu. Při další návštěvě se zúčastnil svého prvního konkurzu pro nezávislý film "Clipping Adam". Během několika týdnů získal titulní roli Adama a tím začala jeho kariéra.

"Clipping Adam" získal řadu ocenění na filmových festivalech jako nejlepší celovečerní film. Také Peters získal za svou roli v tomto filmu několik ocenění, včetně ceny za herecký objev SAG Emerging Actor na mezinárodním filmovém festivalu v St. Louis, cenu poroty (nejlepší mužský herecký výkon) na filmovém festivalu Eclipse v St. George v Utahu, cenu pro nejlepšího mladého herce na mezinárodním filmovém festivalu Down Under v Darwinu v Austrálii a cenu za nejlepší nový herecký výkon na filmovém festivalu ve Phoenixu.

Následovalo účinkování v četných reklamách, včetně Sony PlayStation, Progressive Insurance, Moviefone, Sour Patch Kids, Papa John's Pizza a Kellogg's.

V roce 2004 Peters debutoval v televizi ve stálé roli Setha v seriálu "Phil of the Future". Ve stejném roce hrál směšného ale sympatického skateboardistu Russella ve filmu "Sleepover".

Nedávno hrál také v seriálu "The Days" cynického, ale vtipného teenagera Coopera. Narozeniny má 20. ledna.


ARIEL GADE
(Rose Varon)

Ariel Gade (vyslovuje se "Gejdí") svou kariéru zahájila ve věku čtyř let rolí dcery Bena Stillera ve filmu "Envy". Když vyzkoušela, jaké to je stát před kamerou, chtěla více a svěřila se rodičům, že jejím snem je stát se herečkou – ale pro případ, že by to nevyšlo, chtěla být trenérkou slavné kosatky Shamu. Gade pak pracovala s Melissou Gilbert jako její dcera v televizním pilotním pořadu "Then Came Jones". Gade také účinkovala jako protihráčka Jennifer Connelly v celovečerním filmu "Dark Water".

Gade miluje herectví a také se jí líbí být dítětem. Nemůže se nabažit panenek Bratz Dolls, Disneylandu, skákání přes švihadlo a sledování seriálů "That's So Raven" a "Phil of the Future". Je velkým fanouškem všech disneyovek a shodou okolností jí rodiče dali jméno podle Ariel z Malé mořské víly. Ráda tráví čas jen tak s rodinou, včetně bratrance Izaiaha, který je pro ni skoro jako bratr. Jejím domovským městem je San Diego a narozeniny má 1. května.


AISHA HINDS
(Mona Gomez)

Když učitel stepu ve škole viděl, že Aisha Hinds potřebuje nějak ventilovat přetlak ovládající její stepující nohy, nasměroval ji do umělecké školy High School of Performing Arts v New Yorku, kde začala její formální výuka herectví.

Mezi její četné účinkování v televizi patří stálá role v seriálu "The Shield" a hostování v "Boston Legal", "Medium", "CSI: NY", "Judging Amy", "Crossing Jordan", "ER" a "NYPD Blue." Účinkovala také jako protihráčka Marcia Gay Hardena v pilotním dílu "H.A.T.E.". Mezi její role v celovečerních filmech patří "Assault on Precinct 13", "Neo Ned" a "Love Aquarium".

Mezi její divadelní role patří "Fences" Augusta Wilsona a "Night, Mother" v American Theatre of Harlem, "Tartuffe", "Anything Goes" a "Mame" v Jerry Herman Ring Theatre a "The Colored Museum" George C. Wolfeho a "A Piece of My Heart" v Alvin Sherman Stage.

Hinds je svobodná a žije v oblasti Los Angeles. Jejím domovským městem je Brooklyn a narozeniny má 13. července.


SHAUN CASSIDY
(Námět/Produkce)

Autorská a produkční práce Shauna Cassidyho zahrnuje vytvoření kritikou nadšeně přijatého seriálu "American Gothic" a "Cover Me". Byl také spolutvůrce námětu seriálu "Roar" a "Players" a působil jako producent snímků "The Mountain" a "Cold Case". Bývalý herec a nahrávající umělec Cassidy začal svou kariéru jako zpěvák, jehož koncerty byly vyprodané po celém světě. Získal 20 zlatých a platinových desek. Jako mladíček hrál ve dvou televizních seriálech "The Hardy Boys Mysteries" a "Breaking Away", později se prosadil v divadle, když účinkoval v nesčetných inscenacích včetně uvedení hry "Bus Stop" ve West Endu a broadwayských inscenací "Mass Appeal" a "Blood Brothers". Cassidy je otcem čtyř dětí a žije v Los Angeles


Jana Malíková, tisková mluvčí Prima TV, FTV Prima, spol. s r.o.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.06.2006 • TV JOJ má na sobotu pripravené mimoriadne vstupy i večerné povolebné štúdio
15.06.2006 • Úřadující mistři světa vstoupili do šampionátu
15.06.2006 • Rada ČT se zabývala volebním vysíláním České televize
14.06.2006 • Televize Prima připravuje nový zábavný pořad INKOGNITO
14.06.2006 • Prvých päť mesiacov v roku medziročne rástla iba JOJ
14.06.2006 • Vylomeniny - zábavně soutěžní pořad na Prima TV

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist