Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:43:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

Osm let satelitních frekvencí Lyngsat.com

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 17.12.2003



Právě dnes, 17.12.2003 slaví LyngSat osm let od oficiálního zprovoznění svých stránek se satelitními frekvencemi na internetu. Neoficiálně ale začal už v srpnu 1995 s omezenými funkcemi jako službu pro přispěvovatele.


Pokud se jedná o dnešní počty návštěvníků, tak ty dramaticky rostou každým rokem – zatímco předloni stránky navštívilo 73 miliónů návštěvníků, loni už to bylo 105 miliónů. Jedná se tedy o 44% nárůst! Poslední rekord padl letošního 1.prosince, kdy na stránku LyngSatu přistoupilo 383 025 lidí. Denně „proteče“ přes LynSat okolo 30 GB dat.

Samozřejmě při takovém rozsahu už nemůže být web spravován jen z příspěvků či dotace autora a duchovního otce projektu Christiana Lyngemarka a časopisu Tele-Satellite, ale inzerují na něm i společnosti, které známe ze satelitního orbitu - Euroasiasat, Veronica, RR Sat, Free-X TV, Netsystem a New Skies, část nákladů na provoz hradí i prodej některých komponentů či inzerce obchodníků.

Přehled satelitních družic a frekvencí Lyngsat ale není jen osamocený projekt. Je součástí sítě LyngSat Network, která nyní obsahuje web z adresami broadcasterů a stanic Sat-Address, katalogem log stanic a providerů Satlogo, informace o pozemních vysílacích střediscích UplinkStation a dále weby LyngSat Space and LyngSat Info. Od 1.prosince LyngSat Space kooperuje se službou E-Sax a pomůže tak případným zájemcům v hledání vhodné družice pro přenesení (vysílání) dat anebo nalezení jiného, alternativního satelitu.

Asi nejlepší službou, kterou využívá i redakce webu satCentrum je rozesílání sumáře satelitních změn Lyngsat Daily. Denně tak máme ve své mailové schránce aktuální přehled o všem novém, co se stalo v předešlém dni na orbitě. Tento přehled je rozesílán zdarma všem aktivním přispěvovatelům. A tím se můžete stát i vy, jestliže vás baví lovení na satelitním orbitu. Pokud sami narazíte na nové vysílání, ukončení distribuce, či změny v technických parametrech některého satelitního kanálu, můžete o tom zaslat svůj report na adresu webmastera webu LyngSat. A pokud budete přispívat pravidelně, budete také zařazeni do distribučního seznamu LyngSat Daily. Navíc se vaše jméno může objevit na webu lyngsat.com u daného programu, což vám může i dodat trochu prestiže a dobrý pocit. Také redaktoři a někteří externisti webu satCentrum jsou pravidelnými spolupracovníky Christiana Lyngemarka a satCentrum sleduje a koriguje informace o televizním a rozhlasovém vysílání v češtině a slovenštině.

Za celou redakci přejeme Christianovi a všem jeho spolupracovníkům, stejně jako tisícům satelitních DXerů – přispěvovatelům vše nej do dalších let a aby web lyngsat.comm sloužil i nadále k plné spokojenosti všech satelitních nadšenců.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.12.2003 • Od čtvrtka do neděle se opět reprízuje dr.Dish@TV [ 1 ]
07.12.2003 • Astra slaví 15 let!
05.12.2003 • Volné vysílání ORF 2 – ano i ne… [ 2 ]
24.11.2003 • Amos 2 na startovní rampě [ 11 ]
10.11.2003 • Další vydání Dr.Dish@TV již tuto středu, 12.11.2003
06.11.2003 • Slunce bouří dál a ještě silněji - v ohrožení jsou i satelity

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist