Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 01:36:15   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

UPC odpovídá – 24.část

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 08.12.2003


Dostali jsme pro vás další odpovědi na dotazy, směřující ke kabelové společnosti UPC a její satelitní službě UPC Direct. Od podzimu odpovědi dělíme na technické, které si přečtete zde, na SAT info, zatímco programové otázky přesunujeme na TV info, který jsme od začátku září vytvořili pro články o terestrické, kabelové a DVB-T televizi a DAB a kabelový internet.

Tímto se nyní web satCentrum očistil od příspěvků, které neměly těsnou návaznost na satelitní šíření signálu. Určitě jste tuto změnu zaregistrovali a věříme, že vám bude vyhovovat. Kdo si však bude chtít přečíst i odpovědi na programové otázky, má i nyní možnost - v současně publikovaném článku UPC odpovídá - 23.část. Doufáme, že jsme tak vyhověli všem diskutujícím, kteří na tomto webu nechtěli mít otázky k programu.

Ale nyní už předáváme slovo tiskovému mluvčímu společnosti UPC Česká republika, a.s., dr. Františkovi Malinovi:


Zajímáte se skutečně o kvalitu signálu UPC Direct, nebo ty, kteří s ním mají problémy, jen tak chlácholíte? Můžete mi uvést nějaký konkrétní příklad?

Sledování kvality a to i technické je u našich služeb samozřejmostí. Tým kolegů, který se stará o UPC Direct, má v popisu práce např. denní sledování a vyhodnocování kvality stěžejních televizních kanálů. Měsíční přehledy putují k příslušným řídícím složkám a dodavatelům programů. A nejen to. V příštích týdnech proběhne po celé republice technická kontrola u vybraného vzorku zákazníků, kteří si stěžovali na kvalitu obrazového či zvukového televizního signálu UPC Direct. Abychom zaručili objektivitu, bude kontrola provedena a vyhodnocena nezávislou servisní firmou.


Dostal jsem dopis s novými cenami – díky dvěma variantám DPH nevím, co mám nahlásit spořitelně, protože si platbu nechávám strhávat z účtu …

Zákazník kabelové televize by měl platit novou cenu s 5 % DPH - tak jak ji má uvedenu v dopise, který obdržel. UPC bude totiž v každém případě účtovat v lednu roku 2004 cenu odpovídající zařazení služby do snížené 5 %sazby DPH. V případě, že zdanění služeb kabelové televize zůstane v základní 22% sazbě, společnost doúčtuje v únoru rozdíl cen zpětně. Zákazníkovi satelitní služby UPC Direct bude naopak účtována nová cena s aktuální sazbou 22 % DPH. V případě, že by i zde byla sazba nižší, zaplatí v příštích měsících o vzniklý rozdíl méně.


Doputovala ke mně vaše nabídka na slevu UPC Direct v příštím roce, jestliže podepíšu dodatek ke smlouvě, v níž se zavážu k odběru služby na určitou dobu. Nejde o nějaký trik? Třeba potom zásadně zvýšíte cenu a já se nebudu moci bránit…

Nejde o žádný trik. Naše ceny pro rok 2004 jsme oznámili s předstihem již nyní. Nabídka znamená pouze to, že patříte mezi vybrané klienty, kteří si předplácejí nabídku Rodina a prémiový kanál na UPC Direct, nedlužíte poplatek a smlouvu jste s námi uzavřel v roce 2000.

Je to konkrétní výraz našeho poděkování a toho, že naše stálé zákazníky opravdu myslíme. Jen bych rád upozornil, že dodatek ke smlouvě musíte zaslat do 31.12.2003. Čím dříve tak učiníte, tím větší máte šanci vyhrát snowboard od Eurosportu, nebo jeden z 50 dárkových balíčků.


Jak pokročila jednání s HBO Česká republika o zařazení kanálu AXN do nabídky UPC?

Mohu říci jen to, že konce roku 2003 nebude TV kanál AXN nasazen do žádné z našich nabídek.


Máte už nějakou konkrétní reakci od nového vedení ČT na možnost redistribuce obou programů české veřejnoprávní televize pro abonenty UPC Direct? Diváci v místech se špatným terestrickým pokrytím by signál ČT1 a ČT2 v tomto paketu velmi uvítali.

I my bychom uvítali, kdyby se Česká televize rozhodla, že využije, stejně jako jiná televize, bezúplatnou nabídku UPC Direct, na tzv. dokrytí. Už proto, že i předplatitelé UPC Direct jsou plátci koncesionářských poplatků. O samotných kontaktech a jednáních však z pochopitelných důvodů informovat nemohu.


Počítáte se zařazením dalších stanic do paketu UPC Direct, když na přidání SuperMaxu a Romanticy říkáte rozhodné ne?

Samozřejmě počítáme.


Nepodíval by se někdo z vašeho technického oddělení na software pronajímaných receiverů Philips DSX6010s? Nehrají rakouská rádia OE3 a FM4, přestože vysílají volně a načtou se a zasekávají se některé FTA německé televizní stanice (MDR, NDR), které vedou až k restartu receiveru na první předvolbu. Když jsme u tohoto receiveru, má omezenou kapacitu 1000 předvoleb, ale načte jen 300 kanálů. Nedalo by se nějaké stanice, které se nezobrazují z důvodu kódování (např. programy od č.101 holandského providera Canal Digitaal) zakázat, aby zbylo místo na další volné stanice?

Softvare receiverů Philips je nastaveno na standardní úroveň služby. I to je důvod proč nabízíme k pronájmu rovněž samotnou kartu pro ty, kteří preferují jiné přijímače a mají neobvyklé nároky. Nicméně Vás potěším. Společnost Philips v současné době vyvíjí a testuje novou verzi SW pro přijímač Philips DSX 6010. Aplikace tohoto softwaru by mohla proběhnout počátkem roku 2004 a měla by všechny výše uvedené nepříjemnosti odstranit.


Nebude UPC měnit receivery či přístupové karty, nepočítá se s lepším zabezpečením karet před neautorizovaným příjmem stanic, které divák neplatí?

Odpověď na tuto otázku si z pochopitelných důvodů ponechám raději pro sebe – už s ohledem na možné škody, které by vznikly případným varováním neoprávněných uživatelů služby,


Dá se nějak vysledovat, jestli stoupnul počet abonentů, kteří si předplatili službu UPC Direct po vyřazení „černých“ přístupových karet, které v minulosti dočasně „obživly“?

Samozřejmě dá. Jde ovšem o důvěrná zjištění. Mohu pouze říci, že spolu s účinnými prodejními kampaněmi se vyřazení černých přístupových karet podílelo na výrazném růstu počtu předplatitelů. Jsme spokojeni.


Připravujete další marketingovou akci na slevy pro nové abonenty i po 15.12.2003 (otázka byla položena čtenářem ještě před prodloužením do 31.12. – pozn. redakce), kdy končí podzimní akce?

Máte pravdu, že podzimní marketingová kampaň a slevy na internet a na kabelovou televizi končí již 15.12. 2003. Nicméně kampaň pro UPC Direct skončí až s úderem 24 hodiny starého roku. Nové kampaně na jednotlivé služby pak odstartují pravděpodobně koncem ledna nového roku.


dr.František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.



Doplnění redakce:

Přečetli jste si dvacáté čtvrté pokračování odpovědí tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., které exkluzivně poskytuje čtenářům serveru satCentrum a týdeníku Satelit-Parabola. Děkujeme dr.Františkovi Malinovi za jeho odpovědi, oceňujeme, že je UPC ochotno takto každý měsíc komunikovat se čtenáři našeho webu, z nichž mnozí ani nejsou abonenty služby UPC Direct.

Možná jste si už všimli, že nyní připravujeme dvě „národní“ verze - UPC odpovídá a UPC Slovensko odpovedá. Podařilo se nám totiž obnovit spolupráci se společností UPC Slovensko. Nový tiskový mluvčí, pan Jaroslav Kollár již dvakrát zodpovídal dotazy slovenských satelitních a kabelových diváků. Protože se však jednalo o odpovědi zejména ke kabelové televizi a programu, rozhodli jsme se obě pokračování uveřejnit na specializovaném televizním webu. Pokud máte zájem - přečíst si je můžete zde: 1.část a nebo 2.část.

Proto se tedy nyní můžete ptát tiskových mluvčích obou společností – UPC ČR i UPC Slovensko - v diskusích pod oběma mutacemi bez jakýchkoliv omezení. Otázky v redakci roztřídíme a odešleme správným adresátům, jak do Prahy, tak i do Bratislavy.

A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký je program celé řady satelitních a kabelových televizí na tento měsíc? A co budou dávat příští měsíc? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si v sekciTV download stáhnete měsíční přehledy pořadů stanic: Animal Planet, AXN, Discovery Channel, HBO, HBO2, Private Blue, Private Gold, Reality TV, Romantica, Spektrum, SuperMax a Travel. Na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy dalších televizí: Eurosport, Hallmark, Galaxie sport a metropolitní TV Praha a Hradec Králové.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 30   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.12.2003 • Leden na HBO
04.12.2003 • NBA na Galaxii sport – plán přenosů základní části
01.12.2003 • Fotbal na Galaxii sport – plán přenosů na prosinec [ 2 ]
01.12.2003 • Mistrovství světa v házené žen na Galaxii sport [ 1 ]
30.11.2003 • EastBox DIGITAL končí [ 90 ]
30.11.2003 • EastBox DIGITAL vrací licenci [ 8 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 2

  @Petr 

17.12.2003 19:54 • satCentrum
Mluvili jsme po telefonu s p.Malinou s UPC - pokud jste nabídku na slevu nedostal, přestože splňujete dané podmínky, máte hned zavolat na zákaznické centrum UPC a nahlásit se. UPC vám pak pošle Dodatek. Ještě k anonymu - ano, je to závazek na jeden rok (ono to i dříve tak skutečně bylo ve Smluvních podmínkách), a tak závisí pouze na vás, zda budete službu kabelovky chtít i dále používat či ne (je to podobné jako u mobilních operátorů - služba MOBIL+ aj.)
 
 
  Dotaz 2!!! 

17.12.2003 19:30 • Petr
ale já mám nabídku KLASIK + HBO už několik let, tak vcem je problém
 
 
  @Daryl 

17.12.2003 19:28 • anonym
K odpovědi p.Maliny: Je v tom háček a vůbec to neberu jako výraz díků stálým zákazníkům!!! Dobře si dodatek pročtěte a zjistíte, že jakmile jej podepíšete NESMÍTE CELÝ ROK ODSTOUPIT OD SMLOUVY!!!!! To je prosím dík UPC stálým klientům? Omyl pane Malino, to je prachsprostá snaha udržet odcházející abonenty od vaši super nekvalitních služeb!
 
 
  cestina v EPG 

17.12.2003 18:57 • Humax
Nemohlo by UPC vysilat EPG bez hacku a carek, pak by se mohlo konecne EPG stat citelnym i pro ostatni divaky kteri nemaji jejich prijimac???
 
 
  @Petr 

16.12.2003 18:29 • anonym
Citace z odpovědi o pár odstavců výše:
"Nejde o žádný trik. Naše ceny pro rok 2004 jsme oznámili s předstihem již nyní. Nabídka znamená pouze to, že patříte mezi vybrané klienty, kteří si předplácejí nabídku Rodina a prémiový kanál na UPC Direct, nedlužíte poplatek a smlouvu jste s námi uzavřel v roce 2000. Je to konkrétní výraz našeho poděkování a toho, že naše stálé zákazníky opravdu myslíme. Jen bych rád upozornil, že dodatek ke smlouvě musíte zaslat do 31.12.2003. Čím dříve tak učiníte, tím větší máte šanci vyhrát snowboard od Eurosportu, nebo jeden z 50 dárkových balíčků." odpovídal tiskový mluvčí UPC Fr.Malina.
 
 
  Dotaz !!! 

16.12.2003 17:40 • Petr
chci se Vás zeptat, dnes mi přišel dopis od UPC a nabízí že když uzavřu dodatek č. 1 na rok (nic o tom dodatku nevím), že mi od července do prosince 2004 dá 16% slevu na své služby. Tak se chci zeptat jaký je v tom háček, protože UPC nedává nic ZADARMO. Dík
 
 
  @Scheisse!!!! 

15.12.2003 05:58 • anonym
naprostý souhlas. s kolegami se už delší dobu bavíme o tom, že si raději objednáme něco zahr. Na parabole bylo uvedeno porovnání pay-tv v různých zemích. Budu jen rád, když si opráším anglinu. Obraz z Viasatu, Premiere a vůbec všech pay-tv paketů se s UPC nedá srovnat. O programové nabídce nemluvě.
 
 
  to Kenni 

15.12.2003 05:51 • anonym
5.1?
No to bychom pak platili kolik 2.000? Podle Maliny by to tak vycházelo.
 
 
  Upc v Doby Digital 

13.12.2003 22:10 • Kenni
UPC Direct by mala porozmislať o vymene resiveru a mala by začať vysielať v Dolby Digital ako vatšina europskych tv , sat a cablovych operatorov.
 
 
  @Scheisse!!!! 

13.12.2003 14:52 • anonym
Jestli to nebude tím že ta Galaxie stojí za hovno už v Czechlinku ze kterého ji UPC v Amstru přijímá .
 
 
  Scheisse!!!! 

13.12.2003 14:13 • anonym
Proč,když teďka koukám na zápas Manchester United: Manchester City na maďarským SPORT1 (UPC direct)je obraz úplně ve špičkové kvalitě a na Galaxii Sport je kvalita toho sámého přímého přenosu totálně vykurvená!!!!
Co to je "České UPC Direct"?? - horší kvalita toku dat než u maďarského UPC direct,HIR tv a opakovací kanály typu Animal Planet a pod. -----je to vůbec možný,v době např.paketu Premiere world,kdy při závodech fomule 1 si můžete vybírat kamery a nebo zde vysílá 20 čistě německý kanálů ....
Co chceš Malino a ostatní blázni z UPC (direct) ? Víc peněz ? A za co ... Že nám zkazíte oči a naučíte maďarsky(mimochodem,kdo chce Minimax,tak ho přeci může volně sledovat na Amosu).
HHHHHHRRRRRRůůůůůůůůůůůůůůZZZZZZZZZAAA AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
  Karneval 

12.12.2003 18:22 • Milos
Tak za tohle bych platil i 600Kc mesicne ....
"http://www.tesmedia.cz/nonflash/prn- table-show.php?psc=18000-1"
 
 
  Dalsi duvod proc odhlasit UPC... 

12.12.2003 18:03 • Milos
Dnes jsem shledl na jejich "uzasnem" UPCexpress kanalu pana Malinu.
Od ledna bude zarazen "Minimax" do kabelu a UPC direct !!!
Minimax, ktery bude zezacatku vysilan v originalu (tj.nedabovan do cestiny) nahradi Cartoon Network ! Jen si muzu tipnu, ze TCM pujde taky pryc.
Takze po vyrazeni PRO7 a SAT1 bude jeste vyrazen Cartoon Network.
Pan Malina se take zminil o nejakem novem zpravodajskem kanalu (asi taky v madarstine,ne?). Jaky dalsi kanal posle UPC do vecnych lovist?

 
 
  Astra-analog 

09.12.2003 21:42 • Milos
Doporucuji komplet STRONG 500LT + parabola 58x68 Fe + 0.6konvertor. Vse za 1999 CZk v siti supermarketu "PLUS".
 
 
  upc - programy 

09.12.2003 21:14 • marek
tim, ze misto Sat1 a Pro7 dali programy pro zeny v domacnosti a pro extremni sportovce se pocet programu v nabidce klasik na ktere se da koukat snizil na absolutni minimum a rozhodne nabidka neodpovida cene. od 01.01. prechazim na mini a kupuju analog satelit - rozhodne vyhodnejsi kombinace. upc si ze zakazniku dela legraci.
 
 
  Aspoň :-)) 

09.12.2003 19:40 • Petr
jsem rád, že Severní morava je na tom stejně jak Pražáci. Protože nám zrušili PRO7, RTL - již před pár lety. :-))
 
 
  Prave jsem to taky zjistil. Vc ... 

09.12.2003 19:28 • Milos(Praha-Bohnice)
Prave jsem to taky zjistil. Vcera zaradili EX misto EurosportNews (asi to popletli) a dneska vyradili PRO7 !!
 
 
  To Milos. 

09.12.2003 19:05 • Lukas
Pro @Milos, kde v praze na to koukáš, já tam EurosportNews mám, ale přišel jsem o PRO7 a SAT1. Pha8-Bohnice.
 
 
  MusicBox 

09.12.2003 18:26 • Milos
Takze v Praze je Club misto SAT1 (jak jsem se jiz zminil) a EX misto EuroSportNews. Takze dalsi dve sracky ale MusicBox taky NIKDE !
 
 
  to Petr:MusicBox 

09.12.2003 09:31 • WOLF
O nic si nepřišel. Stanice nic-moc, klipy jsou věčně přerušované "tabulkou" budoucích/současných názvů songů, dole jezdí upoutávka na tel.čísla objednání klipů a ikdyby toto celé "nerušilo" tak ta šílená komprese nadělá v přechodech takových kostek, že se na to stejně nedá koukat (natož nahrávat). Takže zlatá VIVA,MTV...apod
 
 
Celkový počet komentářů: 30 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist